Zobacz pełną wersję : Fotolab w Warszawie
Ponury_Kosiarz
26-01-2011, 19:36
Witam koleżanki i kolegów.
Ponieważ w temacie labów jestem trochę nie na czasie, a ostatni post o tym był z 2006r, bardzo proszę o namiary na lab w Warszawie z którego jesteście zadowoleni. Nie potrzebuję długiego uzasadnienia, wystarczy mi namiar i Wasze polecenie :)
Oprócz profilabu. Dzielnica i cena nie ma znaczenia. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Nazbierało mi się trochę zdjęć do wywołania i nie chcę oddawać byle gdzie, a lab z którego usług korzystałem - splajtował :)
labpolska.pl
W trochę "niewygodnym" miejscu, ale online też działają sprawnie.
marszull
26-01-2011, 20:03
z labpolska.pl jesczez nie korzystalem ale pozytywne opinie zbiera, trzeba bedzie przetestowac
spoko jest relax za empikiem na marszalkowskiej, ale ten prolab (po lewej)
kiedys cala dobe, teraz do 22
wolanie bardzo sprawnie (negatywy) odbitki jakos troche za ciemne moim zdaniem (ale zawsze mozna sie wbic do laboranta i ustalic co i jak, za to ich lubie)
same odbitkito wilab (kiedys swiatokrzyska, teraz tylko odbior na solidarnosci) zawsze bylo ok
a ostatnio pare rolek ze skanami i odbitki 10/15 w MM na ostrobramskiej, jakosc ok i chyba najnizsze ceny, i bardzo mily pan z labu z ktorym mozna pogadac (taki starszawy, mam nadzieje ze jak to czyta to sie nie obrazi)
i czarnobiale materialy w czarnobiale, dobre wolanie i swietne powiekszenia, choc ceny nie najnizsze
Ponury_Kosiarz
26-01-2011, 20:38
Ten Labpolska jest ciekawy, szczególnie ta ich maszyna ze zhaczonym CMSem... chyba go wypróbuję :)
Ten Labpolska jest ciekawy, szczególnie ta ich maszyna ze zhaczonym CMSem... chyba go wypróbuję :)
Też polecam.
Dla bardziej wymagających http://www.wilab.pl/. Ja korzystam z Empik-Foto na Marszałkowskiej i jestem zadowolony. Zajrzyj jeszcze w ten wątek http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=740.
spiritwood
26-01-2011, 20:46
Tradycyjnie polecam FujiColor na Meander 2a (choć już chodzą plotki, że to mój lab, hehehe). Robią bardzo dobrze i w zasadzie wszystko, choć ręcznie wołają raczej zaprzyjaźnionym klientom. Drukują duże formaty wręcz wyśmienicie, na papierze Ilforda. Polecam, bo korzystam z małymi przerwami od 1994 roku ;).
szczególnie ta ich maszyna ze zhaczonym CMSem... chyba go wypróbuję :)
potrafi ktoś przetłumaczyć co to znaczy?
Ponury_Kosiarz
26-01-2011, 21:14
Wilus, to taki skrót myślowy, przepraszam :) Oto cytat ze strony labu: "Odbitki naświetlamy maszyną NORITSU 3202. Jako jedyni w Polsce ominęliśmy wewnętrzny CMS tej maszyny, który znacznie zawężał zakres barw możliwych do reprodukcji."
Wilus, to taki skrót myślowy,"
:smile: skrót jest w porządku, zastanowił mnie ten CMS ... bo pracuję na Noritsu 3201
Ja korzystam z Foto53 przy skrzyzowaniu Rzymowskiego/Woloskiej/Al. Wilanowskiej/Marynarskiej i poki co jestem zadowolony - ceny przystepne i dobra jakosc.
Odgrzeję trochę kotleta,
potrzebuję zrobić odbitki nocą od ręki, znalazłem fotolab24 przy ONZ i z tego co kojarzę przy pl. Zawiszy też działał lab 24h.
Czy możecie polecić jakiś sprawdzony punkt nocny w Warszawie?