PDA

Zobacz pełną wersję : Kurs liturgiczny Bielsko-Biała

Paweł Krystek
25-01-2011, 22:23
Szanowne koleżanki i koledzy,

otrzymałem informację, jakiś czas temu, o kursie który jest planowany w kurii Bielsko-Biała wiosną.
Ksiądz Piotr Greger ([email protected]) jest organizatorem ww., czeka na zgłoszenia w II poł. lutego. Kurs będzie zorgazinowany w przypadku wystarczającej ilości chętnych. Osobiście też jestem zainteresowany.
Proponuję chętnych do zgłoszeń do księdza Piotra. Będzie większa pewność odbycia się kursu.

25-01-2011, 23:47
płaci sie cos?

Paweł Krystek
25-01-2011, 23:54
płaci sie cos?

tego nie wiem, ale dopytam, jak będę wysyłał moje zgłoszenie.

Paweł Krystek
18-02-2011, 17:58
tego nie wiem, ale dopytam, jak będę wysyłał moje zgłoszenie.

Wszystko już wiadomo - 12.03 godz.9:00 koszt - 80zł - trzeba wysłać wcześniej, czyli już, zgłoszenie.

Pershing
18-02-2011, 20:02
Niezałapałem się do Katowic (brakło miejsc) więc wysłałem zgłoszenie, czekam na odpowiedź. Trochę daleko, ale w Sosnowcu jest tylko dla mieszkańców tego miasta, a Częstochowa jakoś mi nie podchodzi. Orientujesz się może czy zaśwaidczenie wydawane przez Bielsko jest bezterminowe czy podobnie jak w Częstochowie ważne 5 lat?

Pershing
19-02-2011, 13:36
Dla zainteresowanych kursem w Bielsku:
Są jeszcze wolne miejsce (ja już zostałem zakwalifikowany). bardzo dobry kontakt mailowy z księdzem Piotrem, dostaniecie w załaczniku wszystkie potrzebne informacje.
Wymagane dokumenty to:
zdjęcie formatu paszportowego
opinia proboszcza z Waszej parafii
80 zł
Kurs 12.03.2011 od 9.00 do 13.00
Piszcie na maila podanego przez kolegę 4kfoto w pierwszym poście.

Artur87
19-02-2011, 23:17
już jakiś czas temu się zapisałem, ale mam pytanie ile osób będzie od nas?

Mai11
20-02-2011, 21:08
Widzę że ceny idą do góry...Dwa dni siedzenia i słuchania o niczym - nie nastawiajcie się na jakieś merytoryczne wykłady. Ksiądz jest wykładowcą na jakiejś tam uczelni i wyłoży Wam całą mszę minuta po minucie;) łącznie z soborami, tym jak było kiedyś i jak jest dziś...Mogliby uczyć jakiejś kultury, nie każdy kto się zajmuję ślubnym tematem ją MA. Numery odstawiane przez niektórych "fotografów" a co dopiero kamerzystów wołają o pomstę do nieba.

Paweł Krystek
20-02-2011, 21:27
wyłoży Wam całą mszę minuta po minucie;) łącznie z soborami, tym jak było kiedyś i jak jest dziś...Mogliby uczyć jakiejś kultury, nie każdy kto się zajmuję ślubnym tematem ją MA. Numery odstawiane przez niektórych "fotografów" a co dopiero kamerzystów wołają o pomstę do nieba.

Miałem nadzieję, że dowiem się coś nieszablonowego, bo jak wyglądają różne msze (chrzcielna, komunijna, czy ślubna) to np. ja dokładnie wiem (a przynajmniej ci którzy przyniosą to zaświadczenie od proboszcza z własnej parafii co namniej powinni), kiedy można hałasować migawką i błyskać flashem, a kiedy absolutnie nie, a tu zdania Kościoła są już podzielone. No nic zobaczymy ....

A odnośnie tzw. chamstwa przed ołtarzem można by dużo mówić. Problem np. w tym, że jak trafi się jakiś oszołom-kamerzysta, na którego my czasami nie mamy wpływu to opinia może pójść niestety idzie na obu. I odwrotnie oczywiście również ;-)

Pershing
20-02-2011, 21:44
Mnie tylko przeraża ta opinia miejscowego proboszcza wymagana przez kurię bielską. Zakładają, że każdy fotograf powienien być praktykującym katolikiem, a tak przecież nie jest. Poza tym nie czarujmy się kto z nas idzie tam, żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć.;)