Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] zamek nocą
witam wszystkich,
po zbyt nieudanym starcie w dziale makro, postanowiłem "pochwalić" się architekturą zrobiona wieczorem. tematem jest zamek, kultowe miejsce w mieście münster - niemcy - nrw, to tak dla info.
pozytywy jak i negatywy mile widziane;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img545.imageshack.us/img545/3510/17308794.png)
ooo piekny dzwig. Czuc ze maszyna musi byc potezna. I jakie ramie.... Przyda sie zeby poprostowac ten budynek przed dzwigiem ;)
kakersik
23-01-2011, 14:29
Może to tylko moje odczucie, ale zamek leci na prawo. To raz, a dwa szkoda, że nie jest dokładnie na wprost wejścia.
no dobra...trochę leci na prawo, trzeba coś podłożyć pod monitor i będzie git;)
Dźwig bym występlował, wolał bym też odrobinę szerzej no i to co dla mnie jest największym minusem to brak symetri, zastanwaim się jak by to wyglądało przy trochę wcześniejszym (jaśniejszym) niebie
marschal
23-01-2011, 17:38
duzo ciekawsze w Munster jest katedra na starowce .... perelka gotyku (wyglada troche jak w Koln, ale mniejsza).
Co do tego zdjecia to chyba wszystko juz napisano powyzej, moze skadrowalbym blizej ziemi (tzn nizej) bo te kocie lby fajnie wyszly w takim swietle
szymon708
23-01-2011, 17:44
Tak jak przedmówcy napisali plus dwa kroki do przodu i niższa perspektywa. Na niebie jest nuda i nie potrzebnie zajmuje tyle kadru.
to wszystko wydaje się takie proste i jasne co piszecie...jeszcze długa droga przede mną
dzięki za porady;)
Radi_wroc
23-01-2011, 19:54
Na niebie jest nuda i nie potrzebnie zajmuje tyle kadru.
Nuda...ja tam widzę tęczę w przejściach.
Nie bardzo również kolrystyka lewei i prawej strony oraz ostrość całości.
Ja bym wrócił i pamiętał co wszyscy napisali powyżej. :) Zamek pewnie wart tego :)
Nie bardzo również kolrystyka lewei i prawej strony
nic na to nie poradzę, takie było oświetlenie, wina żarówek/halogenów...ja nie znaju, ja tylko pstryknąłem;)