Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] czar złudnego dnia
JaroPienza
22-01-2011, 20:51
...głupio tak nic nie pisać .Wy napiszcie więcej
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img151.imageshack.us/i/dsc0030web.jpg/)
Bartekkw
22-01-2011, 21:02
Hmmmm...czaru tu nie widzę, lecz radioaktywne podłoże..:) Przesadzone w postprocesie jak na moje oko. Kadr też tak sobie
believer
22-01-2011, 21:03
też za dużo nie napiszę.elegancko :)
fotkę oglądam na laptopie i na podpiętym monitorze.na monitorze ta trawa na pierwszym planie straszy,na laptopie za to jeszcze w miare ok.
za szeroki kąt użyłeś, kijowo to skadrowałeś. Fajnie, że starasz się tworzyć wieloplanową fotografię, ale czasem lepiej dla dobra zdjęcia ograniczyć się z ich liczbą - ja tutaj widziałbym tylko górne pół zdjęcia :)
Hmmm... miałem już kiedyś to napisać pod którymś z Twoich zdjęć, jednak dałem sobie spokój, dziś to zrobię. Odnoszę wrażenie, że za bardzo, niemal na siłę próbujesz coś pokazać. Miejscówki masz cudne, przy odpowiednich warunkach, możesz zasypać ten dział fantastycznymi zdjęciami. Może warto trochę poczekać i nie starać się nadrabiać forsowną obróbką?
Co do pokazanego zdjęcia, niebo wyszło bardzo źle, z zielonym zafarbem, zieleń na pierwszym planie sztuczna, zimna. Kadrowo tak sobie.
Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego co napisałem źle :)
Pozdrawiam.
Fajny kadr ale padła obróbka.
chciales pojechac i pojechales
nie wiem jaka szkole przyjmujesz, ale bylo o niebo lepiej.....teraz masz jakas przesadzona dziwna obrobke i dziwne kolory
Całkowicie się zgadzam z Marrabem (i innymi kolegami), tylko nie zieleń, a żółć jest w nadmiarze.W kazdym razie kolory leżą.Podejdź do tego jeszcze raz od początku, jeśli chcesz walczyć, albo poczekaj na lepsze warunki.Czasem trzeba sobie zrobić chwilę przerwy, żeby potem wszystko zobaczyć na nowo.
Moim zdaniem kadr niezły, kolory mi nie pasują.
Lento Violento
23-01-2011, 12:27
Miejscówka z ogromnym potencjałem, jednak tak jak napisali Koledzy obróbka leży całkowicie. Co to kadru to mi się podoba.
Pomijając już kwestię obróbki, bo każdy obrał swój kierunek w tej dziedzinie, kolorki jak już wyżej napisano mało zjadliwe są ;).
Ale pozostawiając technikalia na boku najbardziej drażni mnie kadr. Strasznie dużo w niego wpakowałeś. Można by obdzielić motywami chyba z sześć kadrów ;).
Masz kawałek ogniskowych na podorędziu, to odkręć bardziej lufę. Wykrój z tych pięknych terenów bardziej ciasne kadry. Pobaw się kompozycją :). Wtedy nawet przy mniej sprzyjających warunkach pogodowych można zbudować całkiem ciekawą fotkę.
Najlepszym przykładem jest nasz plener na Morawy z chłopakami z pomorza. Światła wtedy bardzo nam brakowało, ale i tak chłopaki ciekawe kadry wyrwali tamtym terenom.
Najważniejsze, że masz tą przebogatą składnicę wspaniałych miejscówek na miejscu i o każdej porze dnia i roku możesz je atakować. Wiadomo, że pewnie i u Ciebie teraz brak ciekawego światła, ale już niebawem przyjdzie wiosenka, a wiadomo, że Toskania o tej porze roku potrafi czarować, oj potrafi...;). Może i mnie przyjdzie się o tym przekonać ;):).
Pozdrawiam :).
"chciales pojechac i pojechales"
Tak. Szczegolnie z kolorami.
rafalg78
23-01-2011, 14:08
Kolory pojechane za bardzo.