Zobacz pełną wersję : 3 w 1, który wybrać
piotereks
21-01-2011, 17:28
Witam.
Chciałem zakupić do uzytku domowego bez żadnych szaleństw skaner, kopiarkę i drukarkę w jednym. Chcialem sie Was drodzy moi doradzic , ktory z nich w/g Was jest lepszy. Może ktos z Was miał do czynienia z nimi i zna już wady zalety itd obu przedstawionych przeze mnie. proszę o radę. to link do tych dw.óch , które mnie zainteresowały - http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=459035476&p2=430680438&p3=
Posiadam Podobnego Brothera z Wi-fi i szczerze polecam, jakość świetna, mozliwość działania offline bez uzycia komputera można w zasadzie zrobić wszystko, skanować, kopiować, drukować bezpośrednio przez USB, a co najważniejsze, zestaw tuszy, wychodzi mnie okolo 20zł i o dziwo wystarcza na wydrukowanie (mowa o kolorach, czarny się mniej zużywa) około 70-100 (w zależności od pokrycia kartki) stron w najwyższej jakości fotograficznej na papierze fotograficznym.
Moim zdaniem Brother jest the best ;)
Oczywiście mowa w tuszach o tanich zamiennikach, wole nie myśleć ile te lepsze zamienniki i oryginały drukują, a są niewiele droższe ;)
marciing
21-01-2011, 17:55
Moim zdaniem Brother jest the best ;)
osobiście się z tym nie zgadzam i wolę XEROXa ;) . Oczywiście jest jedno ale...... Xerox kosztuje przynajmniej 3 razy tyle (i będzie tylko w mono) a w kolorze przynajmniej 5 razy tyle ;) No chyba że w cenie do 500 zł Brother jest the best. W takim wypadku muszę się z tobą zgodzić ;)
zestaw tuszy
A co to za zwierzątko?
Jeśli do drukarki, to zestaw TUSZÓW.
Jeśli w rzeźnictwie, to zestaw tusz.
Jeśli w dietetyce, to np. zestaw do zmniejszania tuszy (otyłości).
rockabilly
21-01-2011, 18:23
Tylko Brother kolego...
Zestaw(4 szt) tuszÓW to koszt odpowiednio jakieś 15 zł(lc980) i 25 zł(nowsze 3w1, lc 985)
Nie daj sie dmuchać producentowi który oferuje ci kombajn gdzie tusze do niego kosztują połowę wartości urządzenia.
Przed kupnem urządzenia wpisz allegro>komputery>tusze>zamienniki i w szukajce(sorry ekonet) wpisz symbol owego urządzenia.
Bardzo ci to rozjaśni sprawę
Leatherface
21-01-2011, 19:09
Gdzie kupujecie zamienniki do brotherów? Bo ostatnio miałem mały problem z pewną firmą z allegro...
Gdzie kupujecie zamienniki do brotherów? Bo ostatnio miałem mały problem z pewną firmą z allegro...
W Makro kupowałem dla kogoś, tanio. Do (chyba) DCP-135 komplet atramentów (4) kosztował czterdzieści parę zł.
rockabilly
21-01-2011, 20:34
Leatherface jako że rownież jesteś z Lodzi to ja polecam ci u tego sprzedawcy :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=14368901
nie reklamuję go - zwyczajnie kilka razy kupowałem i nie miałem ani z tuszami ani z drukareczką żadnych problemów.
piotereks
21-01-2011, 22:12
Tylko Brother kolego...
Nie daj sie dmuchać producentowi który oferuje ci kombajn gdzie tusze do niego kosztują połowę wartości urządzenia.
Dokładnie mam drukarke hp930c, gdzie oryginał czarny cos kolo 130 zl, o kolorze nie wspomne. raz kupilem na allegro zamiennik - ale porazka zawiodlem sie.
mnie kusi Brorher, chociaz symbol marki Hp, jakby wieksza pewnosc, ale...... byc moze sie myle.
Abaddon84
21-01-2011, 22:57
Miałem kiedyś Brothera, niestety po ślubie zostawiłem go bratu a sobie kupiłem Epsona. I jedno co mogę powiedzieć to mój epson to porażka po niecałym roku już źle drukuje zamienniki są może i w miarę tanie ale jedne musiałem już wymieniać po wydrukowaniu parku kartek.... natomiast co do Brtohera brat ma go do tej pory i działa bez problemu, tusze tanie jak barszcz. Moja następna drukarka to będzie znów Brtoher bo z tym Epsonem już nie wyrabiam.
Ja uzywam HP Ink Advantage K510 i jestem zawodolony. Komplet oryginalnych tuszow to 50zl (tak, to nie zart - tusze nr 703), zamiennikow nie wiem, bo przy tej cenie oryginalow nawet nie mam zamiaru sie w to bawic. Oczywisice tusze zintegrowane z glowica, jak to u HP. Jakosc druku i skanow w porzadku (nawet fotki wychodza znosnie), chodzi po Wifi bez problemow, cala mozna skonfigurowac bez podlaczania do komputera.
Jedyny minus: brak automatycznego dupleksu.
rockabilly
21-01-2011, 23:25
Dokładnie mam drukarke hp930c, gdzie oryginał czarny cos kolo 130 zl, o kolorze nie wspomne. raz kupilem na allegro zamiennik - ale porazka zawiodlem sie.
mnie kusi Brorher, chociaz symbol marki Hp, jakby wieksza pewnosc, ale...... byc moze sie myle.
Niestety takie urządzenia jak Twoje HP kupuje się pod wpływem impulsu, bo promocja, bo tanio, bo marka...i wszystko pięknie aż się tusz kończy.
Idziesz do sklepu, podajesz symbol i blednie ci mina że 30ml tuszu kosztuje tyle co drukarka z promocji...
To celowe dziadostwo chyba, tusze zintegrowane z głowicą, tusze z chipami....najlepsze jest to że niekiedy nie ma zamienników i pozostaje kupić oryginał od takich złodziejskich firm jak HP czy Lexmark lub Epson.
Mówie o tanich urządzeniach bo ponoć drukarki hp ogólnie są dobre ale powyżej pewnej kwoty...
Najlepsze są te z niebieskimi wyświetlaczami, diodami, wbudowanymi wibratorami.
Postawić można i jest w domu lansik, używać już się tego nie da.
Kup Brotherka i drukuj , skanuj, kopiuj....po to to jest
piotereks
22-01-2011, 02:16
CZy Brother pod windowsem 7 -64bit, bedzie chodzil bez zarzutow?/wifi/ nigdzie nie moge znaleźć.
To celowe dziadostwo chyba, tusze zintegrowane z głowicą, tusze z chipami....
Tusze z chipem to klasyczne chamstwo (szczegolnie, ze chip ma czesto licznik stron i jak np. wydrukujesz 500, to krzyczy "zmien tusz", chocby byl pelen), ale tusze ze zintegrowana glowica maja duzo zalet - pelna szczelnosc ukladu, brak problemow z zapychaniem czy zuzyciem glowicy.
Leatherface
22-01-2011, 13:19
Leatherface jako że rownież jesteś z Lodzi to ja polecam ci u tego sprzedawcy :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=14368901
nie reklamuję go - zwyczajnie kilka razy kupowałem i nie miałem ani z tuszami ani z drukareczką żadnych problemów.
tylko kwestia dobrania tuszu do mojej dcp 375cw... ale dzięki wielkie!
rockabilly
22-01-2011, 15:55
przecież masz ten sam co u mnie - LC 980/1100
chwytaj linke:
http://allegro.pl/4-x-lc980-lc-980-xl-dcp145c-dcp165c-dcp375cw-385c-i1417849765.html
chyba cena dobra:)
pewnie wlasciciele ładnych hp,epsoników i lexmarków nas znienawidzą:)
piotereks
22-01-2011, 20:54
Niestety takie urządzenia jak Twoje HP kupuje się pod wpływem impulsu, bo promocja, bo tanio, bo marka...i wszystko pięknie aż się tusz kończy.
Idziesz do sklepu, podajesz symbol i blednie ci mina że 30ml tuszu kosztuje tyle co drukarka z promocji...
To celowe dziadostwo chyba, tusze zintegrowane z głowicą, tusze z chipami....najlepsze jest to że niekiedy nie ma zamienników i pozostaje kupić oryginał od takich złodziejskich firm jak HP czy Lexmark lub Epson.
Mówie o tanich urządzeniach bo ponoć drukarki hp ogólnie są dobre ale powyżej pewnej kwoty...
Najlepsze są te z niebieskimi wyświetlaczami, diodami, wbudowanymi wibratorami.
Postawić można i jest w domu lansik, używać już się tego nie da.
Kup Brotherka i drukuj , skanuj, kopiuj....po to to jest
rozumiem ze ten Brother ma tusze ktore nie sa zintegrowane z glowica???
rockabilly
22-01-2011, 22:44
nie są.
piotereks
23-01-2011, 11:13
nie są.
czy w tym momencie sa gorsze od tych zintegrowanych z glowica. czy przedstawiony w pierwszym poscie model HP, posiada zintegrowane z glowica, to chyba wszystko przemawia raczej za tym modelem /tusz nie wysycha/. podkreslam ze potrzebuje do uzytku domowego, czyli w sumie rzadko cos wydrukowac, zeskanowac itd. prosze o odpowiedz
piotereks
24-01-2011, 21:58
Tylko Brother kolego...
Zestaw(4 szt) tuszÓW to koszt odpowiednio jakieś 15 zł(lc980) i 25 zł(nowsze 3w1, lc 985)
Przed kupnem urządzenia wpisz allegro>komputery>tusze>zamienniki i w szukajce(sorry ekonet) wpisz symbol owego urządzenia.
Bardzo ci to rozjaśni sprawę
chyba sie tu raczej nie zgodze z Kolega.
Tez mozna podac zamiennika do Hp - printa w cenie 6,0 zl za sztuke.
patrzac tylko na oryginały to czy brother czy Hp to koszt rzedu 140, 0 zl. Wiec? Czy to ze Hp ma zintegrowane tusze z glowica/ chyba ze sie myle/ nie jest lepsz???