Zobacz pełną wersję : Numerowanie stron word 2007 jak?
Witam serdecznie no i poległem. Potrzebuję ponumerować strony. Na pierwszej stronie bez numeru natomiast na następnych potrzebuje aby automatycznie word numerował strony w układzie "strona 2 z 40", "strona 3 z 40" w dolnym prawym rogu itd. Za każdym razem mam na pierwszej stronie "strona 1 z 40" Helppp
Drugie pytanie odnosi się stworzonego szablonu w którym klikając na pewien wyraz rozwija mi się formatka do wyboru zamienniki. Niestety nie wiem jak w MW 2007 edytować tą zakładkę aby zastąpić niektóre wyrazy a inne dołożyć.
hydra_nt
21-01-2011, 10:44
Link (http://office.microsoft.com/pl-pl/word-help/wstawianie-numerow-stron-HP001226513.aspx)
znowu syndrom nieczytania instrukcji ...
A Ty przynajmniej masz jeden post więcej. Oczywiście że przeczytałem instrukcję ale nie bardzo wiem co mam wstawić aby na pierwszej stronie znikł napis. Dlatego poprosiłem o pomoc.
hydra nt dzięki doszedłem do tego. Po kliknięciu w stopkę otwiera się zakładka w której zaznaczamy okienko "inne na pierwszej stronie"
A czy ktoś może poradzić na drugie moje pytanie?
Jeszcze napisz, którego Worda masz. W każdym jest w zasadzie podobnie, ale będzie łatwiej Cię przez opcje przeprowadzić. Szczególnie, jak masz jakiego 2007 lub wyżej, bo tam trochę to zakręcone jest.
masz jakiego 2007
Toć w tytule stoi wołami, że 2007.
Jeszcze napisz, którego Worda masz. W każdym jest w zasadzie podobnie, ale będzie łatwiej Cię przez opcje przeprowadzić. Szczególnie, jak masz jakiego 2007 lub wyżej, bo tam trochę to zakręcone jest.
W tytule napisałem przecież Word 2007 a w poście tajemniczo MW 2007.
Oj, sorry, nie zauważyłem.
EDIT:
Tak więc klikasz w zakładkę wstawianie, dalej w ikonkę "Numer strony" w sekcji "Nagłówek i stopka". Rozwija się lista, wybierasz dół strony, rozwija Ci się kolejna lista, wybierasz z niej schemat "Strona 1 z 1". Pasek narzędzi narzędzi zamienia się w "Narzędzia nagłówków i stopek". W sekcji "Opcje" zafajkowujesz opcję "Inne na pierwszej stronie", po czym po prostu z pierwszej strony chamsko zaznaczasz i usuwasz numerację. Zamykasz "Narzędzia nagłówków i stopek" czerwonym X-em i tyle. Pisząc to, robiłem dokładnie to, co opisałem, więc nie mów, że to nie działa. A jak chcesz, to Ci podeślę pusty dokument z ponumerowanymi stronami.
Po pierwszej stronie zrób podział na sekcje, w stopce zaznacz aby stopka była inna na pierwszej i na kolejnch.
Możesz też mi podesłać plik na maila to Ci to ustwię
darko dzięki doszedłem już do tego. Problem natomiast sprawia mi drugie pytanie. W MW 2000 miałem zakładkę szablony i tam edytowałem sobie co chciałem. Wstawiałem szary pasek w który wpisywałem tekst a który powodował to, iż wpisywany tekst obniżał cały dół. Dodatkowo pewne wyrazy miały rozwijaną formatkę i możliwość zastępowania innym wyrazem. Całośćc była "jakby" zablokowana. Dopiero odblokowanie właśnie dawało możliwość modyfikacji tego szablonu. Zabij ale w 2007 nie wiem jak sie to nazywa i gdzie tego szukać.
Oj, sorry, nie zauważyłem.
EDIT:
Tak więc klikasz w zakładkę wstawianie, dalej w ikonkę "Numer strony" w sekcji "Nagłówek i stopka". Rozwija się lista, wybierasz dół strony, rozwija Ci się kolejna lista, wybierasz z niej schemat "Strona 1 z 1". Pasek narzędzi narzędzi zamienia się w "Narzędzia nagłówków i stopek". W sekcji "Opcje" zafajkowujesz opcję "Inne na pierwszej stronie", po czym po prostu z pierwszej strony chamsko zaznaczasz i usuwasz numerację. Zamykasz "Narzędzia nagłówków i stopek" czerwonym X-em i tyle. Pisząc to, robiłem dokładnie to, co opisałem, więc nie mów, że to nie działa. A jak chcesz, to Ci podeślę pusty dokument z ponumerowanymi stronami.
Dzięki oczywiście że działa opisałem to w 4 poście choć nie tak dokładnie jak TY ;-)
Khehe, jakiś jestem jeszcze trzepnięty z rana i mi literki umykają. Najpierw ta wersja, teraz to. No ale staram się pomóc. ;-)
Chyba wiem o co biega ale jak to się nazywało nie pamiętam, mam offica 2011 w pracy i tu to jest pod hasłem: Szybkie części, jeżeli wogóle mówimy o tym samym
Błagam nie bijcie ale chodzi o tworzenie i edytowanie "formularza" w word 2007. Póki co wetuje instrukcję.
Jest wynik http://www.microsoft.com/poland/technet/bazawiedzy/centrumrozwiazan/cr076_01.mspx#EFBAC Nie mniej dziękuję za pomoc ale krwi to mi MW 2007 upił.
velaskez
21-01-2011, 19:23
A Ty przynajmniej masz jeden post więcej.
Nie ma, posty z Cafe się nie liczą;)
Nie ma, posty z Cafe się nie liczą;)
I w ten oto cudowny sposób pozbyliśmy się Ubotta z Cafe :D