PDA

Zobacz pełną wersję : metz 44 af-1 ma ktoś?

gregory63
21-01-2011, 00:16
Z tego co wywnioskowałem jest to nowa lampa, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć opinii o niej, jeśli ktoś kupi niech się podzieli wrażeniami.

adolfik9501
21-01-2011, 11:53
Póki co możesz sobie przeszperać instrukcję w językach obcych (PDF (http://www.metz.de/fileadmin/fm-dam/Download/Photo_Electronic/Bedienungsanleitung/mecablitz/mecablitz_40_bis_45/mecablitz_44_AF-1_digital_Nikon_D_F_NL_GB_I_E.pdf)) i samemu zobaczyć co i jak.

gregory63
23-01-2011, 20:52
Zaczynam zbierać na tą lampkę! sb-400 jest już trochę za mała. Ta będzie idealna, pomimo że nie ma wyświetlacza i szeregu funkcji które można zmieniać. I tak używam automata,- a cena powinna być przystępna ze względu na to.
dalej proszę o wrażenia ewentualnych posiadaczy.
Pozdrawiam!

dko
21-03-2011, 23:06
no ja mam:)
tak na szybko:
-jakość wykonania, co najmniej dobra, jakośc plastików poziom sb-400 może ciut lepiej, noga z plastiku (f1 też jest z plastiku :) )
-ergonomia montażu gorsza niż w sb400 , przez zastosowanie kółka dokręcającego zamiast tego przełącznika z sb400 (znacznie szybciej się montuje/demontuje
-działanie......jak apple...podpinasz, działa, nic nie kombinujesz, tuningujesz itp. (jak w pc :), aby nie było jestem fan pc), obsługa bajecznie prosta !!!!!, świetnie działa jako lampa zdalna (niesstety w tym trybie moc błysku niezmienna z poziomu lampy, ale mogę sobie zmienić w body (d90), motor zoomu raczej głośny (raczej bo nie miałem innnych lamp z motorem, więc brak odnośnika)

jak ktoś ma pytania, zapraszam

adolfik9501
21-03-2011, 23:08
(...) świetnie działa jako lampa zdalna (niesstety w tym trybie moc błysku niezmienna z poziomu lampy, ale mogę sobie zmienić w body (d90), (...)

No popatrz jakie te wszystkie lampy w CLS/AWL dziadowskie ;)