PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Nowa ściana remizy i inne opowiadania

wpkx
20-01-2011, 23:00
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/01/L100273820Nowa20sciana20remizy20i20inne2-2.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1002738%20Nowa%20sciana%20remizy%20i%20inne%20opo wiadania.jpg)

Piotrek Charchuła
20-01-2011, 23:06
Moim zdaniem raczej średni temat na zdjęcie...

wpkx
20-01-2011, 23:11
Moim zdaniem raczej średni temat na zdjęcie...

Trudno...
Ale dobrze, że "aż" średni. ;)

Cosnek
20-01-2011, 23:36
oo nie widzialem takiej remizy wiele lat! Z przyjemnoscia obejrzalem, bylem na kilku weselach organizowanych w podobnym stylu i kapliczka jeszcze. . . B.przyjemnie sie oglada. (nostalgia?)

wpkx
20-01-2011, 23:42
oo nie widzialem takiej remizy wiele lat! Z przyjemnoscia obejrzalem, bylem na kilku weselach organizowanych w podobnym stylu i kapliczka jeszcze. . . B.przyjemnie sie oglada. (nostalgia?)

Ojej... :)
Zapewne nie powinienem, ale tak ładnie napisałeś, że linkuję:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=151283

Cosnek
21-01-2011, 00:39
Wyglada na nieuzywana, szkoda troche.

elanek
21-01-2011, 13:24
bardzo mi się podoba, niech ktoś spróbuje coś takiego tak dobrze ustrzelić

Pienia
22-01-2011, 10:34
ja na tak, ale przyciąłbym ten budynek z prawej strony, tak, żeby zostawić oba znaki...

pastwisko
22-01-2011, 17:27
ale przyciąłbym ten budynek z prawej strony, tak, żeby zostawić oba znaki...

zauważ ze budynek ma gzymsik, i zachodzi nad znak, nie da się uciąć :)

rafalg78
23-01-2011, 01:51
zauważ ze budynek ma gzymsik, i zachodzi nad znak, nie da się uciąć :)

to uciąć i resztę wystemplować. Będzie o niebo lepiej. Kadr mnie nie porywa.

pastwisko
23-01-2011, 02:10
mozna całość na biało pacnąć i namalować coś innego :)

RzeckiDG
23-01-2011, 13:36
Tonacja zdjęcia ma w sobie coś takiego refleksyjnego, co zmusza do chwili zastanowienia. Co do kompozycji to prawa strona wprowadza troszeczkę chaosu w odbiorze, z kolei zaś wycięcie tej części spowoduje, że remiza przytłoczy swoją wielkością i tak już ciasną fotkę. No ale taka widać była wizja autora;D

krokus66
26-01-2011, 20:52
Pastwisko, zdjęcia..... no cóż, koledzy dużo powiedzieli, ale Twoje teksty (b. mi się podobają, są niegłupie) są wspaniałe. Naprawdę są super, zawsze mi poprawią humor. Jeśli jeszcze mam wątpliwości o co Tobie chodzi to spojrzę na awatar i wszystko jasne. Celowo i świadomie prowokujesz, sprawdzasz kolegów i robisz sobie jaja jak berety. Fajnie jest, czasami trzeba się też pośmiać. Przepraszam, że popsułem Ci zabawę.
Awatar super, ta "gęba" cwaniacko i zadziornie roześmiana jest super. Jednak mimo iż ona mi się tak bardzo podoba, to nie zamienię się z nią. Pozdrawiam.

wpkx
26-01-2011, 20:55
Pastwisko, zdjęcia..... no cóż, koledzy dużo powiedzieli, ale Twoje teksty (b. mi się podobają, są niegłupie) są wspaniałe. Naprawdę są super, zawsze mi poprawią humor. Jeśli jeszcze mam wątpliwości o co Tobie chodzi to spojrzę na awatar i wszystko jasne. Celowo i świadomie prowokujesz, sprawdzasz kolegów i robisz sobie jaja jak berety. Fajnie jest, czasami trzeba się też pośmiać. Przepraszam, że popsułem Ci zabawę.
Awatar super, ta "gęba" cwaniacko i zadziornie roześmiana jest super. Jednak mimo iż ona mi się tak bardzo podoba, to nie zamienię się z nią. Pozdrawiam.

A czemuż to, Kolego Analityku, piszesz do Naszego Drogiego pastwisko w moim wątku?

pastwisko
26-01-2011, 21:12

Akurat tu sobię jaj nie robię. Po prostu nie przepadam za takim ingerowaniem w zdjęcie - nie żebym dorabiał do tego jakąś filozofię. Wolę zrobić dobre zdjęcie na miejscu, a mankamenty zostawić ku pamięci. Dla mnie negatyw to efekt koncowy, a nie materiał wyjściowy. Może mi się kiedyś poprzestawia w głowie, ale na chwilę obecną mam takie zapatrywania na robienie zdjęć amatorskich, bo oczywiscie w fotografii produktowej retusz to normalka, ale tam chodzi o co innego. Ale to oczywiscie tylko moje zdanie, a fotografia to nie matematyka i każdy moze robić jak mu się żywnie podoba. A teraz wracam do kurnika ;)

krokus66
27-01-2011, 10:04
Do wpkx.

Przepraszam za pomyłkę. Jestem młody inaczej, mam siwe włosy, niedosłyszę i niedowidzę, o zaawansowanej sklerozie nie wspominając. Wybaczcie kolego.
Pozdrawiam Krzysztof.

wpkx
27-01-2011, 10:08
Do wpkx.

Przepraszam za pomyłkę. Jestem młody inaczej, mam siwe włosy, niedosłyszę i niedowidzę, o zaawansowanej sklerozie nie wspominając. Wybaczcie kolego.
Pozdrawiam Krzysztof.

Ależ to zupełnie tak jak ja - witaj w Klubie! :D

c-man
28-01-2011, 03:02
Jeju, ileż to się klubów zawiązuje w Twoich wątkach...
Dobrze, że wpisowego nie ma :)

wesu
28-01-2011, 10:59
Chcialbym zaprotestowac odnosnie sredniosci tematyki zdjecia. Zdjecie przyjemnie, samo w sobie na dluzej nie robi wiekszego wrazenia ale zrob caly cykl o remizach w takim stylu, opowiedz nimi jakas historia i bedzie ciekawiej ;)