PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki portfel dla faceta?

Beson
20-01-2011, 16:42
No właśnie, po ponad 3 latach użytkowania mojego obecnego portfela coraz częściej wysuwają mi się karty z przegródek. Zacząłem się rozglądać za czymś nowym, generalnie z tego co widzę mało jest portfeli na rynku, które bym mi odpowiadały w 100% Znalazłem jeden ciekawy, które w zasadzie mi pasuje, jest tylko jeden problem wydaje mi się jakiś taki wielki. :D Możecie zobaczyć go tutaj: http://allegro.pl/ochnik-134-portfel-meski-4-kolory-drewniany-box-i1414900625.html Tylko ta cena na tej aukcji trochę śmieszna bo normalnie kosztuje 132 zł w sklepie. :)

A może wy jesteście w stanie coś polecić?

Potrzebuję portfela, w którym zmieszczą się przynajmniej 6 kart oraz w którym można w jakiś cywilizowany sposób upchać dowód rejestracyjny. ;)

Rafał_Sz
20-01-2011, 16:45
Pełny kolego, pełny...

;)

pil74
20-01-2011, 16:59
Ja mam jakiegoś puccini. Chyba to nawet polska firma. Daje radę już ładnych parę lat. Jakościowo super. Wcześniej miałem samsonite i uważam że to totalne g...Po 2 latach szmata ze skóry powyłaziła i ogólnie wyglądało jak stara ściera. A ten poza lekkimi otarciami wygląda bardzo przyzwoicie.

ekonet
20-01-2011, 17:04
Pełny kolego, pełny...

;)
Chyba zaglądasz do mojej głowy, zaczynam się Ciebie bać. ;)

nowart
20-01-2011, 17:34
No właśnie, po ponad 3 latach użytkowania mojego obecnego portfela coraz częściej wysuwają mi się karty z przegródek. Zacząłem się rozglądać za czymś nowym, generalnie z tego co widzę mało jest portfeli na rynku, które bym mi odpowiadały w 100% Znalazłem jeden ciekawy, które w zasadzie mi pasuje, jest tylko jeden problem wydaje mi się jakiś taki wielki. :D Możecie zobaczyć go tutaj: http://allegro.pl/ochnik-134-portfel-meski-4-kolory-drewniany-box-i1414900625.html Tylko ta cena na tej aukcji trochę śmieszna bo normalnie kosztuje 132 zł w sklepie. :)

A może wy jesteście w stanie coś polecić?

Potrzebuję portfela, w którym zmieszczą się przynajmniej 6 kart oraz w którym można w jakiś cywilizowany sposób upchać dowód rejestracyjny. ;)

Ale trafiłeś :)
Gwiazdor przyniósł mi nowy portfelik, gdyż miałem podobne problemy ze starym - identycznym niemal jak w linku. te skórzane kieszonki na karty z czasem się wyrabiają i przy przechyleniu portfela wypadają. Tak zgubiłem parę rzeczy... Te zamykanie jak w powyższym linku nic Ci nie da skoro kart nic nie zabeziecza.
Dla mnie ideał, dobrze zabezpieczony, nie za wielki (ale ja biedny żuczek jestem i wiele nie potrzebuję) ;), nie za drogi, dobrze wykonany. Dowód rejestracyjny mieści się do wew. siatkowej kieszonki na styk.

http://www.egalanteria.com.pl/product-pol-10507-Maly-Portfel-Meski-Puccini-P-27537-1.html

Beson
20-01-2011, 17:39
Pełny kolego, pełny...

;)

Wiadomo. :D

Ale trafiłeś :)
Gwiazdor przyniósł mi nowy portfelik, gdyż miałem podobne problemy ze starym - identycznym niemal jak w linku. te skórzane kieszonki na karty z czasem się wyrabiają i przy przechyleniu portfela wypadają. Tak zgubiłem parę rzeczy... Te zamykanie nic Ci nie da skoro kart nic nie zabeziecza.
Dostałem Puccini P-1595 1 Black - mam jeszcze kartonik więc podaję symbol. Dla mnie ideał, dobrze zabezpieczony, nie za wielki (ale ja biedny żuczek jestem i wiele nie potrzebuję) ;)

Na pewno to ten? Bo mi wyskakuje, że to jakieś etui jest. :)

http://allegro.pl/puccini-skorzane-etui-na-dokumenty-p-1595-janda-i1399610733.html

nowart
20-01-2011, 17:48
no kurka, zdążył zacytować :p
przepraszam - dostałem też wizytownik i przez pomyłke odczytałem kod z niego. poprawiłem linkę na odpowiednią ;)

login_87
20-01-2011, 17:49
Ja mam jakiegoś puccini.

Ja tez mam Puccini i polecam. Na allegro jest ponad 8 stron z portfelami tego producenta (http://allegro.pl/listing.php/search?string=puccini&category=15552&country=1). Mam juz okolo 3 lat i nie wyglada na zniszczony.
Rowniez bardzo dobre portfele (i nie tylko) robi Wittchen, tylko cena zapewne bedzie troche wyzsza ale za to firma bardziej juz rozpoznawalna. Kiedys w sklepie ogladalem ich portfele i mieli identyczny jak moj (puccini) tylko ze znaczkiem Witten. Nawet uchwyt zamka byl taki sam.

Andre
20-01-2011, 17:54
Jeśli chodzi o wyroby skórzane to polecam polską markę Wittchen. Od paru lat używam portfela tej firmy i złego słowa powiedzieć o nim nie mogę.

Beson
20-01-2011, 17:55
no kurka, zdążył zacytować :p
przepraszam - dostałem też wizytownik i przez pomyłke odczytałem kod z niego. poprawiłem linkę na odpowiednią ;)

Ten puccini jest bardzo duży, 120x110 więc raczej odpada i układ mi nie dopowiada. ;) Ale dzięki. ;)

krolewicz
20-01-2011, 17:57
ja mogę polecić Samsonite, używam od paru lat, jestem zadowolony :)

snakemaycry
20-01-2011, 18:00
Ja mam Wittchen serii Italy - dokładnie 21-1-008, czarny -taki jak tutaj na przykład http://allegro.pl/portfel-meski-wittchen-21-1-008-braz-kurier-0zl-i1345791198.html . Naprawde fajny uniwersalny, bez jakiś udziwnień. Do tego klasyczny rozmiar. Służy mi już kilka dobrych lat i prócz tego, że dostosował się do wszystkich plastików, które mam powkładane, to zero innego zużycia. Myślę, że jak zakup ma być na dłuższy czas, to warto taką inwestycje poczynić.

rafulec
20-01-2011, 18:03
No właśnie, po ponad 3 latach użytkowania mojego obecnego portfela coraz częściej wysuwają mi się karty z przegródek. (.......) A może wy jesteście w stanie coś polecić?

kup taki który Ci się podoba :) i spełaniający w/w warunek. wybór jest spory.
od taniego do bardzo drogiego, od żółtego do czarnego.

polecam firmę witchen lub picard

p.s. niedługo pojawią się zapytania - jaki płyn do naczyń kupić

Megazordon
20-01-2011, 18:09
A ja na co dzień używam portfela Milo. Oczywiście, zbyt elegancko to on nie wygląda, ale za to mam go już jakieś osiem lat. Używam go praktycznie codziennie i nie widać po nim żadnego śladu zużycia. Może tylko rzep nie trzyma tak, jak kiedyś. Poza tym jest pojemny i dobrze zaprojektowany. Na bardziej wzniosłe okazje mam jakiś skórzany portfel z Dragona. Niewielki, z ładnej, brązowej skórki, ale nie wiem jak z jego wytrzymałością, bo nie używam go zbyt często. Kiedyś miałem Wittchena, ale nie wytrzymał za długo.

nowart
20-01-2011, 18:58
Ten puccini jest bardzo duży, 120x110 więc raczej odpada i układ mi nie dopowiada. ;) Ale dzięki. ;)
Bardzo duży? Teraz to mnie zastrzeliłeś... przecież to prawie najmniejszy z męskich portfeli do których da się cokolwiek włożyć :) Są w ogóle mniejsze?
Sam dowód rejestracyjny ma 10,5cmx7,5cm a gdzieś go trzeba upakować. No ale jak tak, to najlepiej jak sam przejdziesz się do sklepu i wybierzesz.

fotograf58
20-01-2011, 19:15
Najlepszy portfel to pełne /duża ilość ojro lub innej waluty/ , ale tajne konto w raju podatkowym :)

frostic
20-01-2011, 19:43
Z moją żoną kiedyś zadarł taki jeden bidoczek z jednego banku.
Że niby ma niedopłatę na karcie 3 złote.
Wyszła niezła wojenka na słowa po czym w ramach przeprosin przysłali nam piękny portfel Pierre Cardin.
Męski na szczęście. Polecam!
;)

Mariusz888
20-01-2011, 23:07
Ja od hmmm ponad ok 10 lat mam Pierre Cardin'a i nic mu nie ma - w środku poza logiem i napisem "geniune leather" jest "022" więc to może być numer modelu - w każdym razie używany jest praktycznie codziennie, nie raz w ciasnych kieszeniach, z kluczami, i żadnego większego zmęczenia na nim nie widać - już nawet chciałem zmienić dla samej zmiany ale nie zmieniłem bo szkoda pozbywać się portfela który tak wiernie służy tyle lat :) a produktów Wittchena też kilku używam i też chwalę :)

M_B
20-01-2011, 23:27
A ja od 2 lat mam portfel Calvin Klein (nie taki z targu, tylko autentyczny), jedyna wada to jego delikatna skóra.

swider
20-01-2011, 23:37
Ja od hmmm ponad ok 10 lat mam Pierre Cardin'a i nic mu nie ma [...]
Jak w nim nic nie ma to po diabła nosić? ;)

Też mam portfel Pierre Cardin, po roku wygląda niezbyt pięknie, podejrzewam, że za kilka miesięcy trzeba będzie kupić nowy. Wcześniej korzystałem z modelu VIP Collection -- rozpadł się po 3-ech latach. W każdym razie ja chyba kupię sobie coś z kordury... piękny nie będzie, ale przynajmniej wytrzyma więcej. :)

Mariusz888
21-01-2011, 11:49
Jak w nim nic nie ma to po diabła nosić? ;)

Nie jestem pewny czy przeczytałeś ze zrozumieniem ;) Gdzie napisałem że nic W NIM nie ma - napisałem że NIC MU nie ma ;) nosiłem go nie raz tak wypchanego (niestety nie kasą :roll: ) że się nie dawał zapiąć - wizualnie był ze 2x grubszy niż normalnie :) nie wiem jak Twój ale mój wygląda bardzo dobrze po 10 latach intensywnego użytkowania i jak tak dalej pójdzie to kto wie czy nie pociągnie jeszcze drugie tyle ;)

swider
21-01-2011, 21:11
Nie jestem pewny czy przeczytałeś ze zrozumieniem ;) Gdzie napisałem że nic W NIM nie ma - napisałem że NIC MU nie ma ;)
A poprawnie powinno być -- „nic mu nie jest”. ;)

U mnie ten portfel wygląda fatalnie, ale to raczej wina noszenia go razem z różnego rodzaju folderami i innym żelastwem. Skończyłem juz nie jeden skórzany portfel także