Zobacz pełną wersję : Co w miejsce Canona G9 ?
Jako że 2 lata temu zmieniłem system z Canona na Nikona, został mi kompakt "awaryjny" Canon g9. jak mialem Canona to mogłem wspoldzielic lampy blyskowe i inne akcesoria.. teraz nie mam do niego nic. Zastanawialem się nad sprzedażą tego Canona i kupienie cos podobnego w Nikonie... nie wiem tylko co mogloby być odpowiednikiem. Chcialbym cos, co można w razie czego zabrać ze soba do kieszeni jak nie chce sie dzwigac ciezkiej torby albo sa duze ograniczenia z aparatami na wszelkiego rodzaju imprezach. Dobrze, zeby mial uzyteczne wysokie iso, i mogl od biedy film nakręcic. Jakies pomysly?
RomanZWrocławia
19-01-2011, 22:19
W nikonie jedynym aparatem mogącym zastąpić G9 jest P7000. Wszystko niżej to zabaweczki. Zanim sprzedasz weź nikona do ręki i doceń jak solidnie wykonany jest G9. Ja G9 zmieniłem na G12 mimo, że lustrzanki w torbie to nikony.
PS. Wilk był szybszy
Rozejrzyj się za fuji które też mają wiele dobrych opinii ale co do modelu to dokładnie nie pamiętam jednak chyba ciężko będzie dorównać legendarnemu już G9
Sapphiron
19-01-2011, 23:00
co w miejsce g9? ofkors G12 :D
Robinson73
20-01-2011, 17:43
nie ma co kombinować nad nikonem jesli miales G9 i byłeś zadowolony . Bierz G12