Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Było sobie życie...
... kiedyś, dawno temu...
Zapraszam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Dziękuję.
Quakerek
19-01-2011, 14:39
O bardzo fajny kadr, ładnie poukładane w nim jest, kolorki też fajne chyba tylko troszke rozjaśnił bym tą fotke - ale to moje zdanie, generalnie ładny krajobraz.
PS
Czy to duże jezioro turawskie ? Widziałem podobne kadry stamtąd.
Sapphiron
19-01-2011, 14:39
Mocno, jasno ale nie razi... Piękne światło...
camaxtli85
19-01-2011, 14:41
kapitalny obrazek, miejsce pozazdrościć
(...)
Czy to duże jezioro turawskie ? Widziałem podobne kadry stamtąd.
Dokładnie tak, to nasza Turawa ;) Pogoda zlitowała się na jeden dzień ostatnio... no i trzeba było pędzić ;)
Quakerek
19-01-2011, 14:46
Dokładnie tak, to nasza Turawa ;) Pogoda zlitowała się na jeden dzień ostatnio... no i trzeba było pędzić ;)
No to super wykorzystałeś tą chwile , dobrze skojarzyłem miejsce, pozdrawiam
Nikonozaur
19-01-2011, 14:49
Fajny temat te wystające spod lodu korzenie, przednia fota.
Fajnie bardzo fajne, światełko fajne i kadr fajny, za dużo "fajne" w tym zdaniu ale cóż inaczej nie da się,
to ja napisze inaczej...jest cudnie :)
Sebastianito
19-01-2011, 15:29
Fajne to to...
Jak na moje oko, wszystko ładnie pięknie. Super obrazek :)
RobertSoul
19-01-2011, 16:36
kurcze co weekend teraz jestem nie daleko tej turawy i nigdy czasu nie ma by się tam wybrać...
trzeba poczekać na mroźniejsze dni...
sam poluje na coś takiego ;)
ładnie!! pozdrawiam ! :)
Widząc takie zdjęcie to mam ochotę wziąć aparat w dłoń i popstrykać!!!
Pięknie....
Bardzo ciekawa praca, pod kazdym wzgledem :D
Mi sie podoba :D
widze, ze ktos Tobie "sprzedal" miejscowke......bardzo mi sie podoba
Kadr, kolory, światło... świetnie dopracowana fotografia. ;)
Karbulot
19-01-2011, 17:04
Śliczne ujęcie. U mnie ostatnio słoneczko. Chyba wyruszę także polować na zachodziki :) .
widze, ze ktos Tobie "sprzedal" miejscowke......bardzo mi sie podoba
Nie Grzegorzu, to nie do końca tak ;) Te korzonki, tudzież inne "kloce" wyłaniają się w różnorakich miejscach na jeziorze - wszystko od poziomu wody zależy. No i grubości lodu - żeby w ogóle podejść do skubańców się dało.
Ale fakt - tego tutaj bohatera znaleźliśmy w ubiegłą niedzielę wspólnie :)
Piekne...
A powiedz mi Freman / staremu choć od 35 lat juz nie...; opolaninowi/ czy tzw Małe jezioro Turawskie jeszcze istnieje, bo doszły mnie słuchy ze wyschło, asrednie zamieniło sie w sadzawke. Prawda to?
Gratuluje fotki. Urokliwa.
Nie no, aż tak źle nie jest ;) Nad Małym, co prawda, nie byłem już dawno, ale Średnie ma się całkiem nieźle. Ba, dzięki dziwacznemu urządzeniu napędzanemu wiatrem, które parę sezonów temu pojawiło się tam by uzdatniać w nim wodę, można się bez większych obaw kąpać :)
damciop03
19-01-2011, 17:46
Dla mnie bomba, super kolorki :)
Świetna robota :). Podobuje się wsio: kaderek, kolorki, światełko i obróbka :).
P.S. Ja tam byłem, ale robiłem tylko za przynętę ;). Łaziłem, nęciłem, pod... obce. A jak już jakiś głowę wynurzył to ja w długą, a Jacek strzelał ;):mrgreen:. I jak doskonale widać z bardzo dobrym skutkiem :).
gratuluję ciekawego zdjęcia,
jest to mocny zachód, a nie kolejny zachód.
pozdr.
JaroPienza
19-01-2011, 18:31
Bardziej niż ok
Piękne kolorki wydobyłeś z tego ciekawego kadru :-)
RobertSoul
19-01-2011, 19:40
jaka jest teraz grubość lodu na Turawie ?
jaka jest teraz grubość lodu na Turawie ?
Wątpliwa, o czym Jacek się dobitnie przekonał ;).
Kadrował bym odrobinę inaczej, ale taka koncepcja również mi się podoba. Świetne światło złapałeś. Faktura podłogi i detale doskonale ukazane. Gratuluje udanej fotografii.
tormentol
19-01-2011, 23:05
Ech ta Turawa. Miałem tam być w miniony łikend, ale dostałem info, że ponoć lipa jest.
Jak widać to nie prawda. Bardzo ładne zdjęcie, tylko pogratulować.
Swietne foto, nic dodac nic ujac, mi sie bardzo podoba!
Wątpliwa, o czym Jacek się dobitnie przekonał ;).
Fakt :lol: Ale tydzień mrozów powinien załatwić sprawę ;)
Kadrował bym odrobinę inaczej (...)
Uczepiliśmy się wówczas właściwie tylko tego motywu więc obstrzelany został chyba na wszystkie możliwe sposoby ;) Ja sobie po prostu taki kadr wybrałem, bo konfiguracja słonka i korzenia najbardziej mi tutaj odpowiadała.
Ech ta Turawa. Miałem tam być w miniony łikend, ale dostałem info, że ponoć lipa jest.
Jak widać to nie prawda.(...)
W sumie... była lipa :) Dopiero w okolicach zachodu w niedzielę coś się ruszyło, ale szału nie było i tak. Przede wszystkim dlatego, że poziom wody jest ździebełko za wysoki i ciężko znaleźć jakiś wdzięczny motyw. Ale zima jeszcze trochę potrwa, trzeba więc liczyć, że Turawa pokarze jeszcze swoją "moc" :)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny :)
december
20-01-2011, 15:14
Podoba się. W stylu Pablooka :)
(...) W stylu Pablooka :)
Takie skojarzenie i mi się pojawiło, gdy tylko ujrzałem zdjęcie, pamiętam serię o obcych :)
Kadr i kolory super, podoba mi się bardzo :)
Pozdrawiam.
rafalg78
20-01-2011, 20:37
Pochodzę z Ozimka i dobrze znam te tereny. Jestem pod wrażenie, że złapałeś taki klimat i chwilę. Nie sądziłem, że można ustrzelić takie zdjęcie na Turawie. Gorąco gratuluje.
Fajnie wyszło, piękna kolorystyka. nie bałeś się że lód pęknie?
Pablo 77
21-01-2011, 00:22
Łądne w ciepłej tonacji:)
Na tak:)
borregaard
21-01-2011, 10:56
Super,naprawdę.
Nie ma co. Niezła fotka. Piękny kadr i światło. Gratuluję i pozdrawiam
na dzień dobry + za avatara :D Król Julian wymiata hehe, kolejny + za kolor zdjęcia, wspaniałe kolorki tworzą się o świcie :) pokazane również ładne jak dla mnie :)
wojtek6308
22-01-2011, 12:33
Mnie również się podoba, ... i to bardzo :-) .
Bardzo dobry z ładnym światłem i kolorami kadr.Pozdrawiam
jurek1906
22-01-2011, 21:12
Trochę dziury w lodzie,a tyle radości :).Ładnie zrobione.