Zobacz pełną wersję : Ponowna instalacja W7 Home Premium 64bit
O ile z XP nie miałem problemów to trochę obawiam się W7. Czy ktoś z Was dysponuje jakąś ściągawką krok po kroku, jak to zrobić. Dodam, ze płyta główna to ASUS M4A785TD-M EVO. Szkukałem w Internecie ale bez większego sukcesu.
Z góry dziekuję za pomoc.
Instalowałem niedawno (tez pierwszy raz) i nie wspominam tego jako wybitnie trudne.
Instalator prowadzi za rączkę. Poradzisz sobie z pewnością.
Dante_85
19-01-2011, 12:29
Instalator Win 7 jest bajecznie prosty tak jak kolega wyżej napisał prowadzi za rączkę od początku do końca. Sterowniki do płyty głównej i urządzeń ściągnij ze stron producenta. Przy asusie jest bardzo ładnie prowadzony update sterów na ich stronie.
Co do innych nie bardzo się orientuje.
chomiczkus
19-01-2011, 19:12
O ile z XP nie miałem problemów to trochę obawiam się W7. Czy ktoś z Was dysponuje jakąś ściągawką krok po kroku, jak to zrobić. Dodam, ze płyta główna to ASUS M4A785TD-M EVO. Szkukałem w Internecie ale bez większego sukcesu.
Z góry dziekuję za pomoc.
W7 HP stawialem jakis czas temu na Dell Inspiron 1750.
Wstal bez klopotu.
Wszystkie strowniki zassal z sieci jak tylko dostal wskazanie do jakiego wifi ma sie podlaczyc.
Sama instalacja jest tak jak koledzy pisza - bajecznie prosta i przyjemna.
pozdrawiam
Michal
A na pewno nie trudniejsza niż w przypadku XP :)
Plyta jest calkiem nowa wiec nie powinno byc problemow, instalacja bajecznie prosta i prostrza niz w XP, instalator bardzo podobny do tego z visty.
Gdybys mial jakies problemy to update biosu morze byc potrzebny, zreszta zalecal bym update biosu przed instalacja do najnowszego;)
wkladasz plyte, ustawiasz lokalizacje, jezyk klawiatury, klik na instal, wybor instalacji, potem dysku i to wsio...
Gdybys mial jakies problemy to update biosu morze byc potrzebny, zreszta zalecal bym update biosu przed instalacja do najnowszego;)
oooo matko! jestem *****:D
A zdjecia niestety nie widze.....ale miejmy nadzieje, ze autor to juz wyczyscil;)
...update biosu może byc potrzebny, zreszta zalecal bym update biosu przed instalacja do najnowszego;)
Matko kochana, a jak się robi update biosu?
Proszę się ze mnie nie śmiać.
Matko kochana, a jak się robi update biosu?
Proszę się ze mnie nie śmiać.
podobnie jak przeszczep wątroby. Bajecznie prosto...
Badz mezczyzną, wez płyte z instalka tego W7, zamknij oczy , zmów zdrowaśkę, i nacisnij amen, znaczy enter...
I nie martw sie o BIOSy
To przy okazji zapytam;)
Jak w Win7 przed instalacją zrobić format partycji systemowej?
Przy WinXP nie było problemu. Najpierw po włożeniu płytki systemowej w procesie instalacyjnym usuwałem partycję C, kolejno tworzyłem nową ze wskazaniem formatowania. Po sformatowaniu następowała instalacja świeżego systemu.
Czy w Win7 jest podobnie?
Dante_85
20-01-2011, 12:43
Podczas instalacji masz możliwość zrobienia formatowania partycji systemowej.
Windows 7 instalacja krok po kroku (http://www.porady.org/windows-7-instalacja-krok-po-krok)
Pod tym adresem masz dokładny opis wraz z zrzutami ekranu co i jak po kolei.
Opis jest całkowicie po polsku niestety zrzuty są po angielsku.
To przy okazji zapytam;)
Jak w Win7 przed instalacją zrobić format partycji systemowej?
Przy WinXP nie było problemu. Najpierw po włożeniu płytki systemowej w procesie instalacyjnym usuwałem partycję C, kolejno tworzyłem nową ze wskazaniem formatowania. Po sformatowaniu następowała instalacja świeżego systemu.
Czy w Win7 jest podobnie?
Podczas instalacji masz dokladnie takie same opcje jak w xp, tyle, ze w W7 wyglada to ladnie i jest "obrazkowo" a nie tekstowo;)
WSzystko poszło dobrze. Tylko dlaczego nikt mi nie wspomniał wyraźnie, że instalacja nie wymaga wejścia do biosu?
A ja kombinowałem...
Niech bedzie, ze nie doczytałem między wierszami.
Dziękuję wszytkim za odzew. Inaczej prosiłbym innych o banalną, jak się okazało robotę.
WSzystko poszło dobrze. Tylko dlaczego nikt mi nie wspomniał wyraźnie, że instalacja nie wymaga wejścia do biosu?
A ja kombinowałem...
Niech bedzie, ze nie doczytałem między wierszami.
Dziękuję wszytkim za odzew. Inaczej prosiłbym innych o banalną, jak się okazało robotę.
To znaczy, ze masz ustawione bootowanie z plyty.....gdybys nie mial to trzeba by wejsc do biosu;)