Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Miękkość zachodzącego słońca...
Quakerek
19-01-2011, 11:49
..nad Odrą
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img696.imageshack.us/img696/2439/dsc4851nw.jpg)
Pozdrawiam
Karbulot
19-01-2011, 13:40
Pejzażyk byłby sympatyczny, niestety psuje go rzucające sie nachalnie w oczy to sitowie na dole. Gdyby jeszcze stało a nie leżało wpół zwiędłe. Jeśli to nie jest krop, wyciąłbym z niego kadr poziomy, bez tych traw na dole.
Sebastianito
19-01-2011, 13:55
A ja sie nie zgodze z przedmowca. Wlasnie dla mnie to sitowie wnosi duzo do tego zdjecia, chociaz kolory wygladaja na lekko przekoloryzowane (monitor w pracy) a swiatlo dosc mocno stlumione to i tak podoba mi sie ta praca.
Quakerek
19-01-2011, 14:29
Pejzażyk byłby sympatyczny, niestety psuje go rzucające sie nachalnie w oczy to sitowie na dole. Gdyby jeszcze stało a nie leżało wpół zwiędłe. Jeśli to nie jest krop, wyciąłbym z niego kadr poziomy, bez tych traw na dole.
Świadomie zbudowałem tak a nie inaczej kadr, więc to sitowie nie znalazło się tam przypadkiem a to że leży a nie stoi :) no to taką porę roku mamy niestety aktualnie, że w przyrodzie leży a nie stoi :) - Pozdrawiam i dziękuje za komentarz
Sapphiron
19-01-2011, 14:40
czuje wielki niedosyt... za wąsko, za mało, za czysto...
Mnie się widzi :) Zarówno kompozycja, jak i kolory, a dodatkowym smaczkiem tej pracy jest delikatne rozmycie wody, wprowadzające akcent dynamiki. Pewien niedosyt - podobnie jak Sapphiron - jednak mam ;) toteż bardzo chętnie zobaczyłbym kilka innych kadrów z wypadu.
Prócz tego że za wąsko to mi się podoba :)
Quakerek
19-01-2011, 15:03
Mnie się widzi :) Zarówno kompozycja, jak i kolory, a dodatkowym smaczkiem tej pracy jest delikatne rozmycie wody, wprowadzające akcent dynamiki. Pewien niedosyt - podobnie jak Sapphiron - jednak mam ;) toteż bardzo chętnie zobaczyłbym kilka innych kadrów z wypadu.
Widać Ty wykorzystywałeś te ostatnie chwile słońca w Turawie a ja nad Odrą :)
Wisi tutaj jeszcze jedna moja praca z tego dnia pt. " Nadodrzański zachód "
Budowa kadru wydaje się jak najbardziej świadomie zrealizowana. Jest przedplan, dobry podział, ładne światło i kolorki.
Pewnie, że można się przyczepić, że ciasno, że bardziej kolorki na niebie nie zagrały, że trawa zbyt mało atrakcyjnie wygląda... .
Ale pamiętajmy, że w obecnie panujących warunkach pogodowych, oraz to w jakim stanie znajduje się krajowa flora, wcale nie tak łatwo zrealizować atrakcyjne zdjęcie.
Tutaj moim zdaniem jak najbardziej się to udało :).
Quakerek
19-01-2011, 19:59
Fajnie, że się podoba, dzięki :)
rafalg78
20-01-2011, 19:48
Mi też się podoba, fajnie zbudowany kadr i kolory. Widzę, że lubisz takie wąskie kadry bo ostatnia fotka też bardzo podobnie zbudowana kadrowo, wychodzi to bardzo fajnie.