Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadodrzański zachód
Quakerek
17-01-2011, 22:30
Miękkość nadodrzańskiego światła w ciepły zimowy dzień :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img573.imageshack.us/img573/8996/dsc4817n.jpg)
Pozdrawiam
Piękna naturalna kolorystyka, ciekawe czy te doły to działalność człowieka czy stare koryto rzeki.
Quakerek
17-01-2011, 23:17
Piękna naturalna kolorystyka, ciekawe czy te doły to działalność człowieka czy stare koryto rzeki.
To pozostałości starorzecza są, pozdrawiam.
Tutaj, podobnie z resztą jak przy drugiej odsłonie, przede wszystkim plus za kreatywność w kadrowaniu :) Widziałbym tu jednak także analogiczne "miękkość" i temperaturę barwy ;)
Ech, żeby tak pogoda dała się obłaskawić niebawem na trochę dłużej, niż jeden dzień... ;)
Quakerek
19-01-2011, 15:15
Tutaj, podobnie z resztą jak przy drugiej odsłonie, przede wszystkim plus za kreatywność w kadrowaniu :) Widziałbym tu jednak także analogiczne "miękkość" i temperaturę barwy ;)
Ech, żeby tak pogoda dała się obłaskawić niebawem na trochę dłużej, niż jeden dzień... ;)
..było by sympatycznie, ale jestem dobrej myśli co do pogody. Dzięki.
Karbulot
19-01-2011, 16:02
Czemu dajesz takie małe zdjęcia?
Quakerek
19-01-2011, 16:19
Czemu dajesz takie małe zdjęcia?
Tak jakoś przyjąłem sobie za swoisty "mój standard" wielkości zdjęć na forum, może to pozostałości po czasach gdzie limity wielkości były dużo mniejsze :) Kolejne fotki będą większe, poprawie się :)
Karbulot
19-01-2011, 16:28
Szczegolnie w krajobrazach duze fotki sa mile widziane (prawda Greg77? ;) ).
Ja sam czesto daje wieksze niz sa regulaminowe, oczywiscie przepraszajac administracje i moderatorow.
Ale po prostu wiele fotek az prozi sie o wiekszy rozmiar.
Znaczki pocztowe nie ukaza wielu szczegolow.
rafalg78
20-01-2011, 00:18
Piękny kadr, kolory. Mam wrażenie, że horyzont leci lekko w prawo.
Przyjemnie się ogląda, fajny motyw i bardzo ładna kolorystyka.
Ja nie widzę żeby horyzont leciał, prosto jest. ;)
Quakerek
20-01-2011, 10:56
Piękny kadr, kolory. Mam wrażenie, że horyzont leci lekko w prawo.
To takie złudzenie przez koryto rzeki które płynie z prawej strony, horyzont jest prosty , na pewno :)