PDA

Zobacz pełną wersję : Sprawdzona kwatera w Chorwacji?

MAGNETO
17-01-2011, 13:25
Jak w tytule, w tym roku wybieram się z rodzinką i znajomymi pierwszy raz w te strony (lipiec), ma ktoś jakieś namiary . Bóg zapłać :-) za pomoc...

Paweł Kania
17-01-2011, 13:27
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2236371#post2236371

MAGNETO
17-01-2011, 13:34
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2236371#post2236371
Widziałem , ale w lipcu wszystko zajęte :p

shaddixx
17-01-2011, 17:36
mam znajomych co mają biuro turystyczne i chorwacja to ich główy kraj w ofercie. Sam byłem u nich 2 lata temu, mają bungalowy i namioty przy samym morzu na przeciwko korczuli, maja tez umowy z pensjonatami. Wszystko przy wodzie. Jest szkoła wind i kitesurfingu;)

Ryszard Gałgan
17-01-2011, 18:18
poczytaj, przemyśl - wybierz :-) http://www.cro.pl/ Vedran z Trogir.pl coś napewno Ci znajdzie (korespondencja po polsku)
pozdrav

Michał Jędrak
17-01-2011, 21:29
Wybór miejsca jest doskonały. Chorwacja rządzi. Wracam tam w tym roku. Natomiast współczuję terminu. Gdybyś tylko mógł, to zmień go na wrzesień. Temperatura nadal około 30*, brak durnych turystów, puste plaże a więc piękne okazje na zdjęcia. Mój syn się wybawił i nawet do dziś wspomina (miał niewiele ponad 2 lata), a w tym roku jadę z dwójką (młodszy będzie miał rok) i oczywiście we wrześniu jedzie się na pałę, czyli wsiadasz w samochód i na miejscu znajdujesz kwaterę w ciągu godziny (bo sobie przebierasz w ofertach). Cena sprzed 2 lat to 25eur za 'apartament' (np sypialnia, pokój, łazienka, aneks kuchenny), czyli taniej niż gdziekolwiek w pochmurnej Polsce. Za 35-40eur wynajmuje się trzy sypialnie, salon z plazmą na ścianie, dwuskrzydłową lodówkę w kuchni, jadalnię itd...

MAGNETO
17-01-2011, 22:29
No niestety -we wrześniu Córa do szkoły, Małżonka do pracy , ja tam może jeszcze bym wolne załatwił :-( . Zostaje lipiec, może jednak ktoś był i ma jakiś kontakt...

Korchez
17-01-2011, 23:20
Krystyna w Slano koło dubrovnika. Albo Stana w Trogirze. Jak Ci odpowiada pisz ...

nowart
17-01-2011, 23:24
Wybór miejsca jest doskonały. Chorwacja rządzi. Wracam tam w tym roku. Natomiast współczuję terminu. Gdybyś tylko mógł, to zmień go na wrzesień. Temperatura nadal około 30*, brak durnych turystów, puste plaże a więc piękne okazje na zdjęcia. Mój syn się wybawił i nawet do dziś wspomina (miał niewiele ponad 2 lata), a w tym roku jadę z dwójką (młodszy będzie miał rok) i oczywiście we wrześniu jedzie się na pałę, czyli wsiadasz w samochód i na miejscu znajdujesz kwaterę w ciągu godziny (bo sobie przebierasz w ofertach). Cena sprzed 2 lat to 25eur za 'apartament' (np sypialnia, pokój, łazienka, aneks kuchenny), czyli taniej niż gdziekolwiek w pochmurnej Polsce. Za 35-40eur wynajmuje się trzy sypialnie, salon z plazmą na ścianie, dwuskrzydłową lodówkę w kuchni, jadalnię itd...

i dlatego za nic w świecie nie zrozumiem jakiegokolwiek wątku z pytaniami "gdzie nad Bałtyk na 2 tygodnie" :)
sory za ot

Czornyj
17-01-2011, 23:43
i dlatego za nic w świecie nie zrozumiem jakiegokolwiek wątku z pytaniami "gdzie nad Bałtyk na 2 tygodnie" :)
sory za ot

Niczego nie ujmując Chorwacji - Bałtyk to Bałtyk. Morze inne, plaże inne, przyroda inna - wszystko ma swój urok.

Natomiast współczuję terminu. Gdybyś tylko mógł, to zmień go na wrzesień. Temperatura nadal około 30*, brak durnych turystów, puste plaże a więc piękne okazje na zdjęcia.
Spokojna głowa, tam jest tyle plaż, że zawsze idzie znaleźć jaką pustą, wystarczy się kawałek ruszyć. Choć oczywiście we wrześniu można jechać w ciemno, nawet w październiku jest spoko (tylko ponuro, bo wszystko zabite dechami). Fajnie jest też przed sezonem, tylko woda nie jest jeszcze tak nagrzana.

login_87
17-01-2011, 23:59
a moze Czarnogora??

Michał Jędrak
18-01-2011, 01:43
Bałtyk też jest w porządku, obskakuję co roku w czerwcu (jednak nie daję rady zamoczyć się powyżej 'klejnotów'). Też w miarę pusto. Ja latam po bunkrach a reszta rodziny wdycha jod :-)

igg
19-01-2011, 10:46
Jest potężny "bak kwater" na cro.pl masz jeszcze trochę czasu to znajdziesz i zarezerwujesz bez problemu, przy okazji dobrze sie przygotujesz, bo kwatera to w zasadzie "tylko" nocleg i prysznic.
Też polecę czerwiec; tak od 15-20go, szkoła już wtedy jest zaliczona w zasadzie, a dużo łatwiej i przyjemniej na miejscu; plaga niemiecko-włoska jeszcze Cię nie dotknie.