PDA

Zobacz pełną wersję : Bałtyk Gdzie?

ADAS
16-01-2011, 21:09
w związku z tym, e szukam miejsca na wakacyjny wyjazd nad Bałtyk proszę Was o pomoc. Może ktoś był w ładnym miejscu, lub zna przyjazną kwaterę lub może taka prowadzi?.
Wymagania raczej standardowe. Miejsce, gdzie nie ma dużych tłumów, ładna plaża (klif odpada), atrakcje -cisza i spokój. Kwatera z pokojami z łazienką, odległość od morza na tyle bliska by z 2 dzieciaków i tym co zabiorą dojść piechotą. Wiem, że jeździcie i bywacie więc może ktoś zna fajne miejsce lub miłą kwaterę.

nowart
16-01-2011, 22:22
Jeśli już musi być Bałtyk to szczerze polecam Pustkowo, obok Trzęsacza. Cisza, spokój, całkowity brak dyskotek, jarmarków, tandetnych wesołych miasteczek, tysięcy straganików, promenad z wiecznymi pokazami mody i wieczornymi paradami motor-show. Kwater na przyzwoitym-bałtyckim poziomie co nie miara, do plaży blisko, szeroka, czysta.

thor88
16-01-2011, 22:29
Kołobrzeg- piękna plaża.

nowart
16-01-2011, 22:31
To chyba ostatnie miejsce, które spełnia oczekiwania pytającego...

Miejsce, gdzie nie ma dużych tłumów, atrakcje -cisza i spokój.

ADAS
16-01-2011, 22:40
daleko

nowart
16-01-2011, 22:57
z Lublina to generalnie nie za bardzo Ci po drodze nad Bałtyk :) Ja na Twoim miejscu nawet nie myślałbym o zapyziałym Bałtyku mając niewiele dalej nad wspaniałe Morze Czarne...

ADAS
16-01-2011, 23:03
W nosie mam morze Czarne wolę Bałtyk. Rzeknę bardzo lubię nasze morze

login_87
16-01-2011, 23:03
Moze Kopalino?? Fakt ze idzie sie z 15 -20 min przez las do morza ale to bardzo przyjemny spacerek. Po drodze mija sie jezioro.Bylem poczatkiem czerwca kilka lat temu. Na plazy przez kilka godzin widzielismy moze ze 2 spcerujace osoby. Niewiem jak jest w sezonie ale nie powinno byc tlumow. (Liczba ludności (2006) -154 osoby)

verus
16-01-2011, 23:06
W nosie mam morze Czarne wolę Bałtyk. Rzeknę bardzo lubię nasze morze

Bardzo oryginalne podejście, upodobanie do syfiastego i zimnego morza ;-)

ADAS
16-01-2011, 23:17

Byłem kilkanaście razy nad Bałtykiem i nigdy nie żałowałem. Czyste plaże i woda. Byłem na kilku plażach nad ciepłymi morzami i kamienie śmieci i tłumy, o kłujących świństwach w wodzie nie wspominam, bo tam po prostu żyją. Oryginalne upodobanie do ciepłych mórz.

swider
16-01-2011, 23:22
Nie znasz się, to się nazywa patriotyzm. :)

verus
16-01-2011, 23:25
Czyste plaże i woda.

Miłych wakacji ;-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img683.imageshack.us/img683/2927/pejzaz1261624151.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img263.imageshack.us/img263/845/pejzaz1261624189.jpg)

pil74
16-01-2011, 23:26
Jak kto lubi spacerki w deszczu.....

ADAS
16-01-2011, 23:45
no właśnie, na takich kamieniach skręca się kostki. A co do zdjęć nic nie wnoszą do tematu. Co do deszczu, no cóż jak ktoś jedzie na wakacje jak pada.

kondziu
16-01-2011, 23:48
Polecam Kołobrzeg, ul Wylotowa, na końcu osiedle domków jednorodzinnych z pokojami do wynajęcia, świetne i tanie domowe stołówki, bardzo blisko do morza ok 200 m przez park miejski, szeroka i czysta plaża, do centru ok 15-20 minut pieszo.

ADAS
16-01-2011, 23:50
Kołobrzeg znam, za duży.

Maciek R
17-01-2011, 10:36
A ja polecę coś ze swoich regionów. Kołobrzeg - sezonowo fajne miasto, ale jest tłok, dlatego - Grzybowo! To taka mała miejscowość koło Kołobrzegu, kwatery znajdziesz różne, bardzo szeroki wybór. Ludzi zdecydowanie mniej, a i plaża - cudo, na pewno lepsza niż w samym Kołobrzegu (szeroka, chociaż miejscami kamienista, porównując do Kołobrzegu - prawie pusta). A jak Wam się zachce co nieco zgiełku, to do centrum Kołobrzegu jest ~10km. A jakbyś chciał się piwa napić w Kołobrzegu, to połączenie Kołobrzeg - Grzybowo, w sezonie, jest w miarę sprzyjające.

P.s. Ja, mieszkając w Kołobrzegu, na plażę zawsze rowerkiem śmigam do Grzybowa.

Pozdrawiam. :)

Edycja: Ewentualnie Mrzeżyno, chociaż więcej ludzi niż w Grzybowie. Około 15km od Kołobrzegu.

Czornyj
17-01-2011, 10:44
Najspokojniejsze, najładniejsze i najcichsze miejsce w jakim byłem to Wisełka na wyspie Wolin. Aby dojść do plaży czeka nas przyjemny spacer przez las, dzięki czemu prawie wogóle nie ma tam ludzi. Plaża i morze b. czyste, woda wyjątkowo ciepła. Jeśli zatęskni się do cywilizacji, niedaleko są Międzyzdroje i Świnoujście.

login_87
17-01-2011, 10:55
hmm.... tak sobie mysle gdzie jest spokojnie i cicho... Moze kierunek polnocny ( baltyk ) wcale nie jest taki zly ale czy to musza byc polskie plaze?? Moze Dania? Czy morze Polnocne czy Baltyk, bardzo ladne czyste szeroookie plaze. Woda tez zaskakujaco ciepla. Do tego ludzie bardzo przyjaznie nastawieni.

Rycerz
17-01-2011, 10:58
Moze Dania? Czy morze Polnocne czy Baltyk, bardzo ladne czyste szeroookie plaze. Woda tez zaskakujaco ciepla. Do tego ludzie bardzo przyjaznie nastawieni.

a tam nie jest drogo?

Motorniczy
17-01-2011, 10:58
Kołobrzeg- piękna plaża.

Jeszcze 10 lat temu była wąska i twarda - to znaczy , że piękna ? Może coś się zmieniło od tego czasu ?

mishieck
17-01-2011, 11:02
Wisełka jak najbardziej.
Lub Rogowo (obok Mrzeżyna) - do niedawna zamknięta wioska (jednostka wojskowa). Bardzo spokojnie, mało ludzi, a w razie potrzeby rozrywek do Mrzeżyna plażą idzie się 30 minut (2 km).

login_87
17-01-2011, 11:03
a tam nie jest drogo?

hehe a nad polskim morzem jest tanio :D:D
Szczerze powiem na pierwszy rzut oka mozna sie przestraszyc wchodzac do sklepu ale gdy sie dokladniej przyjrzymy ceny bardzo porownywalne z naszymi. Jedynie mieso sporo drozsze ( jezeli chodzi o jedzenie)
ps. np skrzynka piwa (30 x 0,33 kosztuje 30-35zl - najtansze, carslberg/ tuborg - 50-70zl)

ps2. Biorac pod uwage ze czasem jest dalego do plazy od miejsca zakwaterowania istnieje mozliwosc dojechania samochodem nad same morze:) calkowicie zgodnie z przepisami. Nikt nam nie wlepi mandatu za wjechanie na plaze. Dla dziecka ciekawa rozrywka moze byc tez Legoland w Bilund ( gdzie znajduje sie tez najwieksze lotnisko w Danii)

Rycerz
17-01-2011, 11:18
hehe a nad polskim morzem jest tanio :D:D

;-) fakt

Maciek R
17-01-2011, 11:46
Jeszcze 10 lat temu była wąska i twarda - to znaczy , że piękna ? Może coś się zmieniło od tego czasu ?

Tak, zmieniło się.

frostic
17-01-2011, 12:11
w związku z tym, e szukam miejsca na wakacyjny wyjazd nad Bałtyk proszę Was o pomoc. Może ktoś był w ładnym miejscu, lub zna przyjazną kwaterę lub może taka prowadzi?.
Wymagania raczej standardowe. Miejsce, gdzie nie ma dużych tłumów, ładna plaża (klif odpada), atrakcje -cisza i spokój. Kwatera z pokojami z łazienką, odległość od morza na tyle bliska by z 2 dzieciaków i tym co zabiorą dojść piechotą. Wiem, że jeździcie i bywacie więc może ktoś zna fajne miejsce lub miłą kwaterę.

Nie ma piękniejszego miejsca niż Białogóra. A widziałem już wiele...
Jesteśmy tam co roku. Ja dopiero 5 razy ale żonka już 31. A ma zaledwie 32 wiosenki ;)

Namiary na fajne kwatery mam a wioskę znam jak własną kieszeń. W razie zainteresowania pytaj.

bognik
17-01-2011, 12:21
A ja polecam Łukęcin koło Pobierowa. Cisza, spokój, las i bardzo blisko czysta plaża.
Nocowałam tutaj: http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/1771,lukecin,osrodek-wczasowy-w-lukecinie-w-zachodniopomorskim;zachodniopomorskie/

jarekf34
17-01-2011, 12:38
A ja polecę coś ze swoich regionów. Kołobrzeg - sezonowo fajne miasto, ale jest tłok, dlatego - Grzybowo!
Dokładnie tak, mieszkam w Grzybowie i szczerze polecam tak jak Maciek pisze. Plaża duża, czysta a miejscowość spokojna. POLECAM, jeżeli potrzebujesz w ciszy i spokoju spędzić urlop.

Majek
17-01-2011, 13:09
Nie ma piękniejszego miejsca niż Białogóra. A widziałem już wiele...
Jesteśmy tam co roku. Ja dopiero 5 razy ale żonka już 31. A ma zaledwie 32 wiosenki ;)

Namiary na fajne kwatery mam a wioskę znam jak własną kieszeń. W razie zainteresowania pytaj.Tylko w Białogórze trochę daleko do morza. A dosłownie kilka kilometrów (w linii brzegowej) na wschód są Dębki. Park krajobrazowy, piękna szeroka plaża, ludzi może nie jakoś bardzo mało, jak na taką malutką wioskę, tym bardziej, że jest jedna uliczka w całym "kurorcie" i w godzinach szczytu się trochę tam zagęszcza, ale na plażach nie ma tłoku (bo plaże wielkie), ujście rzeczki Piaśnicy do morza - dla dzieciaków pierwszorzędna sprawa. No i przede wszystkim 0 (słownie ZERO) lansu. Widok osoby kupującej rano bułki w sklepie ubranej w piżamę nie jest niczym dziwnym.

nowart
17-01-2011, 13:56
Byłem kilkanaście razy nad Bałtykiem i nigdy nie żałowałem. Czyste plaże i woda..

daj jakiś namiar na ten Bałtyk bo odnoszę wrażenie, że piszemy o czymś zgoła innym :D

Słuchajcie, całkiem serio pytam - jak wygląda morze i okolice gdyby wybrać się do północnego sąsiada, za Kaliningrad? Tam się w ogóle jeździ? :) Są tam jakieś kurorty, ośrodki? Jak tam wygląda? był ktoś?

frostic
17-01-2011, 14:31
Tylko w Białogórze trochę daleko do morza. A dosłownie kilka kilometrów (w linii brzegowej) na wschód są Dębki.

Dokładnie 700 metrów od centrum jednym z pięknych deptaków.
A jak komuś nie chce się człapać to są riksze rowerowe i wozy z napędem konnym ;)

Dębki mnie nie powaliły - za dużo ludzi jak dla mnie. A w Białej totalna cisza...

ADAS
17-01-2011, 14:31
Proszę bardzo lipiec 2010. Ja osobiście Chałupy, ale wszyscy mówili, że na całej długości było ciepło i słonecznie.

Stach2008
17-01-2011, 15:17
mi tez jakoś się podoba nasze polskie morze. nie twierdzę jednak że jest najlepsze ze wszystkich i że nie warto wyjechać gdzieś za granicę. ale jakoś tak się przyzwyczaiłem do naszego Bałtyku. My z żona jeździmy do Władysławowa. Mamy super kwaterkę. Tylko że my za bardzo nie lubimy leżeć na plaży i się smażyć tylko zwiedzamy wszystko dookoła. W 2010 roku wzięliśmy ze sobą rowery, co okazało się świetnym pomysłem. Np któregoś ranka koło 6:00 wsadziliśmy rowery do pociągu i pojechaliśmy na Hel a potem powolutku powrót i zaglądanie do różnych miejscowości. Było naprawdę super. No ale wiem że są tacy którzy nie lubią Władysławowa. Uważam że nie ma tam aż tak strasznych tłumów ale nie jest to też odludne pustkowie. Natomiast jest to świetna baza wypadowa do zwiedzania okolicy. No ale w kwietniu przyjdzie na świat nasz synek i na razie to nie wiem jak będzie wyglądał z nim wyjazd urlopowy nad morze w tym roku... ;)

Pinki
17-01-2011, 20:24
Łazy 7 km od Mielna, najlepiej w okolicy ul. Wczasowej i Krótkiej.
Szeroka plaża, w miarę pusta i głównie rodzice i dziadkowie z dziećmi.
Bliżej centrum to już większy tłok.

Slawko
17-01-2011, 20:30
Jastarnia

tekus
17-01-2011, 20:51
Łazy 7 km od Mielna, najlepiej w okolicy ul. Wczasowej i Krótkiej.
Szeroka plaża, w miarę pusta i głównie rodzice i dziadkowie z dziećmi.
Bliżej centrum to już większy tłok.
Absolutnie potwierdzam. Cały motłoch jeździ wyszaleć sie właśnie w Mielnie. Łazy mają ślepą drogę, zatem ruch kołowy ograniczony do minimum. Piękne szerokie plaże i co najważniejsze puste.

igg
19-01-2011, 10:50
Dąbki są spokojne; duża plaża, jezioro i niewiele atrakcji komercyjnych.
Dużo tam ośrodków przygotowanych "pod dzieci", a mało pseudoturystów.