Zobacz pełną wersję : Ulubione foto kanały na YouTube
Ostatnio siedzę na YouTube i przeglądam wszystko co ciekawe i związane z fotografią.
Macie jakieś ulubione kanały na YouTube które polecacie żeby dodać do subskrybowanych?
Co ciekawego polecacie?
Moje typy:
cameralabs
PhaseOneDK
damonwebster
LensbabyMovies
PhotographyMasters
scottkelby
joemcnallyphoto
NikonPolska
NikonCorporation
PhotoAnswers
DigitalRevCom
no i mój ulubieniec :)
JaredPolin
edit: dorzucę jeszcze:
jonvideo
prophotolife
przeoczyłem jeszcze jeden bardzo fajny kanał który mam na liście i polecam:
nikonrumorsdotcom
BobbyX dzięki za Chase'a, już mnie wciągnął.
sethcracow
14-01-2011, 21:39
a ja uważam, że nasz forumowy kolega Hannibal robi świetne filmy i jego kanał wart jest popularyzacji: ossirius
a ja uważam, że nasz forumowy kolega Hannibal robi świetne filmy i jego kanał wart jest popularyzacji: ossirius
jest na liście :) kanał dobry, brakuje mi właśnie Polaków na liście.
Trochę szkoda że nic nie mówi, tzn nie musi nic tłumaczyć ale czasem jakimś tekstem rzucić do kamerki choćby śmiesznym. Ja najbardziej lubię jak ktoś mówi co robi na takich filmach, staram się wczuć w to co robi fotograf i poznać jego (inny) sposób myślenia na podobne sprawy.
dzięki za ten wątek, po jego wpływem założyłem konto na YT;)
Cieszę się że komuś się to spodobało.
Polecam jeszcze kilka ciekawych kanałów:
JoeyLawrence - Canonista, nie przepadam za jego stylem ale można co nieco podpatrzeć jak robi
Crestock - praca z modelką, kilka ciekawych uwag, stockphotos
dongale1352 - niestety już nieżyjący, świetny fotograf z USA, lubię jego zdjęcia
PhotographersAcademy - nazwa mówi sama za siebie
PhotoGavin - dużo tutoriali z Photoshopa
profotovids - porady i wywiady
ChristopherKblog - tylko o Canonach
CaliforniaSunbounce - uwielbiam ten kanał, polecam wszystkim blendersom :)
kelbymediagroup - kanał firmowy Kelby'ego, głównie reklamy jego tutoriali i wywiady
Dombowerphoto - brytyjski odpowiednik Jared'a Polin'a
davidxtejada - warty subskrypcji, różne porady
fotoliaTV - głównie wywiady
IceflowStudios - tutoriale Photoshopa
marcsilber - wywiady i mnóstwo dobrychporad
enlightphoto - głównie reklama ringflasha ale też ciekawe porady o technice używania ringflashy
Lilkiwiguy87 - Nikon Help Hotline, ciekawe porady i testy dotyczące sprzętu Nikona, polecam
GreatPhotographyTips - jak w tytule, suuuper kanał, jeden z moich ulubionych
snapfactory - również ciekawe porady
photoJohnRicard - raczej kiepsko facetowi niektóre rzeczy wychodzą ale warto podpatrzeć to i owo
Właśnie znalazłem ciekawe kanały made in Poland:
WSFotoFunClub - polecam film "Warsztat mistrzowski"
fotoblogia - na razie tylko dwa filmy/poradniki ale kanał jest nowy i może się rozwinie
fotofreepl - różne takie, różnej jakości i różnej przydatności
Fajne te kanały. Tylko zastanawia mnie dlaczego zdecydowana większość z nich skupia się głównie na fotografii portretowej, studyjnej itd. Jakoś trudniej mi znaleźć cos o fotografii przyrodniczej czy fotografii architektury. :-( Hmm chyba jakieś nietypowe zainteresowania mam :-)