Zobacz pełną wersję : Poradzcie mi z hostingiem....prosze;)
Konkretniej, zamierzam wykupic u nich (http://www.hosting24.com/) hosting, ktos cos o nich wie, bo z tego co czytalem w umowie to sa bardzo interesujacy:)
Art Erie
14-01-2011, 11:33
Zobacz na ofertę linuxpl.com, w razie problemów ( występują bardzo sporadycznie ) odbierają telefony ;)
jesssuu, Grześ wstydziłbyś się .... Tyle już było wątków o hostingu że normalnie sam nie zliczę :) webd.pl
Również polecam Linuxpl. Używam już parę lat i wszystko działa bez problemów.
Mam na webd i tam miałem problemy ze stroną. Teraz wykupiłem w linuxpl i jest cacy. Do tego obsługa, która pracuje chyba całą dobę bo odpowiadają w ciągu kilku minut na maile o każdej porze dnia i nocy:)
Wszystko fajnie, tylko platnosci w Polsce mam nieco utrudnione.
Dodatkowo zacheca mnie to co mi daja za cene ok 5euro na miesiac, Bez ograniczen transfer i miejsce na dysku....oferta wyglada bardzo profesjonalnie i do tego zlecam platnosc przez paypal i po problemie...
Myslalem o Polskim serwerze.........ten webd.pl cos za tani o linuxie slyszalem, ale za duzo to oni nie oferuja w tej cenie:)
Aaaa podpowiedzcie mi jeszcze prosze co wybrac jako koncowke domeny....
Niestety przez wlasna glupote kiedys zalozylem domene greg77.com i za chiny ludowe nie wiem jak sie do niej dostac i jest zajeta do 2014 roku.
Mam do wyboru
greg77.net
greg77.org
greg77.info
greg77.co.uk
nie wiem co wybrac:(
greg77.pl:) A tak poważnie to z tych powyżej to ja bym chyba wybrał .co.uk albo .net
greg77.pl:) A tak poważnie to z tych powyżej to ja bym chyba wybrał .co.uk albo .net
Wiem, ze .pl bylo by ok, ale te tutaj dostaje free na zawsze jak wykupie ten hosting o ktorym pisalem.
Tez zastanawiam sie nad .net a .co.uk
Niestety przez wlasna glupote kiedys zalozylem domene greg77.com i za chiny ludowe nie wiem jak sie do niej dostac i jest zajeta do 2014 roku.
To może być bardzo ciekawe, ale napisałeś mało zrozumiale. Wykupiłeś tę domenę aż do 2014 roku? Co znaczy, że nie możesz się do niej dostać? Czy możesz to rozwinąć?
To może być bardzo ciekawe, ale napisałeś mało zrozumiale. Wykupiłeś tę domenę aż do 2014 roku? Co znaczy, że nie możesz się do niej dostać? Czy możesz to rozwinąć?
To byly poczatki netu w Polsce, pierwsze stale lacza itp. oferta byla "domena free na 10lat" i nie wiem do konca jak i gdzie to rejestrowalem:D
To byly poczatki netu w Polsce, pierwsze stale lacza itp. oferta byla "domena free na 10lat" i nie wiem do konca jak i gdzie to rejestrowalem:D
Coś mi się, zdaje, że to był tylko sen... ;)
Coś mi się, zdaje, że to był tylko sen... ;)
A mnie sie wydaje, ze zrobilem cos i nie wiem jak, domena jest zajeta, to jest pewne jak i pewne jest, ze ja ja rejestrowalem a co dalej, niestety nie wiem:(
Domain Name: GREG77.COM
Registrar: 1 API GMBH
Whois Server: whois.1api.net
Referral URL: http://www.1api.net
Name Server: FWNS1.INTERWARE.HU
Name Server: FWNS2.INTERWARE.HU
Status: ok
Updated Date: 08-jun-2010
Creation Date: 07-jun-2004
Expiration Date: 07-jun-2011
a widzisz! cos z tymi wegrami kombinowalem, ale nie pamietam co:(
sorki, wiedzialem, ze zalozone bylo 2004, ale cos mi si epalnelo z data konca.....nie chce czekac do czerwca, ale moge teraz zalozyc inna domene a potem tylko przekierowac juz na moja:)
Juz to, ze pod ta domena nie ma nic powinno swiadczyc o tym, ze nikt jej nie uzywa, cos kiedys kombinowalem ze swoja strona i to chyba wtedy namieszalem
przeciez masz podane Registrar 1 Api GMBH: http://1api.net/
moze napisz do nich ze jestes wlascicielem domeny, powinni miec twoje wszystkie dane, pozniej juz tylko znajdz hosting i podepnij pod to domene
przeciez masz podane Registrar 1 Api GMBH: http://1api.net/
moze napisz do nich ze jestes wlascicielem domeny, powinni miec twoje wszystkie dane, pozniej juz tylko znajdz hosting i podepnij pod to domene
Bede kombinowal.....;)
Wiesz ja sie na tym znam jak kowal na fotografii
marszull
15-01-2011, 03:41
ale greg77.com
jak nic jacys wegrzy uzywaja ;)
nawet w poscie freefly masz name serwery .hu
ale greg77.com
jak nic jacys wegrzy uzywaja ;)
nawet w poscie freefly masz name serwery .hu
no to musze to wyjasnic bo zakladalem to 2004 roku, mozliwe, ze nie przedluzylem i byla wolna domena i ktos ja zarezerwowal.....
niewazne, wezme co.uk i tez bedzie fajnie:)
Zobacz na ofertę linuxpl.com, w razie problemów ( występują bardzo sporadycznie ) odbierają telefony ;)
Również polecam Linuxpl. Używam już parę lat i wszystko działa bez problemów.
Mam na webd i tam miałem problemy ze stroną. Teraz wykupiłem w linuxpl i jest cacy. Do tego obsługa, która pracuje chyba całą dobę bo odpowiadają w ciągu kilku minut na maile o każdej porze dnia i nocy:)
Potwierdzam i szczerze polecam Linuxpl, od kilku lat korzystam z ich usług. Same zalety moim zdaniem, stabilnie działające serwery, chyba nie spotkałem się z jakąś awarią jeszcze, błyskawiczny kontakt bez względu na to czy telefoniczny, e-mail lub gg. Co do parametrów... w najtańszej opcji, śmieszne pieniądze za rok, 2 GB miejsca na dysku i 20 GB transferu miesięcznie, wątpię byś to wykorzystał :)
Pozdrawiam.
grudzinsky
15-01-2011, 11:23
Greg77 zobacz tez hosting na www.one.com
Ja też polecam linuxpl.com Dodatkowo jak podasz mnie jako usera polecającego, to mam miesiąc gratis :mrgreen:
Tak więc nie słuchaj kolegów, tylko wal do mnie. Pamiętaj, oni (koledzy) są źli! :mrgreen:
Al Koholik
15-01-2011, 12:46
A ja się podepnę pod temat... Mnie chodzi o darmowe domeny. Jako, że pojęcie mam mniejsze jak gregg to muszę się poradzić. Mam swoją własną stronkę z galeryjką na netarteria.pl Los mnie zmusił do postawienia drugiej galerii albo jakiegoś innego tworu co bym mógł dziadkom wnuczkę pokazywać. Obecnie użytkuje stare konto na jalbum. Niestety tam mam konto tylko do 30 MB i powoli się zapycha. Wymyśliłem, że zarejestruje jakąś darmową domenę i postawią ją na moim hostingu bo tam miejsca, że hoho. Teraz pytanie na ile to jest proste, i gdzie najlepiej.
A ja się podepnę pod temat... Mnie chodzi o darmowe domeny. Jako, że pojęcie mam mniejsze jak gregg to muszę się poradzić. Mam swoją własną stronkę z galeryjką na netarteria.pl Los mnie zmusił do postawienia drugiej galerii albo jakiegoś innego tworu co bym mógł dziadkom wnuczkę pokazywać. Obecnie urzytkuje stare konto na jalbum. Niestety tam mam konto tylko do 30 MB i powoli się zapycha. Wymyśliłem, że zarejestruje jakąś darmową domenę i postawią ją na moim hostingu bo tam miejsca, że hoho. Teraz pytanie na ile to jest proste, i gdzie najlepiej.
Na www.art.pl możesz zarejestrować darmową domenę. Gdzieś na forum był nawet wątek jak krok po kroku to zrobić.
grudzinsky
15-01-2011, 15:14
a nie latwiej bedzie utworzyc katalog "wnuczka" - http://www.piotrkucma.pl/wnuczka i tylko dorzucac kolejne foty do galerii? po co zakladac dodatkowe adresy itp itd...
Al Koholik
15-01-2011, 16:32
a nie latwiej bedzie utworzyc katalog "wnuczka" - http://www.piotrkucma.pl/wnuczka i tylko dorzucac kolejne foty do galerii? po co zakladac dodatkowe adresy itp itd...
Pytanie tylko po co? Po co cały świat ma oglądać moje prywatne zdjęcia? no chyba, że jest coś o czym ja nie wiem, a co jest całkiem możliwe :wink:
Dla dziadków wystarczy chyba Picasaweb, nie? Po co komplikować sobie życie?
grudzinsky
15-01-2011, 18:52
Pytanie tylko po co? Po co cały świat ma oglądać moje prywatne zdjęcia? no chyba, że jest coś o czym ja nie wiem, a co jest całkiem możliwe :wink:
jest cos o czym nie wiesz :wink:
www.adrestwojejstrony.com to jest to o czym inni wiedza i jak klikaja na link to wchodza na strone. jesli natomiast dziadkom podrzucisz link www.adrestwojejstrony.com/wnuczecie i nikomu innemu nie podasz tego adresu to TYLKO dziadkowie beda mogli ogladac zdjecia.
chodzi o to, ze galeria nie bedzie widoczna dla innych uzytkownikow poza tymi wyznaczonymi, lub jak kto woli wtajemniczonymi.
plusy takiego rozwiazania to brak dodatkowego odresu (mozliwe koszty) ten sam serwer, a wiec jedno haslo ;) no i latwosc edytowania zdjec. mozesz dorzucac ile chcesz, albo usuwac stare i dorzucac nowe ;)
marszull
15-01-2011, 19:13
no tak ale teraz cale forum bedzie znalo katalog wnuczka ;)
All tutaj masz darmowy serwer ktory ma sporo miejsca i spokojnie na nim instalujesz album jalbum http://www.000webhost.com/ jak bys mial jakies pytania to dzwon, poprowadze Ciebie krok po kroku;)
A ja docelowo kupilem te domene na Hosting24 i narazie dziala swietnie.....kontakt ekspresowy 7/24 poprzez email, telefon lub live chat. Cena na nieograniczona przestrzen dyskowa i nieograniczony transfer jest interesujaca;)