Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Weronika
Witam.
Zdjęcie zrobione na zaliczenie portretu w szkole.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.adamprzeniewski.com/forum/DSC_9061_s1a_800.jpg)
Pozdrawiam
bardzo dobry portret. Fajna modelka
fotomagik
14-01-2011, 10:22
Świetne zadania dają w tej szkole :)
Portret bardzo sympatyczny i pięknie wykonany.
Modelka ma ciekawą urodę.
Czy nie jest czasami za bardzo wygładzone?? Jeżeli nie i taka uroda modelki to fajnie :D
Przepuściłbym Cię ... ;-)
teatralniak
14-01-2011, 15:30
A mnie niestety bardzo przeszkadza i kompletnie odbiera naturalność całkowite wygładzenie pod oczami. Podejrzewam, że w "realu" dziewczyna ma dużo większe oczy, a taki zabieg zawsze sprawia, że oczy stają się optycznie zmniejszone i twarz zaczyna tracić proporcje.
Tom_Killer
14-01-2011, 15:50
Pomysł mi się podoba, ale coś przy tym czubku nosa mi nie leży - chyba ze to wina mojego laptopika
A mnie niestety bardzo przeszkadza i kompletnie odbiera naturalność całkowite wygładzenie pod oczami. Podejrzewam, że w "realu" dziewczyna ma dużo większe oczy, a taki zabieg zawsze sprawia, że oczy stają się optycznie zmniejszone i twarz zaczyna tracić proporcje.
Nie mogę się zgodzić, wydaje mi się ze przy tej wielkości zdjęcia tego nie widać.
Tu masz trochę większe http://www.adamprzeniewski.com/forum/DSC_9061_m1a_1200.jpg
Skóra jest wygładzona ale z umiarem.
teatralniak
14-01-2011, 17:58
Zwracam honor ;-)
Myślę, że z zaliczeniem nie było (nie będzie) problemu. Gdyby tak każdy prezentował tu zdjęcia tylko z taką umiejętnością fotografii, to znacznie by wzrosła ilość pozytywnych ocen.
Fajne macie zadania domowe :-) Portret bardzo udany.
rafalg78
15-01-2011, 15:41
Ja zaliczam, można wiedzieć co to za szkoła?
pietrobas
15-01-2011, 18:25
Pomysł mi się podoba, ale coś przy tym czubku nosa mi nie leży - chyba ze to wina mojego laptopika
Podobnie broda, dół ust i lewy policzek, coś z tą skórą przekombinowałeś autorze.
Ja zaliczam, można wiedzieć co to za szkoła?
Dzięki :)
BAF - Bydgoska Akademia Fotografii.
Kadr, wykonanie, modelka bardzo ładnie.
Poza tym mam podobne spostrzeżenia jak pietrobas. Przeszkadza trochę jakby sztucznie zrobiony cień po lewej stronie na policzku i dziwne przebarwienia w okolicy ust i podbródka.
Cienie o których piszesz są naturalne, nic podczas obrabiania nie robiłem, jedynie wygładzanie skóry.
Pewnie powinno być oświetlenie inaczej poustawiane żeby ten cień nie przeszkadzał, uczę się więc pewnie robię wiele błędów.
Przy kolejnych zdjęciach będę pewnie na to zwracał uwagę :)
carantoni
22-01-2011, 20:09
dobra konwersja
Przyjemne, klasyczne ujęcie portretowe. Światło całkiem ok. Wygładzanie trochę znać na brodzie i włosach, ale do przyjęcia. Ogólnie duży plus.
Przepuściłbym Cię ... ;-)
Ja zaliczam, ...
Zgadliście, dałem mu zaliczenie :)
Adam - mało tu wrzucasz. Daj nowe wątki ze studyjnych zdjęć Weroniki, Karoliny, Angeliki.