PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Tylko Dżona

JaroPienza
14-01-2011, 00:08
Witam

Zaznaczam ,że pierwszy portrecik jaki zrobiłem. Modelka-żona

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/i/dsc0003web.jpg/)

No to znęcać się... Uwagi mile widziane

copyman
14-01-2011, 00:21
No i obiadu nie będzie... :mrgreen: Za kolorystykę twarzy i obróbkę (a pewnie jej brak) ! Poza tym kadr bardzo nieszczęśliwy dla modelki - pokazuje ją bardzo niekorzystnie. Kosz imho ... Nie poddawaj się i ćwicz dalej ! Żonę masz naprawdę piękną !

JaroPienza
14-01-2011, 00:54
No i obiadu nie będzie... :mrgreen: Za kolorystykę twarzy i obróbkę (a pewnie jej brak) ! Poza tym kadr bardzo nieszczęśliwy dla modelki - pokazuje ją bardzo niekorzystnie. Kosz imho ... Nie poddawaj się i ćwicz dalej !

Obróbka była ;) Niestety nie jestem jeszcze .... wprawiony w takowych zdjęciach. ie będe się poddawał po pierwszym "koszu"

Żonę masz naprawdę piękną !

Dzięki

Johan P
14-01-2011, 10:47
była obróbka i właśnie za bardzo to widać na policzku, pewnie blur. Ładna dziewczyna myślę, że stempel by wystarczył. Pozdrawiam

Gio
14-01-2011, 10:57
Więc to na tę panią trafiłem na skype poszukując Ciebie:-)
Portrecista ze mnie marny, ale moim zdaniem obróbka skóry do zdecydowanej poprawki i jeśli już takie kadrowanie to konsekwentnie uciąć tak, żeby tego trójkąta ściany w LG nie było bo bruździ.

JaroPienza
14-01-2011, 19:48
Zgadza sie to Ona;)
Ze mnie tez kiepski portrecista, ale będę dalej próbował

amirez
14-01-2011, 19:54
Pierwszy portret jest!
Pewnie, że można się czepiać, ale na tym forum nawet jak będziesz światowej sławy portrecistą, sprzedającym swoje prace za miliony "ojro", to też się przyczepią ;)
Na początek bym wywalił "to coś" z prawej strony. Strasznie szpeci zdjęcie.
No i próbował dalej. Modelka piękna i pod ręką to i różne ;) konwencje fotograficzne można tworzyć.

copyman
15-01-2011, 01:08
...nawet jak będziesz światowej sławy portrecistą, sprzedającym swoje prace za miliony "ojro", to też się przyczepią ;) ...

A mają o co ... Czasami przeglądając dzieła zarabiających miliony "ojro" mistrzów wierzyć się nie chce że to "guru" portretu... Ale cóż , nazwisko robi swoje ;)

Evii
15-01-2011, 01:22
Co zrobiłeś z włosami??? Wyglądają jak wklejone, widać to bardzo dokładnie na sweterku...

JaroPienza
15-01-2011, 01:26
Lekko doczesalem "modelke" .Za mało umiejętnie ,ale i tak dopiero po kilku komentarzach ktoś zauważył ;)

foto-oko
15-01-2011, 02:23
Najciekawsze w zdjeciu sa oczy, nic poza tym, same bledy. Poprosze nastepna sesje z uwzglednieniem uwag forumowiczow.

mOSAd
15-01-2011, 18:45
Proponuję zostawić zaawansowaną edycję obrazu na później... na dużo później. Skupić się na świetle, ekspozycji, zabawie suwaczkami, bez znacznej ingerencji w treść. Prawdopodobnie monitor też niekoniecznie najwyższych lotów nie ułatwia pracy, a choćby u mnie (na średniaku) widać masę niedoróbek. To jedno ze słabszych zdjęć na forum w tej kategorii - naukę, a już szczególnie publikację zaczynałbym od przedstawiania osób nie związanych z nami uczuciowo. Poza tym nie ma obowiązku pokazywania pierwszych prac. Powinien być nawet zakaz. :D

JaroPienza
15-01-2011, 19:46
Proponuję zostawić zaawansowaną edycję obrazu na później... na dużo później. Skupić się na świetle, ekspozycji, zabawie suwaczkami, bez znacznej ingerencji w treść. Prawdopodobnie monitor też niekoniecznie najwyższych lotów nie ułatwia pracy, a choćby u mnie (na średniaku) widać masę niedoróbek. To jedno ze słabszych zdjęć na forum w tej kategorii - naukę, a już szczególnie publikację zaczynałbym od przedstawiania osób nie związanych z nami uczuciowo. Poza tym nie ma obowiązku pokazywania pierwszych prac. Powinien być nawet zakaz. :D

Dobrze ,że to nie Ty jesteś od zakazów bo by Ci musiał ,ktoś ząbki przypiłować tygrysku ;)