Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Tylko Dżona
JaroPienza
14-01-2011, 00:08
Witam
Zaznaczam ,że pierwszy portrecik jaki zrobiłem. Modelka-żona
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/i/dsc0003web.jpg/)
No to znęcać się... Uwagi mile widziane
No i obiadu nie będzie... :mrgreen: Za kolorystykę twarzy i obróbkę (a pewnie jej brak) ! Poza tym kadr bardzo nieszczęśliwy dla modelki - pokazuje ją bardzo niekorzystnie. Kosz imho ... Nie poddawaj się i ćwicz dalej ! Żonę masz naprawdę piękną !
JaroPienza
14-01-2011, 00:54
No i obiadu nie będzie... :mrgreen: Za kolorystykę twarzy i obróbkę (a pewnie jej brak) ! Poza tym kadr bardzo nieszczęśliwy dla modelki - pokazuje ją bardzo niekorzystnie. Kosz imho ... Nie poddawaj się i ćwicz dalej !
Obróbka była ;) Niestety nie jestem jeszcze .... wprawiony w takowych zdjęciach. ie będe się poddawał po pierwszym "koszu"
Żonę masz naprawdę piękną !
Dzięki
była obróbka i właśnie za bardzo to widać na policzku, pewnie blur. Ładna dziewczyna myślę, że stempel by wystarczył. Pozdrawiam
Więc to na tę panią trafiłem na skype poszukując Ciebie:-)
Portrecista ze mnie marny, ale moim zdaniem obróbka skóry do zdecydowanej poprawki i jeśli już takie kadrowanie to konsekwentnie uciąć tak, żeby tego trójkąta ściany w LG nie było bo bruździ.
JaroPienza
14-01-2011, 19:48
Zgadza sie to Ona;)
Ze mnie tez kiepski portrecista, ale będę dalej próbował
Pierwszy portret jest!
Pewnie, że można się czepiać, ale na tym forum nawet jak będziesz światowej sławy portrecistą, sprzedającym swoje prace za miliony "ojro", to też się przyczepią ;)
Na początek bym wywalił "to coś" z prawej strony. Strasznie szpeci zdjęcie.
No i próbował dalej. Modelka piękna i pod ręką to i różne ;) konwencje fotograficzne można tworzyć.
...nawet jak będziesz światowej sławy portrecistą, sprzedającym swoje prace za miliony "ojro", to też się przyczepią ;) ...
A mają o co ... Czasami przeglądając dzieła zarabiających miliony "ojro" mistrzów wierzyć się nie chce że to "guru" portretu... Ale cóż , nazwisko robi swoje ;)
Co zrobiłeś z włosami??? Wyglądają jak wklejone, widać to bardzo dokładnie na sweterku...
JaroPienza
15-01-2011, 01:26
Lekko doczesalem "modelke" .Za mało umiejętnie ,ale i tak dopiero po kilku komentarzach ktoś zauważył ;)
foto-oko
15-01-2011, 02:23
Najciekawsze w zdjeciu sa oczy, nic poza tym, same bledy. Poprosze nastepna sesje z uwzglednieniem uwag forumowiczow.
Proponuję zostawić zaawansowaną edycję obrazu na później... na dużo później. Skupić się na świetle, ekspozycji, zabawie suwaczkami, bez znacznej ingerencji w treść. Prawdopodobnie monitor też niekoniecznie najwyższych lotów nie ułatwia pracy, a choćby u mnie (na średniaku) widać masę niedoróbek. To jedno ze słabszych zdjęć na forum w tej kategorii - naukę, a już szczególnie publikację zaczynałbym od przedstawiania osób nie związanych z nami uczuciowo. Poza tym nie ma obowiązku pokazywania pierwszych prac. Powinien być nawet zakaz. :D
JaroPienza
15-01-2011, 19:46
Proponuję zostawić zaawansowaną edycję obrazu na później... na dużo później. Skupić się na świetle, ekspozycji, zabawie suwaczkami, bez znacznej ingerencji w treść. Prawdopodobnie monitor też niekoniecznie najwyższych lotów nie ułatwia pracy, a choćby u mnie (na średniaku) widać masę niedoróbek. To jedno ze słabszych zdjęć na forum w tej kategorii - naukę, a już szczególnie publikację zaczynałbym od przedstawiania osób nie związanych z nami uczuciowo. Poza tym nie ma obowiązku pokazywania pierwszych prac. Powinien być nawet zakaz. :D
Dobrze ,że to nie Ty jesteś od zakazów bo by Ci musiał ,ktoś ząbki przypiłować tygrysku ;)