Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : quantuum pt-300 vs quantuum R+300

shpadel
13-01-2011, 19:34
witam,
chcialbym sie od was drodzy uzytkowanicy forum dowiedziec czym sie roznia obie lampy od siebie w praktyce ? czy warto dokladac do wersji R a moze do R digital?

Jakie jeszcze inne lampy przychodza wam do glowy w tej klasie jakosciowo/cenowej?

Bartek - NinoVeron
13-01-2011, 22:52
PT to takie maleństwa, jakościowo też nie najlepsze
żarówka modelująco to taki mały halogenik, lampa szybko się nagrzewa a z wentylacją nie jest w niej najlepiej
dlatego warto dołożyć te 100 zł do R+/digital

chichot_losu
27-01-2011, 22:18
Zdecydowanie warto jest dołożyć trochę gotówki i kupić bardziej zaawansowaną wersję lamp Quantuum.
Ta (http://quantuum.pl/detal.php?id=1409&lang=pl&curr=PLN) jest baaardzo dobra.
Wiele razy się z nią pracowało. Nie przegrzewa się, szybko się ładuje, idealna w plener za te pieniadze. POmyśl.

forbes
28-01-2011, 12:32
Na początek wystarczy Ci seria PT, ja tez od nich zaczynałem i dawało radę. Fakt ma swoje wady, ale to przecież najniższa i najtańsza seria Quantuum. Do pierwszych kroków w portrecie idealna.

jumbox
28-01-2011, 18:30
Ja posiadam PT-200 i używam ich bardzo sporadycznie na własne domowe potrzeby - niestety już zaczęły mi się problemy z wiatrakiem chodzącym lampę (na szczęście jest na gwarancji). Piszę to tylko po to aby potwierdzić opinie o nie najlepszej konstrukcji tych lamp. Więc jeśli myślisz o częstym użytkowaniu lamp to zdecydowanie lepiej dopłacić do wyższego modelu