PDA

Zobacz pełną wersję : Microsoft Outlook problem z wysyłaniem listów

manfred
12-01-2011, 20:23
Witam serdecznie MO mam skonfigurowany pod Onet.pl. Nie bardzo wiem dlaczego nie mogę wysłać listu z załącznikami w postaci zdjęć. Waga załącznika 25 mb. W odpowiedzi dostaję info

" This is the mail system at host smtp.poczta.onet.pl. I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to postmaster. If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. The mail system"

maly5
12-01-2011, 21:39
1. czy mozesz w ogole wyslac maila z MO
2. czy mozesz wyslac bez zalacznika do tego odbiorcy
jesli na dwa powyzsze 'tak' to moga miec ograniczenie wielkosci zalacznika/maila

manfred
12-01-2011, 21:46
Ad 1 Tak mogę wysłać bez problemu
Ad 2 Tak mogę wysłać bez problemu.
Tylko że Onet się reklamuje że można wysłać list aż do 50 MB. Dodatkowa mam wersje płatną.

maly5
12-01-2011, 21:52
nie wiem jakie maja przyciecia. sproboj najwyzej na 2x wyslac i ew wyslij zapytanie do adminow o to. moze odpowiedza ;)

fIlek
12-01-2011, 22:45
Serwer odbiorcy odmawia takiej wielkości załącznika. Często mają ograniczenie właśnie 25MB, a taki plik po enkodowaniu ma jakieś 29MB

ksviper
12-01-2011, 22:46
Ad 1 Tak mogę wysłać bez problemu
Ad 2 Tak mogę wysłać bez problemu.
Tylko że Onet się reklamuje że można wysłać list aż do 50 MB. Dodatkowa mam wersje płatną.
To, że onet może wysłać do 50MB nie koniecznie musi oznaczać, że serwer odbiorcy ją odbierze. Może tutaj jest problem. Jak masz jakieś inne konto mailowe, które potrafi przyjąć takiego maila to wyślij na nie i sprawdź czy działa.

Me_how
12-01-2011, 23:53
A sprawdzałeś jaką masz wielkość skrzynki? Może załącznik przepełnia skrzynkę.

yOyO-
13-01-2011, 00:54
Wklej pełną informację z tej zwrotki, którą dostałeś. Tam jest dokładnie napisane dlaczego wiadomość nie może być dostarczona.

manfred
13-01-2011, 09:22
No wkleiłem w pierwszym poście. Podzieliłem wiadomość na trzy części i przeszło. napisałem do Onet.pl jak dostanę odpowiedź zaraz dam znać.

plusfoto
13-01-2011, 14:08
Mi się wydaje że to MO coś pierniczy. Bo ten sam list z załączniakami wysłany bezpośrednio z Oneta przechodzi a z MO nie.

qooba
13-01-2011, 14:10
Wielkość pliku z wysłanymi przekracza pewnie 2GB i stąd problem. Powywalaj trochę staroci z wysłanych, zrób "kompaktowanie" i spróbuj ponownie.

manfred
13-01-2011, 14:17
A kompaktowanie to...?

qooba
13-01-2011, 14:18
Porządkowanie, kompresowanie... itp itd. Nie pamiętam jak się to nazywa w MSO. Od lat używam thunderbirda, ale pamiętam takie problemy z MSOE i MSO

maly5
13-01-2011, 23:25
no ale skoro w 3 paczkach poszlo to pewnie to zajelo wiecej niz w jednym mailu. poza tym chyba wielkosc pliku pst byla ograniczona do 2gb do outlooka2000. pozniej juz nie (co nie oznacza ze jak jest przepastnie duzy to wplywa to negatywnie na plynnosc dzialania).

EMILjo
16-01-2011, 01:56
Porządkowanie, kompresowanie... itp itd. Nie pamiętam jak się to nazywa w MSO.

w MSO i MO nazywa się to kompaktowanie i nie ma to związku z kompresją.

no ale skoro w 3 paczkach poszlo to pewnie to zajelo wiecej niz w jednym mailu.

Dokładnie. Pozatym przy dużych wiadomościach i (zwykle) wolnym łączu w kierunku internetu może się zdarzyć, że wystąpi timeout. Może dodatkowo na to wpływać źle ustawiony antywirus skanujący pocztę.

Generalnie programy pocztowe ciężko działają przy tak dużych emailach.