Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Karolina - zimowo
fotodemon
10-01-2011, 21:07
Witam.
Proszę o opinie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Czapka. To króluje na zdjęciu. Twarz modelki ginie gdzieś pod nią. Takie pierwsze moje wrażenie. Pomysł bardzo dobry , stylizacją (z wyjątkiem wymienionej powyżej zbyt dużej czapki) świetna. O kolorach coś wiecej będę mógł powiedzieć jak na komputerze zobaczę. Na ekranie iPhone'a wyglądają pięknie .
Dla mnie ta czapka plus biały płaszcz oraz zielone igły dookoła tworzą ładną ramę do pięknej twarzy. Bardzo mi się podoba. Gdybym miał grymasić to może powiedziałbym, że twarz mogłaby być ciut ostrzejsza - ale może to przez zmniejszanie?
fotodemon
10-01-2011, 22:45
Dla mnie ta czapka plus biały płaszcz oraz zielone igły dookoła tworzą ładną ramę do pięknej twarzy. Bardzo mi się podoba. Gdybym miał grymasić to może powiedziałbym, że twarz mogłaby być ciut ostrzejsza - ale może to przez zmniejszanie?
Twarz jest ostra, tylko możliwe że zapomniałem wyostrzyć po zmniejszeniu.
rzeczywiście, za przedmówcami.... czapka, czapa zagrała tu pierwszoplanową rolę :)
Hubert Adamczyk
11-01-2011, 11:18
Stylizacja, ubiór skądś mi się kojarzy hmm... + popieram przedmówców.
fotodemon
11-01-2011, 14:52
Dziękuje za opinie;)
Ciekawe kolorki - napisz coś więcej o ich pochodzeniu może, bo nie jest to często spotykana tu obróbka.
Co do samego zdjęcia to mnie się podoba, chociaż wolałbym ciut większą przestrzenność i ilość tonów w światłach.
moim zdaniem ta czapa robi robotę :)
fotodemon
12-01-2011, 00:29
Ciekawe kolorki - napisz coś więcej o ich pochodzeniu może, bo nie jest to często spotykana tu obróbka.
Co do samego zdjęcia to mnie się podoba, chociaż wolałbym ciut większą przestrzenność i ilość tonów w światłach.
Sciągnełem sobie ostatnio triala nik color efex pro na ps-a i tak się bawie różnymi filtrami, tu akurat użyłem dwóch Cross Balance i Lighten Center, dodatkowo poprawa kontrastu na krzywych i to wszystko.
Obróbkowo i kolorystycznie - nie mam zastrzeżeń . Bardzo ładnie !