Zobacz pełną wersję : D80 -- Err i migający wskaźnik baterii.
Mnie się już pomysły wyczerpały, może ktoś z Was to przerabiał.
Aparat po włączeniu nie reaguje, nie działają żadne przyciski (brak reakcji spustu migawki, podgląd zdjęć też nie bangla) oprócz kółka trybów tematycznych (widać na górnym LCD, że się zmieniają). Wyświetla się... właściwie miga, symbol błędu "Err" i miga wskaźnik baterii. Zmieniałem różne obiektywy, baterie, karty, czyściłem styki, próbowałem resetować (nic to nie daje bo jak wspomniałem wcześniej przyciski nie działają). Macie jeszcze jakieś pomysły?
FttSniper
10-01-2011, 20:45
Miałem tak samo w D90, padła migawka i nie wiem jakim cudem ale doszło do uszkodzenia płyty głównej - body było po gwarancji więc poszło na szmelc. Wg mnie w Twoim przypadku będzie coś z płytą główną lub softem - ślij do serwisu
ślij do serwisu
Wariat! Już wolę przez okno wyrzucić... ;) A tak serio to już się oswoiłem z myślą, że aparat powędruje na Czapskich. Wątek założyłem raczej na potwierdzenie... choć nie powiem jakaś tam iskierka nadziei się tli(ła). ;)
FttSniper
10-01-2011, 20:56
Życzę Tobie aby to był świrujący soft lub jakiś duperel za 20zł ;)
Dzięki, dzięki... oby to było to -- świ(d)rujący soft. ;) Ale nie oszukujmy się zapewne będzie to co najgorsze... :D
velaskez
10-01-2011, 21:26
Swider...jak Twoje D80 odmawia posłuszeństwa...to niedługo czas na moje...ODPUKAĆ!
Swider...jak Twoje D80 odmawia posłuszeństwa...to niedługo czas na moje...ODPUKAĆ!
Nie, nie... to nie moje... ale też zaczynam się bać i o swojego grata. Łączmy się w bólu. :)
kronos28
10-01-2011, 22:18
liche macie te puchy coś... mój żyje i ma się dobrze - konserwa :D ;)
a spróbuj inna baterię włożyć (jak masz możliwość to kup nowe coś albo jak masz grip odpal z paluszków)
a spróbuj inna baterię włożyć (jak masz możliwość to kup nowe coś albo jak masz grip odpal z paluszków)
Kronciu... ja wiem, że niedawno się obroniłeś, a teraz się odmóżdżasz (co jest obowiązkowym zabiegiem po tego typu wydarzeniach), ale weź... czytać czasem jednak trzeba:
Zmieniałem różne obiektywy, baterie, karty, czyściłem styki, próbowałem resetować [...]
;););)
kronos28
10-01-2011, 22:30
:D ja sie nie odmóżdżam... ja zapie... po 12h :D ;) a tera ide spać
Czyli już nikt już nie miał takiego problemu... który rozwiązał? :)
Radi_wroc
12-01-2011, 02:17
Miałem kolego, tyle co po zakupie (hehe, wbiło się w pamięć :) dlatego pewnie). Przyczyny nie było, przynajmniej nie pamiętam nic konkretnego, ot przekręciłem dzynks na ON. Objaw identyczny.
Skończyło się oczywiście serwisem...sporo ponad miesiąc na Postępu ....i nową sztuką w zamian. Diagnoza mi przekazana to "błąd płyty głównej", więcej się wtedy nie dowiedziałem a często dzwoniłem :)
Spróbuj zaktualizować oprogramowanie A i B, w D80 występował podobny problem bateria full a on nie chce robić
Spróbuj zaktualizować oprogramowanie A i B, w D80 występował podobny problem bateria full a on nie chce robić
Jak mogę zaktualizować oprogramowanie skoro (jak pisałem w pierwszym poście):
[...] nie działają żadne przyciski [...]
sprocket
22-01-2011, 05:48
Kiedys w D50 mialem taki objaw, po wszystkich ogledzinach, zauwazylem po podniesieniu lustra ze migawka sie zaciela, poprostu przyciely sie jakos lamelki a moze siedzial w nich paproch nie wiem, ruszylem lekko patyczkiem bawelnianym i pucha dziala do dzis.