PDA

Zobacz pełną wersję : Staż niestacjonarny

emet_b
10-01-2011, 14:15
Chciałbym iść na staż do prywatnej firmy organizującej obozy/zielone szkoły itp dla dzieci i młodzieży, problem w tym, że praca ta nie polega na siedzeniu 8 godzin przy biurku. Czasami trzeba gdzieś pojechać-załatwić, a często też pracowałem (na umowę-zlecenie już u nich robiłem) w domu-biura nie mają bo nie kalkuluje im się to.
Moje pytania:
a) czy podczas przyjmowania pracownika na staż pracodawca musi zagwarantować miejsce pracy (w konkretnym miejscu-podanie adresu?)?
b) czy na stażu istnieją kontrole z UP-co będzie jeśli nadciągnie kontrola do biura firmy, a ja np. będę na obozie narciarskim w górach doglądał organizacji takich imprez??

Michał Jędrak
10-01-2011, 14:43
a) nie wiem o co się martwisz. Jesteś stażystą a o resztę niech się martwi firma. Firma może podać jako miejsce wykonywania pracy adres pod którym jest zarejestrowana.
b) jeśli tylko Twoja praca polega też na doglądaniu imprez, to wszystko jest w porządku. I to też jest problem firmy. Równie dobrze listonosz mógłby się martwić, że UP zrobi nalot na pocztę a on w tym czasie będzie zasuwał z listami po osiedlu :-)

emet_b
10-01-2011, 14:49
martwię się dlatego, że jeśli firma może potencjalnie mieć problemy przez mój staż to nic z tego nie będzie.
nawet jeśli forma jest zarejestrowana w innym województwie to można tam podać miejsce pracy?
Praca nie będzie polegała tylko na podglądaniu-będzie np. również robienie oferty, czy obsługa fotograficzna ich imprez.

miron19j
10-01-2011, 16:16
martwię się dlatego, że jeśli firma może potencjalnie mieć problemy przez mój staż to nic z tego nie będzie.
nawet jeśli forma jest zarejestrowana w innym województwie to można tam podać miejsce pracy?
Praca nie będzie polegała tylko na podglądaniu-będzie np. również robienie oferty, czy obsługa fotograficzna ich imprez.
a kogo to interesuje, gdzie firma jest zarejestrowana. Mieszkam w Wawie, pracowałem w Poznaniu, a w biurze bywałem raz, dwa razy na miesiąc.
Jeżeli w umowie napiszą Ci, że do Twoich obowiązków należy obsługa imprez, to nie musisz siedzieć w firmie.