PDA

Zobacz pełną wersję : MŚ w ręczną....

georghe
10-01-2011, 01:42
Mistrzostwa Świata w Piłce Ręcznej Mężczyzn 2011 odbędą się w dniach 13-30 stycznia 2011 roku w Szwecji.

Kadra Polski:
bramkarze - Sławomir Szmal (Rhein-Neckar Loewen, Niemcy), Piotr Wyszomirski (Azoty Puławy)
obrotowi - Bartosz Jurecki (SC Magdeburg, Niemcy), Artur Siódmiak (TuS N-Luebbecke, Niemcy)
rozgrywający - Karol Bielecki (Rhein-Neckar Loewen), Bartłomiej Jaszka (Fuechse Berlin), Michał Jurecki (Vive Targi Kielce), Mariusz Jurkiewicz (Renovalia Ciudad Real, Hiszpania), Marcin Lijewski (HSV Hamburg, Niemcy), Tomasz Rosiński (Vive Targi Kielce), Grzegorz Tkaczyk (Rhein-Neckar Loewen), Mateusz Zaremba (Vive Targi Kielce)
skrzydłowi - Mariusz Jurasik (Vive Targi Kielce), Patryk Kuchczyński (Vive Targi Kielce), Tomasz Tłuczyński (TuS N-Luebbecke), Bartłomiej Tomczak (Zagłębie Lubin)

Grupy:
Grupa A:
* Francja
* Hiszpania
* Niemcy
* Tunezja
* Egipt
* Bahrajn

Grupa B:
* Islandia
* Norwegia
* Austria
* Węgry
* Brazylia
* Japonia

Grupa C:
* Chorwacja
* Dania
* Serbia
* Rumunia
* Algieria
* Australia

Grupa D:
* POLSKA
* Szwecja
* Korea Południowa
* Słowacja
* Argentyna
* Chile

Nasz terminarz:
14 stycznia POLSKA-Słowacja
15 stycznia POLSKA-Argentyna
17 stycznia POLSKA-Chile
18 stycznia POLSKA-Korea Płd.
20 stycznia POLSKA-Szwecja

Damy radę ?

Azazel85
10-01-2011, 03:53
No ba... ;)
Trochę tylko strach przed kontuzjami - turniej jest długi, a kilku chłopaków "podchorowanych" jest :/
Dobrze że ze Szwedami gramy po dniu przerwy, teoretycznie najtrudniejszy rywal w grupie, będzie czas na regenerację i schłodzenie głów :)
Oby tylko nie było jak z siatkarzami, że za ewentualne wygranie grupy zostaniemy ukarani.

swider
10-01-2011, 12:13
Jeszcze byście godziny transmisji napisali to byłoby całkiem super. :D

mycza
10-01-2011, 13:25
Ja liczę na kolejny medal, na ostatnim meczu towarzyskim Bielecki został znowu zaatakowany w pobliżu oka, dobrze że miał gogle...

iahveh
10-01-2011, 14:12
Jeszcze byście godziny transmisji napisali to byłoby całkiem super. :D

ze Słowacją - 14 stycznia 20:15
z Argentyną - 15 stycznia 20:15
z Chile - 17 stycznia 18:15
z Koreą Płd. - 18 stycznia 18:15
ze Szwecją - 20 stycznia 20:15

swider
10-01-2011, 14:19
Piękne dzięki.

KaleidoStar
10-01-2011, 14:25
Trzeba jeszcze ściągnąć Shao do komentowania na bieżąco... ;)

mycza
10-01-2011, 14:27
Trzeba jeszcze ściągnąć Shao do komentowania na bieżąco... ;)

Shao od bardzo dawna naszego zacnego Forum nie odwiedza:sad:

KaleidoStar
10-01-2011, 14:39
No to teraz jest dobra okazja do powrotu.

Azazel85
14-01-2011, 15:16
Jak tam, do boju gotowi? :) U kogo, TAK (http://www.youtube.com/watch?v=hsg_QrxSsb4) będzie dzisiaj wyglądało? :)

Czy ktoś w stream'ach obeznany wie może czy gdzieś poza iTVP i meczenazywo.eu będzie transmisja w necie dla tych co np w robocie będą bez dostępu do TV? :x :evil:

Sendilkelm
14-01-2011, 15:25
Jak tam, do boju gotowi? :) U kogo, TAK (http://www.youtube.com/watch?v=hsg_QrxSsb4) będzie dzisiaj wyglądało? :)

Czy ktoś w stream'ach obeznany wie może czy gdzieś poza iTVP i meczenazywo.eu będzie transmisja w necie dla tych co np w robocie będą bez dostępu do TV? :x :evil:

Tu są 4 linki do róznych www ze streamami: http://meczyki.pl/

di_
14-01-2011, 15:28
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale i tutaj ;)

ASAHI
14-01-2011, 21:03
Do boju!! Do boju!!
POLSKA!!

georghe
14-01-2011, 21:56
Słabo to wygląda. Słowacy załatwili nas w I połowie szybkim atakiem. My nie wyprowadziliśmy ani jednej kontry. No i ten ich drugi bramkarz, dobry jest.
Ciśnieniem mam chyba ze 160 :(

swider
14-01-2011, 22:29
Trzeba pogratulować Słowakom, naprawdę gra na poziomie. Nie spodziewałem się po nich...

tomek s
14-01-2011, 22:33
Wzięli się trochę :-)
pozdr

swider
14-01-2011, 22:46
Nooo, ładnie, ładnie... emocje były -- to się liczy.

georghe
14-01-2011, 22:51
Gdybym tutaj napisał to co wykrzyczałem przed telewizorem dostałbym banana :)
Wynik idzie w świat, a Słowacy jeszcze niejednemu nerwów zjedzą. Brawo Nasi !
Teraz dwa mecze z teoretycznie słabszym rywalem, chyba już jesteśmy w drugiej rundzie :)

grudzinsky
14-01-2011, 23:06
mi sie wydaje, ze Slowacy juz nie podskocza ;) grali podstawowym skladem prawie caly mecz, a to napewno odbije sie w kolejnych meczach...co innego Polska ekipa. tu czeste zmiany, zawodnicy odpoczywali i to napewno bedzie widac w kolejnych meczach.
jak zwykle Nasi doprowadzili mnie prawie do zawalu ;) ale to dobrze :D ostatnio nic ciekawego sie nie dzialo w zyciu, wiec taki turniej napewno poprawi mi krazenie :D
Gratki dla chlopakow :)

ASAHI
14-01-2011, 23:26
Mecz mi się podobał, było kilka sytuacji po prostu pięknych. Wynik super, ale I połowa to moje nerwy...
POLSKA!!

di_
15-01-2011, 01:08
Oj. Uwielbiam takie mecze. Kontra Jaszki po przechwycie.. mrrr ;)
Brawo nasi!
POLSKA!

Azazel85
15-01-2011, 03:05
chyba już jesteśmy w drugiej rundzie :)
Ale nikogo przecież sama druga runda nie satysfakcjonuje:)
W drugiej rundzie "byliśmy już praktycznie" przed turniejem - ważne będzie kto ile punktów będzie miał w tej drugiej grupie. Czekać będą Dania, Chorwacja, i pewnie Serbia, ew. Algieria - wymagający i niewygodni przeciwnicy.
Obyśmy awansowali z 4 punktami, a z naszej obecnej grupy, za nami, z miejsca 2 i 3 wyszły mocne drużyny które pourywają punkty tym pozostałym zespołom w rundzie II :)

mi sie wydaje, ze Slowacy juz nie podskocza ;)
A niech podskakują :) Mam nadzieję mocno napsują jutro krwi Szwedom :) Z nimi mamy zwycięstwo które zaliczone będzie dalej - spotkać się z nimi możemy dopiero w finale, a taki scenariusz wcale by mi nie przeszkadzał :)

grudzinsky
15-01-2011, 11:13
dla mnie jest tylko jedna opcja w rozgrywkach grupowych. grac i wygrac kazdy mecz, moze byc nawet jedna bramka na 10s przed koncem meczu ;) zebrac komplecik punktow i z tym wejsc do II rundy...

Sendilkelm
15-01-2011, 12:01
A ktoś oglądał pierwszy mecz Szwedów? Ja niestety nie widziałem, a podobno nie grali zachwycająco. Chodzi mi jak to wyglądało, bo wynik jaki jest wiem.

Co do turnieju i gry Polaków. Emocje są i to lubię. :)

Otiv
15-01-2011, 15:14
tak pół żartem

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/01/8494_cfdd_480-1.png
źródło (http://asset.soup.io/asset/1448/8494_cfdd_480.png)

marki
15-01-2011, 17:46
Jak obstawiacie dzisiejszy mecz?
Ja mam nadzieję, że będziemy się mniej męczyć, niż ze Słowacją i wygramy gładko : P

ASAHI
15-01-2011, 21:35
Już widze że sędziowie przesadzają..
Argentyna raczej słabo gra, ale przy pomocy sędziów..

grudzinsky
15-01-2011, 22:49
Jak obstawiacie dzisiejszy mecz?
Ja mam nadzieję, że będziemy się mniej męczyć, niż ze Słowacją i wygramy gładko : P

no gladko to raczej nie bylo...horror normalnie ;)
ale 2pkt na koncie, a to najwazniejsze :)

prz3mo
15-01-2011, 22:51
Kurcze, całkiem zapomniałem o meczu :(
Będzie jeszcze dziś jakaś powtórka może?

grudzinsky
15-01-2011, 22:55
tak jak sie spodziewalem Slowacy nie stawili czola Szwedom. 38-22! wykonczyli sie wczorajszym meczem z Polska i dzisiaj sil im nie starczylo...

Azazel85
16-01-2011, 03:07
Cóż...gra się jak przeciwnik pozwala... Szkoda że nie jesteśmy chyba jeszcze zespołem który regularnie potrafi narzucić styl gry, grać spokojnie swoje i ze słabszymi zespołami odjeżdżać na początku, a dalej kontrolować już tylko grę, zamiast serwowania nam takich końcówek :) Z drugiej strony, jest ciekawiej... :)

Ogólnie z Argentyną wg mnie dziwny mecz - Argentyńczycy biegali jak szaleni, popełniali mnóstwo błędów których nie potrafiliśmy jednak zawsze wykorzystać. Dodatkowo serbscy sędziowie robili wszystko, żeby Argentyńczycy urwali nam punkty, pewnie żeby Polska nie była konkurentem dla Serbii w II rundzie, zakładając że oba zespoły awansują. Argentyńczycy cały czas grali agresywnie w obronie, momentami brutalnie, na co sędziowie im cały czas pozwalali - a nam gwizdali 2 minuty za byle przypadkowe zderzenie po rzucie blokującego z rzucającym :| Sporo było takich "dziwnych" sytuacji - a takie gwizdanie powoduje wzrost irytacji i frustracji w tej "drugiej" drużynie, co w kolei też trochę przekłada się na słabszą grę, mniejszą koncentrację i w ogóle. No ale, ten mecz już za nami :)

W perspektywie kolejnych meczów martwi trochę to, co wyszło w dzisiejszym meczu - że nie za bardzo umiemy radzić sobie z wysoką obroną, wkrada się wtedy chaos - zawsze mamy ogromne problemy z taką obroną Francuzów czy Chorwatów. Korea na pewno uwierzyła że można z nami powalczyć :/

No ale nic, trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki w ogóle ;)

A tak z ciekawości, oprócz Polaków, sympatyzujecie z innymi drużynami? Czyjaś gra się się podoba, lubicie jak jakaś drużyna wygrywa i "kibicujecie" jej, nie licząc meczu przeciwko Polsce? I'm curious... :)

kaczor-d3
17-01-2011, 13:27
Jezeli dzisiaj zagraja jak z argentyna to mysle ze szans na medal nie mamy zadnych, nawet ciezko bedzie zajac pozycje 4-7, ktora gwarantuje udzial w eliminacjach do olimpiady. Mysle jednak ze dzien przerwy nie zostal zmarnowany i Polacy zaczna grac na swoim poziomie!

grudzinsky
17-01-2011, 22:54
meczu nie widzialem, ale wynik sprawdzilem. horror byl zapewne w pierwszej polowie, ale w drugiej jednak nasi zlapali wiatr w zagle! teraz dwa najtrudniejsze mecze w grupie! mam nadzieje, ze wyjdziemy z komplecikiem punktow :)

UBoot
17-01-2011, 23:12
ale czy wynik jest taki ważny ? Liczy się przecież udział ...

Photoartbox
18-01-2011, 11:43
Mnie sie mecz z Chile podobal, dali sie im wyszumiec w pierwszej polowie a potem byla juz egzekucja;) Nie nalezy zapominac, ze przed nimi jeszcze dlugi turniej i dobrze jest jak z meczu na mecz graja coraz lepiej a nie odwrotnie. Za to wlasnie podziwiam niemiecka reprezentacje w pilce noznej, poczatek turnieju zawsze taki sobie a z meczu na mecz forma rosnie.

sinner
18-01-2011, 12:31
no i jak popatrzyłem wczoraj na Koreańców to mogą być z nimi problemy, strasznie to szybkie, ruchliwe i gibkie jest ;)

Sendilkelm
19-01-2011, 10:25
Zaczyna dziać się dobrze :) Korea rozwalona, a Szwedzi przegrali i będą chcieli jutro pokazać na co ich stać - mam nadzieję, że za bardzo będą chcieli :P

grudzinsky
19-01-2011, 10:48
pierwsza polowa to byla jakas masakra w wykonaniu polskiej reprezentacji ;) brak skutecznosci w ataku, bramka koreanska byla jakas zaczarowana ;) ale znajac dobrze naszych wiedzialem, ze w drugiej polowie zlapia rytm i pokaza jak gra sie w szczypiorniaka :)
jutro Szwedzi beda walczyc o pierwsze miejsce w grupie, postawia wszystko na jedna karte. jesli przegraja, a Korea wygra wtedy awansuja z trzeciego miejsca, a tam bedzie na nich czekac Chorwacja :D Szwedzi mogli sie wypstrykac w pierwszych meczach, tak jak to zrobila Slowacja w meczu z nami i pozniej juz nic nie pokazali, ot druzyna do bicia...

ASAHI
19-01-2011, 14:19
Miejmy nadzieję iż taka teoria się sprawdzi :-)
Na pewno jutro będą ostro naciskać na początku. Potem i tak nasi wezmą się do roboty :-)

Sapphiron
19-01-2011, 15:04
Ajtam, i tak nie będziemy na podium czy jak to tam nazwać w piłce... może w I 10 będziemy...

kaczor-d3
20-01-2011, 00:38
jezeli beda grac tak jak w ostanim meczu, mysle ze spokojnie braz a nawet srebro sa w zasiegu! Ogladalem dzis mecz francji, wydaja sie byc poza zasiegiem kogokolwiek.

Azazel85
20-01-2011, 02:55
Ajtam, i tak nie będziemy na podium czy jak to tam nazwać w piłce... może w I 10 będziemy...
Ale to MŚ nie w tej piłce :lol: To ręczna... :)
P.S. W pierwszej 12stce już jesteśmy, a jeszcze pierwsza runda się nie skończyła... ;)

ale czy wynik jest taki ważny ? Liczy się przecież udział ...
Hmm...prawie 10 lat grałem w ręczną, i nigdy udział mi ani nikomu z naszej drużyny nie wystarczył - zawsze była walka o zwycięstwo. I chyba nie tylko w ręcznej a w każdej dyscyplinie zawodnicy w ten sposób myślą.

Hehe - pozamykały się buzie malkontentom jak Argentyńczycy po dobrej skutecznej i mądrej taktycznie grze pokonali Szwedów :) Ja również trochę do nich należę, bo nie spodziewałem się tak dobrych występów po tej drużynie - pozytywna niespodzianka dodająca smaczku turniejowi. Śmiem twierdzić że dziś byłoby ich jeszcze ciężej pokonać niż udało się to kilka dni temu. Fajnie że awansują - grając dalej tak dobrze mogą zaskoczyć i napsuć krwi Danii Chorwacji i Serbii ;)

Fajnie że Chorwaci zremisowali z Serbami - jeśli jutro przegrają jeszcze z Duńczykami, awansują do drugiej grupy tak jak Serbowie z tylko 1 pkt :) Jeżeli jutro nasi pokonają Szwedów, otworzy się wielka szansa na półfinał... :grin:

No ale nie uprzedzajmy faktów... ;-) Trzymamy kciuki! 8)

Sendilkelm
20-01-2011, 10:09
No ale nie uprzedzajmy faktów... ;-) Trzymamy kciuki! 8)
Dokładnie :) Mnie to już bolą palce :P

Sapphiron
20-01-2011, 10:38
Ale to MŚ nie w tej piłce :lol: To ręczna... :)

Wiesz jakbym miał wspomnieć o patałachach kopiących piłę to bym napisał "piłka nożna" ale że nie dodałem to wiesz ;)

Ale i tak jakoś nie wierzę...

sinner
20-01-2011, 20:42
no dobra , zimne piwko w lodówce i jeszcze 20 minut ... :)

ekonet
20-01-2011, 20:57
pokonali Szwedów :) Ja również trochę do nich należę
O! Jesteś Szwedem!
;)

ekonet
20-01-2011, 21:35
Na razie nie wygląda to najlepiej. :(

Antonioo
20-01-2011, 21:37
8-10 dla Szwedów....

Antonioo
20-01-2011, 21:45
11-10 dla Szwedów......oj albo Szwedzi świetnie grają, albo my beznadziejnie :) w obydwu przypadkach i tak to nie za dobrze wróży;p

sinner
20-01-2011, 22:06
chyba nasi powinni bronić trochę wyżej bo o ile Szmal jest prawie genialny w rzutach z bliska lub nawet z bardzo bliska to przy rzutach z daleka wygląda nieporadnie
Jurasik hmm... dzisiaj to nie jego dzień
Karol jak już rzuca to raczej powinien górne piłki bo Szwed w odróżnieniu od Szmala dobrze rzuca się do piłek dolnych
no i nic nie gramy skrzydłami ....

do BOJU !!!

Azazel85
20-01-2011, 22:07
O! Jesteś Szwedem!
;)
Oj, późno było :)
A to był taki skrót myślowy nawiązujący do osób dały się zaskoczyć Argentynie :)

oj albo Szwedzi świetnie grają, albo my beznadziejnie :) w obydwu przypadkach i tak to nie za dobrze wróży;p
Szwedzi grają dzisiaj dobrze, dużo bardziej uważnie niż z Argentyną. Ale my też gramy dobrze, choć chwilami głupie błędy się nam zdarzają :/

Zobaczymy kto lepiej wytrzyma trudy meczu w II połowie... Oj chyba czekają nas emocje... :)

ekonet
20-01-2011, 22:27
Nie rozumiem, czemu tak uparcie nasi pchają się środkiem i próbują przepychać tam piłkę dołem, gdy wyraźnie widać, że to nie wychodzi.

Azazel85
20-01-2011, 22:53
No szkoda :(
Niestety jak w ostatnim kwadransie popełnia się tyle błędów z taką drużyną jak Szwecja, to nie da się wygrać.

No nic, piłka dalej w grze, turniej trwa, teraz kolejne 3 emocjonujące zapewne mecze... :)

grudzinsky
20-01-2011, 23:03
szwedzi musieli wygrac, zeby narod w nich uwierzyl ;)
po dzisiejszym meczu mam nadzieje, ze Szwedzi opadna z sil tak jak Slowacy, ktorzy po pierwszym meczu juz nie podskoczyli. teraz trzy bardzo trudne mecze -Dania, Chorwacja i Serbia. bedzie sie dzialo...oj bedzie :D obstawiam, ze Szwecja dalej juz nie przejdzie. II faza turnieju to maks jaki moze osiagnac. dzisiaj ich wymeczylismy :)
przy tych wszystkich stratach widac jak slaba jest Szwecja, ktora wlozyla nam tylko 24 bramki ;) co mi sie w meczu nie podobalo poza glupimi i prostymi bledami naszych to te bezsensowne pseudo ataki Szwedow. biegli jak glupki jakies do przodu, by po chwili stanac w miejscu i dokonac zmian...
jak dla mnie to dobrze, ze teraz przegralismy. lepiej teraz niz pozniej :)

sinner
20-01-2011, 23:12
chyba przy następnych meczach wyciszę sobie komentarz bo już nie mogę słuchać o tych naszych "gladiatorach"
gość się tak podnieca jakbyśmy przez cały mecz wygrywali wyraźnie ...
może dobrym pomysłem by było zagrać drugą połowę rezerwami bo Szwedzi znali naszych jak dziurawe skarpetki
z tego co zauważyłem to nasi oddali coś koło 8 strzałów mniej ( głównie z powodu dziurawych rączek i dogrywania bez sensu na koło ) więc nie mieli prawa wygrać tego meczu
Karol pliz wal pod poprzeczkę
no i na koniec gra a właściwie jej brak skrzydłami ( po za schodzeniem na koło i to rzadko to skrzydłowi stali bez gry ) dobrze że chociaż Tłuczyński porzuca sobie karne
Rosiński powinien wchodzić na rozegranie bo niestety Tkaczyk to już nie to co dawniej
Tomczak też powinien dostawać więcej gry
kurde blaszka druga runda wygląda jak układ gier naszych kopaczy czyli mecz rozpoczęcia, o wszystko i o honor
kolejno
Dania, Serbia i Chorwacja

napewno nie odpuszczą ale Panowie więcej gry z głową ...

POLSKA !!!

jarek76
21-01-2011, 14:34
chyba przy następnych meczach wyciszę sobie komentarz bo już nie mogę słuchać o tych naszych "gladiatorach"
gość się tak podnieca jakbyśmy przez cały mecz wygrywali wyraźnie ...

To była naprawdę porażka, piszę o komentarzu :(
Tak mnie wnerwiał ten gościu że w pewnym momencie dźwięk wyłączyłem. Nie dało się tego słuchać :)

Jak to słuchałem to miałem wrażenie że przyjęli do TVP syna Zimocha i Szpakowskiego :razz: i przed wejściem na wizję naszprycowali go dopalaczami :mrgreen:

georghe
21-01-2011, 20:26
Porażką jest, że TVP ma prawa do tych mistrzostw. Komentarz meczów + prowadzący tłustousty "herubinek" w tzw. studio w hali to dramat i obraza widza. Widać wszystkich kibiców w tej telewizji wrzuca się do jednego wora z kibolami.
Dwa to transmisje. Poza meczami z naszej grupy nie ma żadnych relacji spotkań z innych grup, lepiej puścić na TVP HD kolejną powtórkę setnego odcina wybitnego serialu produkcji TVP.
Słów brak. Normalnie bluzgam, ale tutaj nie wypada...
Polsat w tych okolicznościach na tle - za przeproszeniem - "publicznej", to stacja wybitna...

grudzinsky
21-01-2011, 22:30
dobrze to to TVP transmituje, bo polszmatu bym nie przezyl. te ich przerwy reklamowe, ktore koncza sie zawsze gdy spotkanie juz trwa. no i komentatorzy polszmatu...nie dziekuje! wole tvp :)

georghe
21-01-2011, 23:20
Nie zgadzam się.
Oglądałeś transmisję polsatowską z piłki ręcznej, siatkówki, lub innej gry zespołowej w narodowym wydaniu... (w zasadzie może być i klubowa - jakież to ma znaczenie) ?

Można bluzgać na "Polszmata" (jak to napisałeś) ale profesjonalizm tej stacji jest tak odległy (merytorycznie, profesjonalnie, przyjemniejszy dla ucha) od naszej "publicznej" - tak jak Body D700 od załącznika MB-D10.

Komento TVP o niebo (lub dwa) gorsze jak w Polsacie, studio pomeczowe długie i mulaste, transmisje meczów są gdzie ?
Nie używam w zdaniu więcej niż dwóch znaków interpunkcyjnych, nie lubię wykrzykników i pytajników...
Kłaniam się Tobie w kwestii rozpracowania wyników Słowcji
Trafiłeś 100 %.

grudzinsky
22-01-2011, 14:09
jak tak lubisz studio i koment polszmatu to co powiesz na F1? kolesie, ktorzy nie wiedza dokladnie co sie dzieje na torze, a staraja sie za wszelka cene wmowic widzowi, ze Kubica jedzie 5 skoro F1.com podaje ze jedzie 2 ;) komentatorzy polszmatu sa bardzo wkurzajacy. "mamy kolejnego kornera dla timu z Londynu" - chca byc az tak "internaszynal" to niech zaczna komentowac w angielskim, a nie w pongliszu...poza tym co to za komentowanie ze studia? jak sie wykupuje transmisje to nalezy wyslac ekipe na zawaody i nadawac na zywo z hali, stadionu, toru wyscigowego.

pytasz gdzie pozostale mecze? TVP Sport.

PeterWolf
22-01-2011, 21:48
Tak zerkam i nie wierzę w to co widzę. Media rozdmuchały oczekiwania do granic możliwości a na parkiecie jakby z grał z Danią AZS Opole a nie reprezentacja Polski :(

sinner
22-01-2011, 22:01
panowie z tym bramkarzem to tylko rzuty górne ( oczywiście celne ) np. pierwszy rzut Karola
kurde cienko to na razie wygląda
mam nadzieję na dramatyczną końcówkę pod warunkiem że nasi zagrają bardziej skoncentrowani
i mam dziwne wrażenie że sędziowie nie chcą dostrzec fauli Duńczyków

jak na razie dobrze się dzieje w państwie Duńskim ...

urbik
22-01-2011, 22:03
w drugiej połowie będzie lepiej

grudzinsky
22-01-2011, 22:55
jak zawsze I polowa w wykonaniu reprezentacji PL to jakis koszmar! czy tak ciezko jest rzucac w gore bramki skoro bramkarz wali szpagat i wyciaga kazda pilke? pod poprzeczka by szpagatu nie strzelil...kazda jedna akcja w pierwszej polowie konczyla sie rzutem w podloge...kilka akcji rzutowych wyzej i bramkarz byl bezradny.
II polowa zwlaszcza ostatnie 10min to kunszt pilki recznej w wykonaniu naszych. Dania nie istaniala momentami. szkoda nie zaliczonej bramki, nie wykorzystanego karnego i tych kilkunastu nietrafionych rzutow i bylo by bardzo dobrze...Dania tak naprawde by nie podskoczyla...

urbik
22-01-2011, 22:58
Dania tak naprawde by nie podskoczyla...
wszystko w temacie.
ale jutro będzie miazga:grin:

sinner
22-01-2011, 23:23
naprawdę nie wiem co robią trenerzy na ławce że nie podpowiedzą naszym że można rzucać górne piłki
bramkarz grał perfekcyjną obronę niskich rzutów
niestety Szmal mimo że tak zawsze chwalony nie wyciąga trudnych piłek i w początkowych fragmentach gry
to nasi rywale nabili mu dobrze licznik udanych interwencji nie trafiając w bramkę
sędziowie nas trochę załatwili takie momenty jak Duńczyk nie oddaje piłki po faulu to są 2 minuty jak nic !!!
w końcówce trochę przegieli przy sytuacji jak Tłuczyński wyłapał piłkę po obronie naszego bramkarza
no to jutro mecz o wszystko
dobranoc ...

miron19j
23-01-2011, 00:56
no to jutro mecz o wszystko
a następny o honor?
skądś to znamy ;-)

swider
23-01-2011, 01:17
a następny o honor?
skądś to znamy ;-)
Wypluj to słowo! ;)

I nie porównuj naszych szczypiornistów do tych patałachów kopaczy. Nie zasługują na to -- naprawdę.

miron19j
23-01-2011, 02:25
Wypluj to słowo! ;)

I nie porównuj naszych szczypiornistów do tych patałachów kopaczy. Nie zasługują na to -- naprawdę.
tfu, tfu, tfu (przez lewe ramię) :-)
a porównywać nawet mi przez myśl nie przeszło. To tylko takie pierwsze skojarzenie na tamte słowa.

georghe
23-01-2011, 02:41
Mnie się serce kraje po dzisiejszym meczu, ale jak Was czytam to mi skrzydła rosną i dochodzi do mnie że jestem człowiekiem małej wiary, żeby nie powiedzieć zwykłym bucem.

Niby szkoda jak gówno do studni wpadnie bo ani wody ani nawozu, ale gdybyśmy nie przespali kilku pierwszych minut meczu, Duńczycy byliby w szoku, a tak będą tylko MISTRZAMI ŚWIATA.....

Azazel85
23-01-2011, 03:54
No cóż, jaka była pierwsza połowa, widział każdy.
Szkoda że nie jesteśmy zespołem potrafiącym utrzymywać dłużej równą wysoką formę. Tak żebyśmy regularnie wygrywali ze średniakami, częściej z mocnymi, i mniej było horrorów :) Choć wtedy emocji byłoby mniej... Ale nudna precyzyjna solidna maszyna działa skuteczniej...
Duńczycy spokojnie byli dziś do ogrania, nie zagrali nic nadzwyczajnego. Średni w obronie, średni w ataku - zagrali swoje, ale właśnie solidnie, i punktowali nas kontrami :/
Sędziowie kilkoma decyzjami też swoją cegiełkę Duńczykom dołożyli, do sytuacji które wymieniliście dodałbym nie zaliczoną bramkę Jurkiewicza, zamiast czego sędziwie zagwizdali bodajże faul w ataku, nie do końca wiadomo czyj. I zamiast być 25:24, Duńczycy skontrowali i było 26:23.
To wszystko jednak nie zmienia faktu że I połowa w naszym wykonaniu była fatalna, i po niej nie mieliśmy prawa wygrać tego meczu - to że Duńczycy dali się dogonić pokazuje tylko że oni wcale nie są tacy super, a Polacy jak grają dobrze, to co potrafią i co mówi im trener realizując założenia taktyczne, mogą wygrać z każdym :)

Co do rzutów w górę, uwierzcie, to nie takie proste. Raz są sporo bardziej ryzykowne niż rzuty w dół, szczególnie na dużych halach gdzie za bramką jest sporo przestrzeni, łatwiej się celuje jak za bramką jest ściana. Do tego dochodzi ustawienie bramkarza - z drugiej linii często "się po prostu rzuca" - zza obrony nie widać bramkarza, jak jest się na 9 metrze rozpędzonym i żaden obrońca nie wychodzi który mógłby nam wtedy dołożyć, wychodzi się w górę i ma się ułamek sekundy na ogarnięcie co gdzie jest, tj blok obrony, gdzie ustawiony bramkarz, gdzie jest najwięcej miejsca, czy kolega nie jest gdzieś na lepszej pozycji, i oddanie rzutu bo pół sekundy później ktoś nas sfauluje i zatrzyma :)
Rzuca się i albo wchodzi, albo nie :)

Choć macie racje - bramkarz miał nas w dużej mierze rozpracowanych, wiedział gdzie i jak kto rzuca. I tu szkoda że chłopacy nie starali się rzucać bardziej technicznie, w drugie tempo, z kozłem np. No ale to zawsze łatwo się mówi patrząc z boku, tym bardziej po meczu. Oby jutro i we wtorek było lepiej, za to trzeba trzymać kciuki :)

Plan minimum to kwalifikacja na igrzyska, więc przynajmniej miejsce siódme - ale apetyty chyba wszyscy mamy na podium, z zawodnikami przede wszystkim.
Oba czekające nas mecze można nazwać meczami o wszystko :) Choć do realizacji planu wystarczyć może nawet 4 miejsce w grupie - choć wiadomo że to nikogo nie satysfakcjonuje i mierzymy wyżej.

Co do meczu o honor - sądzicie że któryś miałby taki być? Wydaje mi się że chłopacy nie raz pokazali, zostawiając serce i zdrowie na parkiecie, wkładając wszystkie siły w walkę o wygraną do ostatniej sekundy, że o ich honor możemy być spokojni :)

grudzinsky
23-01-2011, 09:30
Dunczycy Mistrzami Swiata? to jest niemozliwe :D jesli juz to Francja stanie im na przeszkodzie i przynajmniej 5 bramkami z nimi wygra :)

ASAHI
23-01-2011, 10:38
Walka wczoraj była, ale ilość błędów niestety znowu bardzo duża, szkoda I połowy bo gdyby obrona była szczelna to kilka bramek byłoby mniej. Teraz możemy sobie gdybać.. Co do honoru to akurat chłopakom go nie brakuje. Nasi kopacze widząc taka przewagę w bramkach już by dawno odpuścili o
i oglądalibyśmy żałosną " obronę Częstochowy"

Marek
23-01-2011, 18:35
Przede wszystkim nasi kopacze musieliby się zakwalifikować do drugiej rundy na MŚ.

sinner
23-01-2011, 18:50
dziś będzie co oglądać !!!
Lijewski zapowiedział że wyjdą na boisko i pokażą jaja ;)

a tak na poważnie to trzymam kciuki z Serbami musimy wygrać !

Photoartbox
23-01-2011, 19:18
dziś będzie co oglądać !!!

Zawolam zone, moze w koncu zainteresuje sie sportem :)

ASAHI
23-01-2011, 19:23
o której mecz? w pracy mi się przedłużyło..

Boryszuk
23-01-2011, 19:23
20:15

ASAHI
23-01-2011, 19:25
To zdążę. Dzięki Marku. Zbieram się powoli.

swider
23-01-2011, 20:32
tfu, tfu, tfu (przez lewe ramię) :-)
a porównywać nawet mi przez myśl nie przeszło. To tylko takie pierwsze skojarzenie na tamte słowa.
No! ;)

No to będzie niezła sensacja! Panie koniecznie muszą oglądać. :D

manfred
23-01-2011, 20:41
No i po ptokach Szwedzi wygrają z Chorwatami.

Azazel85
23-01-2011, 20:44
No to gramy już tylko o Olimpiadę...

Kolejny mecz wszyscy Sjostrandowi rzucają dół, gość notorycznie siada i wszystko broni. I tak robią z niego bohatera.
A praktycznie każdy rzut w górę albo z kozłem "siedzi".
Dlatego m.in. Szmal jest uważany za tak świetnego bramkarza, za jego wszechstronność - umie grać skoncentrowany, bdb się ustawia w ataku pozycyjnym, potrafi wyciągać szybkie dolne piłki, jak również dobrze bronić "pajacem", czyli pół-średnie i górne.

Trenerzy mają rację, mówiąc że nie ma dobrych bramkarzy, są tylko źli strzelcy :)

swider
23-01-2011, 20:47
Niech to...!!!

Azazel85
23-01-2011, 20:59
Niech to...!!!
Tylko "niech to..."?? :)

U mnie to było przynajmniej "Lewa jego... Lewa jego... Lewa jego... LEWA JEGO MAĆ!!!!" :)

swider
23-01-2011, 21:02
Tylko "niech to..."?? :)
Trzy kropeczki robią za kilka obelżywych słów... zwłaszcza penisa, określonego w mniej subtelny sposób. ;)

Azazel85
23-01-2011, 21:18
Trzy kropeczki robią za kilka obelżywych słów... zwłaszcza penisa, określonego w mniej subtelny sposób. ;)
:)

Pamiętam jak na którejś imprezie w meczu z Serbami I połowę wygraliśmy bodajże 21:9... :) Nie miałbym nic przeciwko by dziś historia się powtórzyła... :D

Oby tylko Polacy jak najszybciej zapomnieli o przed chwilą zakończonym meczu Szwedów z Chorwatami i skupili się na grze.

sinner
23-01-2011, 22:09
chyba czas podsumowywać te mistrzostwa obojętnie czy wygramy z Serbami i Chorwacją

jak na razie jedno spostrzerzenie dzięki Bogu że mamy Tłuczyńskiego ...

JK
23-01-2011, 22:13
I chyba trzeba to całe towarzystwo trochę odmłodzić.

ASAHI
23-01-2011, 22:30
Ale przynajmniej sędziowanie jest ok.
Nasi robią dużo błędów. Szkoda.

Grabarczyk za bardzo fauluje..

swider
23-01-2011, 22:52
jak na razie jedno spostrzerzenie dzięki Bogu że mamy Tłuczyńskiego ...
Dzięki Bogu, że jest druga połowa. :) Przez tych smyków znów mam migotanie zastawek... No nic, ważne, że wygraliśmy.

ASAHI
23-01-2011, 23:02
Znowu nerwówka.. Oni to specjalnie robią?
Ważne że wygrali.

Azazel85
24-01-2011, 02:32
Jak to Shreku powiedział - wszystko było ukartowane pod kibiców, żeby mecz im się podobał :lol:

Ehh, ta uwaga komentatorowi się udała, że pikawę trzeba mieć mocną i niedługo lekarze w ramach terapii będą zabraniali oglądać występy naszej reprezentacji w szczypiorniaku :D

Na podsumowania jeszcze przyjdzie czas. Nie zaliczymy tych mistrzostw do najbardziej udanych, ale cóż - będą kolejne. Na pewno pokazaliśmy fragmenty, że potrafimy grać w ten sport - niestety tylko fragmenty nie wystarczą by osiągać wyniki w tak doborowym towarzystwie, gdzie jest tyle drużyn na wysokim, bardzo zbliżonym poziomie.

Fajnie że Tłuku miał dziś dobry dzień, i tym lepiej że drużyna dobrą dyspozycję wykorzystywała.

A co do odmładzania drużyny...jasne, tylko na kogo? "Starsze pokolenie" (powiedzmy po 30tce) to Siudym, Józek, Lijek, Kasa, Shreku, Tłuku, z czego większość z nich to bodajże roczniki '78-'79 - jeszcze 3-4 lata sądzę mogą grać. Gdyby przyznali nam organizację MŚ w 2015, jestem przekonany że jeśli zdrowie pozwoli, zrobią wszystko żeby w tym turnieju jeszcze wystąpić :) Ale oczywiście mam nadzieję pojawią się kolejni młodzi grający na wysokim poziomie, ogrywani w europejskich rozgrywkach, dzięki którym kadra będzie kolejne sukcesy osiągała. Nie muszę mówić ile osób gra w piłkę ręczną w Polsce, a ile w Danii, Szwecji czy Niemczech :)

swider
25-01-2011, 22:44
Co tak cicho Panowie? Wiem, wiem... daliśmy ciała, co tu pisać. :(

miron19j
25-01-2011, 23:11
Co tak cicho Panowie? Wiem, wiem... daliśmy ciała, co tu pisać. :(
jasnowidz ze mnie, czy co?

a następny o honor?
skądś to znamy :wink:

swider
25-01-2011, 23:23
Raczej czarnowidz. :(

miron19j
26-01-2011, 00:40
Raczej czarnowidz. :(
po tym, ile radochy mi kiedyś dali, jestem w stanie im wszystko wybaczyć.
Kilka lat temu, w czasie mistrzostw w Germanii, byłem w delegacji u nich. Podczas pierwszego meczu, kiedyśmy im dołożyli, siedziałem w barze hotelowym. Jedyny Polak i masa Niemców. Po każdej naszej bramce miałem gębę jak banan.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikoniarze.pl/images/icons/icon10.gif)

Azazel85
26-01-2011, 01:34
No cóż, taka jest piłka ręczna. Spójrzcie na Niemców - 11 miejsce o ile wygrają załamani z Argentyną, to raczej nie szczyt marzeń... :)

Nie wiem, naszego meczu akurat nie oglądałem, z opisów w necie widzę że II poł. się posypało.
Nie wydaje mi się żebyśmy mieli mniejsze umiejętności od Chorwatów - im po prostu bardziej zależało, i popełnili mniej błędów. Mecz przegraliśmy w głowach, a szkoda, bo był zapewne do wygrania - Chorwaci w tym turnieju też nie zachwycają, jestem pewien że też celowali w medal, a najlepiej złoto. U Balic'a widać już chyba upływ czasu...

Niemniej porażka z Chorwacją to wg mnie nie plama na honorze... ;)

Tak, że teraz już tylko Węgrzy "na drodze do Olimpiady"... ;)

A jak obstawiacie czołówkę? Kurde, przez fatalną ilość transmisji, zupełnie nie wiem co pokażą Hiszpanie...
Choć jednak obstawiałbym finał Francja-Dania... Duńczycy są na fali, nie stracili jeszcze punktu w turnieju, grają świeżo i dynamicznie, na tyle że chyba są w stanie pokonać Francuzów... :) Taki finał byłby bez wątpienia ciekawy :)

fotograf58
26-01-2011, 07:43
Polacy to królowie III połowy, dużo gadki przed mistrzostwami, w wynik żałosny. Wszystko prysnęło jak bańka mydlana :(

Sendilkelm
26-01-2011, 10:30
No szkoda trochę, ale MZ też przegrali w głowach przed meczem. Ten ze Szwedami także.
Nie widziałem gry Hiszpanów w ogóle, więc nie wiem jak grają na mistrzostwach. Obstawiam:

1. Francja
2. Dania
3/4. Hiszpania/Szwecja - tu zupełnie nie wiem. Raczej trzecie będzie Szwecja.

mycza
26-01-2011, 14:50
Mam nadzieję, ze wygramy z Węgrami i powalczymy o możliwość występu na Olimpiadzie w Londynie.

sinner
26-01-2011, 16:17
oj chyba nie będzie tak różowo ...
mam nadzieję że nasi zatrzymali trochę sił na Węgrów

a propos kurs na Argentynę z Niemcami 3.7 ...;)

Sapphiron
26-01-2011, 16:23
A nie mówiłem że będą dawać ciała? Pierwsza euforia opadła, siły też i puszczają szmaty...

sinner
28-01-2011, 22:35
e no ten tego , który to dzisiaj się wypowiadał że Węgrzy są spokojnie do "pyknięcia" ?

JK
28-01-2011, 22:38
No ale czego się czepiacie? Przecież to wielki sukces. Jesteśmy ósmą potegą świata w piłce ręcznej. ;-) W końcu na świecie uprawia to trochę więcej ludzi niż (na przykład) bobsleje. :lol:

adolfik9501
29-01-2011, 01:24
Lepiej być w dziesiątce w ręczną niż ledwo co się do setki łapać w kopaną. A i akcja na boisku jakaś jest, a nie nudy. I nikt się nie bije, nikt transparentami nie obraża, w ogóle jakoś tak milej.

fotograf58
29-01-2011, 07:55
Huczne zapowiedzi były, a jest ........... :(

ASAHI
29-01-2011, 10:12
Nie jest źle. Trochę zimnej wody na głowy też się przyda. I tak było lepiej niż w kopaną, tu widać walkę.

fotograf58
29-01-2011, 10:19
Nie jest źle. Trochę zimnej wody na głowy też się przyda. I tak było lepiej niż w kopaną, tu widać walkę.

Chyba się nie wyspałeś , mówiąc ,że nie jest źle , jest fatalnie. Mierzyli w I miejsce a dostali łupnia na koniec od Węgrów. O piłce kopanej lepiej nie mówić , bo to wstyd, ale z tym Twoim "nie jest źle" całkowicie się nie zgadzam.

JK
29-01-2011, 10:22
No ale bądź bardziej wyrozumiały. Mogło być jeszcze gorzej. Mogli się nie załapać do drugiej rundy. ;)

Photoartbox
29-01-2011, 10:30
Proponuje polaczyc ten watek z watkiem alkoholowym:cry:

ekonet
29-01-2011, 11:01
Lepiej być w dziesiątce w ręczną niż ledwo co się do setki łapać w kopaną. A i akcja na boisku jakaś jest, a nie nudy. I nikt się nie bije, nikt transparentami nie obraża, w ogóle jakoś tak milej.
I walczą jak mężczyźni, a nie jak nażelowane piłkarzyki (w mordę) kopane, gdzie jeden drugiego muśnie albo na niego spojrzy, a ten już leży, wije się z bólu i umiera.

Sapphiron
29-01-2011, 11:19
I walczą jak mężczyźni, a nie jak nażelowane piłkarzyki (w mordę) kopane, gdzie jeden drugiego muśnie albo na niego spojrzy, a ten już leży, wije się z bólu i umiera.

Oooj tak... Jakby tak któremuś piłkarzykowi kopanemu ktoś wybił oczko to odrazu emerytura, a tutaj człowiek - golem, walczy dalej mimo strat w ciele!

adolfik9501
29-01-2011, 13:17
Chyba się nie wyspałeś , mówiąc ,że nie jest źle , jest fatalnie. Mierzyli w I miejsce a dostali łupnia na koniec od Węgrów. O piłce kopanej lepiej nie mówić , bo to wstyd, ale z tym Twoim "nie jest źle" całkowicie się nie zgadzam.

Przypominam tylko, że nasze "gwiazdki" w ganianie za kawałkiem skóry u uciesze tłuszczy również przed wielkimi imprezami, jeśli się zdarzy im na nie dostać, celują wysoko. Z tym, że w ręczną były ku temu podstawy i jak to w sporcie nie wyszło, a w kopaną podstaw od lat nie ma, ale i tak wysoko mierzą.

ASAHI
29-01-2011, 15:02
Uważam że za walkę i za to co pokazali przesadna krytyka nie jest wskazana. Tydzień wcześniej wygrali turniej i może to też przyczyniło się do spadku "mocy". Nie przesadzajmy z krytyką, doceńmy to co mamy. Nawet jeśli nie jest to to o czym marzymy.

fotograf58
29-01-2011, 18:24
Tydzień wcześniej wygrali turniej i może to też przyczyniło się do spadku "mocy".

Złej baletnicy to i sznurowadła w baletkach przeszkadzają .

ASAHI
29-01-2011, 19:31
Jakie to typowo polskie krytykować krytykować pouczać narzekać i wykazywać się malkontenctwem.. Trzeba czasem się cieszyć. Nawet 8 miejscem na świecie.

fotograf58
29-01-2011, 19:37
Jakie to typowo polskie krytykować krytykować pouczać narzekać i wykazywać się malkontenctwem.. Trzeba czasem się cieszyć. Nawet 8 miejscem na świecie.

Jakie to typowo polskie tłumaczyć tłumaczyć kogoś , jak coś źle zrobił , to jak z tym traktorem - jedno koło jest zepsute , ale lepiej brzmi , że trzy są dobre :)

swider
29-01-2011, 20:47
Jakie to typowo polskie tłumaczyć tłumaczyć kogoś , jak coś źle zrobił , to jak z tym traktorem - jedno koło jest zepsute , ale lepiej brzmi , że trzy są dobre :)
Nikt, ich nie tłumaczy. Są Światową czołówką, akurat te mistrzostwa im nie poszły, ale nie oznacza to, że nie potrafią grać. Nie ma drużyny, która utrzymywałaby się na samym szczycie przez cały czas. Naszym zawodnikom, za wielkie serducho do walki i szczerość, należy się jakiś szacunek, wyrażany choćby przez unikanie bezpardonowej krytyki.

Szanujmy ich bo w sportach zespołowych (oprócz siatkarzy) to raczej nie mamy komu kibicować.

PS.
W sumie teraz zauważyłem, że ASAHI to samo napisał, kilka postów wyżej. :)

fotograf58
29-01-2011, 20:52
Zostanę przy swojej teorii , nikt mnie nie przekona .

ASAHI
30-01-2011, 07:59
Czyli według zasady "a na złość mamie odmrożę sobie uszy " :D
Na szczęście jest wśród braci nikoniarzy więcej prawdziwych kibiców, nie tylko żądających zwycięstw w każdej sytuacji.

Boryszuk
30-01-2011, 10:02
Czyli według zasady "a na złość mamie odmrożę sobie uszy " :D
Na szczęście jest wśród braci nikoniarzy więcej prawdziwych kibiców, nie tylko żądających zwycięstw w każdej sytuacji.

No wlasnie. Druzynie kibicuje sie zawsze, niezaleznie od wyniku a nie tylko kiedy sa "na fali". Krytyka owszem, jest wskazana ale tylko po to zeby wyciagnac wnioski. Krytyka, nie psioczenie.

fotograf58
30-01-2011, 10:16
Wszystko co szanowni koledzy piszą jest prawdą waleczność itp. Mnie wkurczkowywuje jedna rzecz - obiecanki cacanki a głupiemu radość .

Photoartbox
30-01-2011, 12:18
Wszystko co szanowni koledzy piszą jest prawdą waleczność itp. Mnie wkurczkowywuje jedna rzecz - obiecanki cacanki a głupiemu radość .

Dlaczego Cie to "wkurcz..." - dziwny wyraz :)? Przeciez to sport. Przed walka/turniejem nikt nie chce pokazac sie jako mieczak pelen watpliwosci typu "co ja tutaj robie", a wygrywa zawsze tylko jeden. Troche zrozumienia i wiary w dalsze sukcesy przyda sie i kibicom i zawodnikom.

sprychu
30-01-2011, 19:33
Ale fajny ten finał, mamy dogrywkę.

grudzinsky
30-01-2011, 19:36
beda karne? :D

sprychu
30-01-2011, 19:46
Ja tam jestem za

grudzinsky
30-01-2011, 20:01
niestety nie bedzie karnych ;)
Francja wygrala :)

Burkinafaso
30-01-2011, 20:15
A ja jaj, o mały włos biało-czerwoni byliby "miszczami"... :mrgreen:
Podzielam wasz ból...

adolfik9501
30-01-2011, 20:27
A ja jaj, o mały włos biało-czerwoni byliby "miszczami"... :mrgreen:
(...)

Już kiedyś to słyszałem, tylko wówczas sędzia Webb stanął na przeszkodzie :mrgreen:

Burkinafaso
30-01-2011, 21:04
"Howard Webb został uznany najlepszym sędzią 2010 roku w rankingu Międzynarodowego Stowarzyszenia Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS). Anglik prowadził m.in. finał ubiegłorocznych mistrzostw świata w RPA."

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pawel92
30-01-2011, 23:06
Et voilà... Ale był finał :-)

Azazel85
31-01-2011, 01:41
Mistrzostwa mistrzostwa i po mistrzostwach...
Można było zobaczyć sporo dobrej nowoczesnej piłki ręcznej.

Ktoś wcześniej coś pisał o "obiecankach-cacankach" - a co nasi obiecali? Że wrócą z medalami? Nie przypominam sobie - była mowa o walce. W meczu z Duńczykami jej nie było? Z Chorwatami i Węgrami było po wszystkim, kwalifikacja olimpijska nikogo nie satysfakcjonowała, to miało być "przy okazji". Nie wyszło, taki jest sport. Możemy zwolnić trenera (co jest bardzo popularne w pewnej dyscyplinie), przetasować zawodników w kadrze - albo wyciągnąć wnioski, i nie oglądając się za siebie, walczyć dalej.
Mistrzostwa trochę pokazały czego wg mnie brakuje, jaka jest dzisiejsza nowoczesna piłka ręczna. Bardzo szybka, po utracie bramki grę wznawia się 2 sekundy później, kolejne dwie jak obrona nie stoi twardo oddaje się rzut. Nie ma czasu na lotne zmiany, zawodnicy muszą grać świetnie zarówno w obronie jak i ataku, i wytrzymywać to kondycyjnie.
Przerąbane :)
Ja tam się cieszę że mamy drużynę, którą przyjemnie się ogląda. W którą można wierzyć, której chce się kibicować, i która ma realne podstawy by walczyć z najlepszymi.

Jak się Wam podobały dzisiejsze mecze o pudło? Niech mi ktoś powie, że finał mundialu w RPA był ciekawszy... ;)
Nie chcę wszczynać dyskusji o wyższości jednych dyscyplin nad innymi, bo coś takiego wg mnie nie istnieje - niemniej wydaje mi się, że oglądając dzisiejsze mecze można było kogoś zarazić sympatią do tego sportu;) I to wg mnie może być największym sukcesem takiej imprezy.

Szkoda że IHF poleciało na kasę i MS2015 oddała Katarowi - z jednej strony jest to do zrozumienia, ostatnich kilka imprez było w Europie itd, z drugiej...oby były to mistrzostwa dla kibiców, nie dla inwestorów :/
Fajnie byłoby obejrzeć taki finał jak dziś w Gdańsko-Sopockiej Ergo Arenie :) (z tą różnicą żeby na biało-czerwonych strojach były polskie nazwiska) :)
Cóż, mam nadzieję PZPR mocno powalczy o ME2016 :)

grudzinsky
31-01-2011, 18:54
ogolnie rzecz ujmujac byly to bardzo ciekawe mistrzostwa.
wczorajszy final Francuzi skopali po calosci, z drugiej strony dobrze bo bylo duzo emocji ;) dunski bramkarz pokazywal swoja klase w bronieniu niskich pilek. jak Francuzi rzucali wysoki to byl bezradny i tego wlasnie zabraklo podczas meczu PL-DEN, gornych pilek. tym samym elementem Francuzi skopali 4 bramki przewagi...
walecznosci naszym nie mozna odmowic. 18 miejsce w klasyfikacji generalnej fair-paly :D
szkoda, ze nie ma pudla, ale z drugiej strony lepiej byc na 8 miejscu niz jak Szwedzi na 4 :D