Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ocieplenie ciepłej zimy
JaroPienza
09-01-2011, 18:01
Witam
Za namową, nie powiem kogo.Zrobiłem w B&W po raz pierwszy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img842.imageshack.us/i/dsc0027bwx.jpg/)
...ale żeby było co porównywać oto i kolor
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img228.imageshack.us/i/dsc0027web.jpg/)
Głosuję na kolor. Ładne odcienie zieleni - takie bajkowe.
Jedno i drugie świetne, ...... nie wybieram :D
Jedno i drugie świetne, ...... nie wybieram :D
podpisze sie ;)
jurek1906
09-01-2011, 18:19
Jedynka tak,jest przyjemna,ale dwójka jak dla mnie zbyt mocno pojechana .Nawet bale wpadają w zieleń.
Kolor jest lepszy, na moje koślawe oko ;) Z tym, że zielenie, chyba odrobinę zbyt intensywne.
Wole kolor, ale ja lubie kolor, a jeszcze zielen.... ;)
Sebastianito
10-01-2011, 11:32
Ja wybieram B&W
Jedynka fajna, dwójka bombowa, taka nierealna. Super.
Ale kolory to chyba nie z naszej szerokości geograficznej...
wojtek6308
10-01-2011, 12:14
Zarówno BW jak i kolor ładnie się prezentuje :-) .
Wybieram kolor. Ale może tylko dlatego że latem wybrał bym BW :)
JaroPienza
10-01-2011, 14:11
Ale kolory to chyba nie z naszej szerokości geograficznej...
Jak jest to w moim podpisie .Mieszkam w Toskanii
Master95
10-01-2011, 14:48
Obie są piękne. Chyba twoje najlepsze jak do tej pory :).
Paablitos
10-01-2011, 16:52
Swietne... Ja jednak B/W wybiore
Powtórzę się co do miejscówek, piękne są :).
W tym przypadku wybiorę BW, a to dlatego, że kolorki nie bardzo trafiają w moje gusta.
Nie wiem na jakim WB focisz w takich warunkach. Ja zdecydowanie wolę cieplejsze jego odmiany ;).
Ale rozumiem, że to kwestia gustu i upodobań.
Co do kolorów w Twoim kadrze, to moim zdaniem zbyt dużo niebieskości jest w głębi i w zieleniach. Wiem, że już mocno ściągałeś, ale ja poszedłbym jeszcze dalej ;).
Żółć we mgle też lekko można przygasić, zielenie z "syntetycznych" rolsów wymazać, syfkom podziękować i lekko podostrzyć pierwszy plan.
Tak ja to widzę, a Ty zrobisz według własnej wizji i upodobań :).
Też wybiorę BW... kadrowo fajnie jest. ;)
kolor piękny, bdb wypełniony kadr .. BW mdłe
borregaard
10-01-2011, 21:29
Jaro...masz tak piękne otoczenie...Czemu przekombinowujesz z obróbką.Powiedz sobie następnym razem,że zrobisz 1/3 tego co nawyrabiałeś..;)..:)
JaroPienza
10-01-2011, 23:07
Jaro...masz tak piękne otoczenie...Czemu przekombinowujesz z obróbką.Powiedz sobie następnym razem,że zrobisz 1/3 tego co nawyrabiałeś..;)..:)
wtedy będzie nie dokończone ;)
Dla mnie jedynka o wiele przewyższa dwójkę. :smile:
najlepsze Twoje foty - ja za kolorem choć b/w też swietne :)
ostrytux
11-01-2011, 00:03
Ja zdecydowanie opowiem się za czarno-białościami, troszkę tylko więcej kontrastu bym tam widział, kadr bardzo pierwszoklasowy.
Kolor jak i BW bardzo dobre.Pozdrawiam
igusiek21
11-01-2011, 12:37
wysmienite
Oba tak bardzo mi się podobają, że nie mam mowy bym napisał, które jest lepsze - oba są świetne!
Bartekkw
11-01-2011, 14:40
wybiorę BW, bo kolor zupełnie nie w moich preferowanych tonacjach
Też wybieram BW. Kolor jakoś do mnie nie trafia. Pozdrawiam.
podoba mi się (przedostatnia również) jeśli chodzi o kolory to każdy robi "jak widzi", wydaje się że widzenie realistyczne kariery nie robi - więc jeśli tak to widzisz to dla mnie nie ma problemu. ostatnie kadry równiez mnie przekonują.
JaroPienza
12-01-2011, 00:02
podoba mi się (przedostatnia również) jeśli chodzi o kolory to każdy robi "jak widzi", wydaje się że widzenie realistyczne kariery nie robi - więc jeśli tak to widzisz to dla mnie nie ma problemu. ostatnie kadry równiez mnie przekonują.
Dzięki i chyba Twoją wypowiedź wezmę jako podpis
maniak666
12-01-2011, 00:16
Dylemat mam Jarku. Kolorek mnie się widzi (no może ten niebieskawy wręcz na ostatnich planach wadzi nieco), no ale my po tej samej szkole :mrgreen: niemalże jesteśmy. A i B-W coś w sobie ma, ale i coś co mi nie gra- aczkolwiek na razie nie wiem co takiego mnie w tej odsłonie uwiera. Na razie remis ze wskazaniem na kolor( po uporządkowaniu tego niebieskawego)