Zobacz pełną wersję : WordPres pytanie laika
Witam serdecznie czy ktoś jest w stanie pomóc w modyfikacji blogu opartego na WorPres. Wszelkie szczegóły na PW
kliknij do mnie pw i napisz o co chodzi..
rowniez zaoferuje swoja pomoc
b13_5861141
15-01-2011, 00:59
Domyślam się, że chodzi być moze o przerobienie WP tak, aby nadawał się do prezentacji portfolio. Jest wiele skórek [template] do wordpressa specjalnie napisanych z myślą o fotografach. Polecam przeszukać bazę skórek w głównym portalu WP.
Mam 2 strony na word pressie. Nie korzystam z pluginów do generowania galerii, tylko korzystam z "wbudowanego" systemu galerii, tak jak w tej galerii przedstawiającej zdjęcia parowozu (http://kolejki.cz.cc/pociag-z-retro-z-parowozem-ty2-w-radzionkowie-2009/)
Chciałem uruchomić galerie flash (Cool Iris), ale konfiguracja okazała się irytująco skomplikowana.
rychu_cmg
15-01-2011, 01:25
jak szukasz galerii to polecam NextGEN
http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/
używam jej na www.gebala.eu
Witam ponownie szukam pomocnej dłoni. Wklejając zdjęcia na blog generują mi się na samym końcu miniatury tych zdjęć. Nie bardzo wiem co robię źle. Za pomoc dzięki.
w czym Ci to przeszkadza ? pewnie te miniatury przydadzą się jak ktoś kliknie na Twojej stronie wyszukaj, archiwum itd ...
Na żadnym blogu nie widziałem aby ktoś miał takie miniatury i właśnie mi to przeszkadza.
miron19j
15-06-2011, 15:34
Na żadnym blogu nie widziałem aby ktoś miał takie miniatury i właśnie mi to przeszkadza.
to spojrzyj na moje cyfrowe. :-)
Po to są m.in. miniaturki.
Panowie wódkę lubię z zamrażarki zimną to też mnie będziecie przekonywać abym pił ciepłą bo na gardło nie zachoruje ;-) ? Litości
miron19j
15-06-2011, 15:52
Panowie wódkę lubię z zamrażarki zimną to też mnie będziecie przekonywać abym pił ciepłą bo na gardło nie zachoruje ;-) ? Litości
nie będę Cię nawiał do picia ciepłej. Po prostu dałem przykład, że ktoś może taką lubić i pijać. :-)
Na żadnym blogu nie widziałem aby ktoś miał takie miniatury
b13_5861141
16-06-2011, 00:52
Jeśli ktoś woli flasha, prosze bardzo. Tylko mała podpowiedz, że jego zdjęcia raczej nie trafią do Google Images (boty Google nie potrafią skanować bardziej zaawansowanych technologii webowych)
Mam pytanie bo póki co zdjęcia na blog wklejam pojedynczo co jest trochę irytujące. Czy jest jakaś wtyczka & plugin za pomocą którego można by wklejać zdjęcia hurtowo?
skoro o wordpress to zapytam przy okazji - czy znacie jakas fajna skorke, ktora nadawalaby sie do zrobienia na niej strony glownej www? Prosta i z jakims znosnym menu?
b13_5861141
16-06-2011, 18:28
skórek dla fotografów jest mnóstwo. sprawdz tylko najczesciej pobierane na wordpress.org np. Arras (może być problem z polskim tłumaczeniem)
Mam pytanie bo póki co zdjęcia na blog wklejam pojedynczo co jest trochę irytujące. Czy jest jakaś wtyczka & plugin za pomocą którego można by wklejać zdjęcia hurtowo?
Ostatnio Strus o coś takiego pytał w Cafe;) Wypróbuj wtyczkę Faster Image Insert.
Mam pytanie korzystam z NextGEN Gallery do umieszczania zdjęć. Zazwyczaj są to pliki o wielkości 800x532 px. Mam pytanie w jaki sposób umieścić zdjęcie w formacie panoramy tzn 1200x800px. Ale w takiej formie aby to zdjęcie było pomniejszone a dopiero kliknięcie je powiększało.