Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Torpedowaffenplatz Hexengrund....
...... w zimowej odsłonie
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img407.imageshack.us/img407/5158/dsc9298bwm.jpg)
pozdrawiam :)
jurek1906
08-01-2011, 21:00
Kadr jest przedni,ziarenko na niebie też pasuje :).
Nikonozaur
08-01-2011, 21:42
Trudne miejsce, jak Niagara czy inne Morskie Oko. Brak słoneczka odbił się na jasnych częściach kadru, ale na zdrowie - fota ma klimat podkreślony "posianym" niebem. Tylko ten afisz na wieży, nienawidzę go. ;)
Dla mnie jest za ciasno, bark oddechu, zwlaszcza na dole kadru, uciete paliki nie wygladaja dobrze.
Konwersja fajna.
za "Mich77" nie do końca mi sie podoba...
Romano H.
08-01-2011, 22:28
szkoda uciętych palików
Dobra fota-grartuluję wyczucia ...
Dla mnie jest za ciasno, bark oddechu, zwlaszcza na dole kadru, uciete paliki nie wygladaja dobrze.
Konwersja fajna.
na planie jest bardzo dużo elementów, dlatego jest tak skomponowany, ucięcie mz. nie ma znaczenia, akurat tutaj zamkniecie kadru nie jest konieczne :) oczywiście to jest mój punkt widzenia
na planie jest bardzo dużo elementów, dlatego jest tak skomponowany, ucięcie mz. nie ma znaczenia, akurat tutaj zamkniecie kadru nie jest konieczne :) oczywiście to jest mój punkt widzenia
Janku, doskonale Cie rozumiem. Z mojego punktu widzenia paliki sa na pierwszym panie i graja istotna role. Wiadomo, ze torpedownia gra pierwsze skrzypce, ale pale uwazam, ze powinny ladnie w calosci wypeniac kadr.
Nie mniej po czesci rozumiem Twoj punkt widzenia:-)
uważam, że trudno doczepić się do tego kadru.
pracując szerokim katem, musimy zapanować nad znacznie większą ilością elementów i planów.
osobiście nie wyznaję zasady "nie ciąć", która z pewnym automatyzmem pojawia sie na forum.
zazwyczaj pracujemy w plenerach (jw) obfotografowanych
i próba stworzenia nie sztampowego kadru, to jedyna możliwość pokazania czegoś nowego.
czy torpedownia jest w jakikolwiek sposób obecnie wykorzystana (instalacje art, teatr itp?),
fotografom służy...
uważam, że trudno doczepić się do tego kadru.
pracując szerokim katem, musimy zapanować nad znacznie większą ilością elementów i planów.
osobiście nie wyznaję zasady "nie ciąć", która z pewnym automatyzmem pojawia sie na forum.
zazwyczaj pracujemy w plenerach (jw) obfotografowanych
i próba stworzenia nie sztampowego kadru, to jedyna możliwość pokazania czegoś nowego.
czy torpedownia jest w jakikolwiek sposób obecnie wykorzystana (instalacje art, teatr itp?),
fotografom służy...
tutaj akurat jest tele 70mm, gdyby była 14 stka to nie było by opcji aby nie zamknąć kadru, sama torpedownia jest wykorzystywana turystycznie, oraz przez płetwonurków do nauki nurkowania, no i oczywiscie na plenerki również slubne :)
dzięki za informację.
oczy oddaje na przegląd...
cały czas widzę ten szeroki kąt...
Lepiej mi sie oglada z mniejsza iloscia prawej strony.
Pomysl na ogniskowa bardzo udany, zreszta szerzej (i tez ladnie) juz pokazywales.
Kadr mi się podoba, może nie jest za ciasny ale taki masywny co pasuje do tematu.Pozdrawiam
wojtek6308
09-01-2011, 11:32
Zawsze torpedownia w Twoim wykonaniu mnie się podobała, i ten kadr
również do nich należy :-) .
Patrz miedzy pale a zobaczysz Tkacza ;)
Fajne zdjecie , kadr bardzo mi pasuje .
jacekz40
09-01-2011, 17:21
I ja się dopiszę do grona tych, którym kadr a szczególnie paliki nie psują odbioru, jestem za :)