PDA

Zobacz pełną wersję : pomysł na prezent 18-ta rocznica ślubu ...

sinner
07-01-2011, 18:28
no właśnie może macie jakieś fajne nie koniecznie związane z fotografią pomysły ???
ważne do poniedziałku :roll:

Erie
07-01-2011, 18:40
klasycznie: coś z Au, coś futrzanego, coś z atrakcyjnym wyjazdem

nieklasycznie: skok spadochronowy we dwoje

Przemek Paśnik
07-01-2011, 18:43
Lot balonem :-) Ja mam inny staż, ale plan jest już od dawna na liście do zrealizowania. Super klimat

Strus
07-01-2011, 19:33
http://www.redletterdays.co.uk/Home

Moze i w PL takie prezenty funkcjonuja.... Chociaz watpie. Ale jest w czym wybierac :)

sinner
07-01-2011, 19:40
zapomniałem dodać że to dla znajomych ( ale będzie zrzutka )

Piotrek 77
07-01-2011, 19:43
a więc najlepszy prezent dla 18-nastolatka to auto. Ale chyba na takie jakby chciał to raczej nie kupisz. Ja uważam ze najlepsze to praktyczne. Konto w banku, bon z jakiegoś RTV itp. Jak masz wydać 200-300 zł na coś co ma leżeć mu (lub jej) na półce nieużywane i się kurzyć to lepiej niech sobie uskłada kasę na to co chce.
Dobrze by było kupić coś z dziedziny którą się interesuje. Tylko znowu taki prezent może być niewypałem. Np. interesujesz się fotografią masz nikona a dostajesz w prezencie obiektyw do sony.

Ale ciekawe może być zrobienie czaderskiego filmu ale masz niedużo czasu. Takiego by po latach z chęcią się go oglądało

Strus
07-01-2011, 19:47
Piotrek, a przeczytales o co w watku chodzi ? Bo mam wrazenie ze tylko 18 zdekodowales :mrgreen:

Piotrek 77
07-01-2011, 19:58
No może się rozpisałem o praktycznych prezentach ale napisałem:
- auto (nawet za 300zł czy 100 można kupić malucha - a frajda z szaleństwa niezapomniana)

szymonvader
07-01-2011, 20:13
chyba dalej do Ciebie nie dociera o czym jest wątek:)

swider
07-01-2011, 20:15
No może się rozpisałem o praktycznych prezentach ale napisałem:
- auto (nawet za 300zł czy 100 można kupić malucha - a frajda z szaleństwa niezapomniana)
Nową maturę byś oblał. Są paskudnie podstępne pytania na zrozumienie przeczytanego tekstu. ;)

Marian K
07-01-2011, 22:18
Poza tym ,maluch,mógłby zostać zrozumiany :aluzyjnie,dwuznacznie.:)

marekm
07-01-2011, 23:12
Po lekturze wątku motoryzacyjnego, tylko jedno przychodzi mi do głowy - instalacja gazowa do auta. Z tego co czytam, daje wręcz niepisane szczęście i to na wiele lat. :smile:

Ewentualnie, coś co nawiązuje do magicznej liczby 18, niekoniecznie drogiego.

Marian K
08-01-2011, 15:27
Ewentualnie, coś co nawiązuje do magicznej liczby 18, niekoniecznie drogiego.

Gdyby to byla para grająca w brydża -9 kier i 9 pik,w jakiejś ekskluzywnej kasecie z pozytwką.

matyjasz
08-01-2011, 18:20
Pójdź na łatwiznę, ta rocznica nie mna nawet nazwy - Laurka z życzeniami + tulipan, koniecznie podany łodygą do góry i flaszka taniej wódy, to dla Ciebie ;)
za dwa lata się szarpniesz na kryształową rocznicę i kupisz żonie brylant, bo wiadomo, że to najlepszy przyjaciel kobiety ;) albo kryształ chociaż, jak nie dozbierasz :mrgreen:
A tak poważnie z mojego 21-letniego doświadczenia nażeczeńskiego i 12-letniego małżeńskiego, kobitka bardzo się cieszy, że wogóle pamiętasz, także cokolwiek to będzie, będzie dobrze.
Prezent, zwłaszcza jeśli znasz kogoś tak długo, to kwestia bardzo indywidualna, możesz tu jedynie usłyszeć sugestie, może któraś podpasuje.
Ja mojej żonie na 10 rocznicę podarowałem ... no, naprawdę przepraszam :D, komplet swoich zdjęć.. wróć! Komplet naszych i MOICH zdjęć.. niejasne to - komplet zdjęć mojej osoby, z najróżniejszych czasów, od żłobka po przedziwne cuda za gówniarza wykonywane, po samodzielnie wykonany jeden jedyny autoportret. Ja wolę drugą stronę obiektywu i mam mało zdjęć, więc się bardzo ucieszyła. Do tego nasze przeróżne zdjęcia od czasów przedhistorycznych do ostatnich wakacji. Każde w malutkiej antyramie 5x7" ułożonbe w taką serię... tyla ;)
pzdr
mati

!AGresT
08-01-2011, 18:43
Po lekturze wątku motoryzacyjnego, tylko jedno przychodzi mi do głowy - instalacja gazowa do auta. Z tego co czytam, daje wręcz niepisane szczęście i to na wiele lat. :smile:

:) :) :)
Do osiemnastoletniego samochodu :)

@matyjasz - przeciez sinner pisał, ze to dla znajomych.
Coś w tym wątku szwankuje czytanie ze zrozumieniem ;)

Piotrek 77
08-01-2011, 19:08
jeszcze sylwester trzyma razem z trzema królami ;)

amirez
08-01-2011, 19:30
Zależy ile kasy uzbieracie.
Romantyczny weekend w SPA dla dwojga?

matyjasz
09-01-2011, 15:52
:
@matyjasz - przeciez sinner pisał, ze to dla znajomych.

Sorki, zachowałem się jak gówniarz to już się nie powtórzy :mrgreen: