PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wódz.

Nikonozaur
07-01-2011, 17:45
Awansował z prezesa. ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Zapraszam.

krzyzne
07-01-2011, 17:49
Ja bym to widział u siebie na wszystkich stronach kalendarza :D

Pienia
07-01-2011, 18:00
świetne...albo inaczej rewelacja!

p.s.
nie było już podobnego zdjęcia na forum?, bo dałbym sobie rękę od..., że widziałem już to zdjęcie ale z "innym" kolorem nieba...ale tak czy inaczej też bym chciał mieć go na ścianie

jurek1906
07-01-2011, 18:01
Zapowiada się na krwawą rewolucje ;),dobrze to wygląda,ma mocny klimat :).

jarekf34
07-01-2011, 18:09
nie było już podobnego zdjęcia na forum?
Było i dlatego "Prezes" awansował, po awansie jest moc.Fajne.

Nikonozaur
07-01-2011, 18:11
Tak, było, ale chodziło za mną przedstawienie tego tematu w jakiś niekonwencjonalny sposób... ;)
Dzięki Jarku za wsparcie. :)

Sebastianito
07-01-2011, 18:19
O kurde... szczena z biurka. Podoba sie, jest niekonwencjonalnie i mocno!

darko
07-01-2011, 18:26
Tak, było, ale chodziło za mną przedstawienie tego tematu w jakiś niekonwencjonalny sposób... ;)

No i Ci się udało

Proac150
07-01-2011, 19:00
Mega fota ( duuuuużo lepsza niż prezes)

<| MICHAŁ |>
07-01-2011, 19:18
pomysł na zdjęcie swietny.... ale jak ja nie cierpię czerwonego!!!!
buuuuuu!

borregaard
07-01-2011, 19:39
No i super...

zaza67
07-01-2011, 20:04
Brawo !!!

ART69
07-01-2011, 20:08
Świetny pomysł i realizacja :-)

Paablitos
07-01-2011, 20:12
Szczena opada... Wielkie brawa.

wingeo
07-01-2011, 20:26
Dowaliłeś do pieca :oops: ......... podoba się !

Hoobie
07-01-2011, 20:28
... ze tak sie wyraze... Pozamiatales ... i to rowno! :D

jacekz40
07-01-2011, 20:37
Prezes w normalnym kadrze był taki na plus, wódz w wersji odlotowej jest bajerancki, Andrzej śmiało możesz go sprzedać na okładkę książki lub płyty.
P.S. tylko nie zapomnij z kim masz się podzielić honorarium :) :) :)

Nemeth
07-01-2011, 20:43
(...)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

qUMRvllbbbc

:twisted:

Skojarzenia mam jednoznaczne.
Ale fota przednia.

wojtek6308
07-01-2011, 20:47
I to jest awans, no to teraz dołożyłeś do pieca, dobre jest :D .

harb
07-01-2011, 21:04
SUPER nie mówiłem ze tak będzie - jeszcze raz gratuluję :)

Seeker
07-01-2011, 21:05
Czadowo jest.

Nikonozaur
07-01-2011, 21:06
Skojarzenia mam jednoznaczne.
Ale fota przednia.

Komentarz równie przedni, co niepełny, pozwól Macieju... ;)

Kto twardo w bitwie trwa upartej przeciw ciemnościom i bezprawiu, ten umie pokierować wiatrem, ten słońcu wymagania stawia.
Kto strzegł jak oka rewolucji, kto do zwycięstwa wiódł narody, ten umie rzeki bieg odwrócić, ten prawa stwarza dla przyrody.
To Stalin lasy w pochód śle, rzekom w pustynie płynąć każe,
Stalin - towarzysz, Stalin - wódz, Stalin - inżynier naszych marzeń.

Nemeth
07-01-2011, 21:09
Komentarz równie przedni, co niepełny, pozwól Macieju... ;)

Kto twardo w bitwie trwa upartej przeciw ciemnościom i bezprawiu, ten umie pokierować wiatrem, ten słońcu wymagania stawia.
Kto strzegł jak oka rewolucji, kto do zwycięstwa wiódł narody, ten umie rzeki bieg odwrócić, ten prawa stwarza dla przyrody.
To Stalin lasy w pochód śle, rzekom w pustynie płynąć każe,
Stalin - towarzysz, Stalin - wódz, Stalin - inżynier naszych marzeń.

Nie róbmy tu ideologii... towariszczi

:D

Pablo 77
07-01-2011, 21:27
Mocne uderzenie:)
Bardzo dobre:)

barbi
07-01-2011, 21:35
Kadr ciekawy, ale ... kolorów nie zweryfikuję, to zamysł autora,ale wyrazistość tego kadru jest niestety żadna jak dla mnie.

Nikonozaur
07-01-2011, 21:39
Kadr ciekawy, ale ... kolorów nie zweryfikuję, to zamysł autora,ale wyrazistość tego kadru jest niestety żadna jak dla mnie.
Co kryje się pod słowem "wyrazistość"?

krzysztofz24
07-01-2011, 21:44
Kadr jest dla mnie wymiatajacy...podoba mi sie tak samo jak "Prezes".
Tylko bede chyba jedynym ktory sie wylamie...mi osobiscie nie pasuje te droga obrobkowa ktora poszedles, zdjecie jest tak mocno obrobione, ze to juz nie jest fotografia tylko obraz, wyglada jak malunek, mz ofc.

...Ale w sumie, to masz teraz dobre zdjecie "Prezesa" i dobry obraz "Wodza" :-).

barbi
07-01-2011, 21:48
Co kryje się pod słowem "wyrazistość"?

Przy takim minimalu człowiek oczekuje precyzyjnej ostrości - przynajmniej ja. :smile:

Nikonozaur
07-01-2011, 22:30
[...] zdjecie jest tak mocno obrobione, ze to juz nie jest fotografia tylko obraz, [...]
Gradient, który udaje szarą połówkę i filtr czerwony, reszta to duperele; uważasz to Krzysztofie za mocną obróbkę? ;)

PABLOOK
07-01-2011, 22:44
Wielkie brawa za odwagę i ciekawą, oryginalną wizję :).
Bardzo mi się podoba :).
Lubię takie eksperymenta :).

P.S. Jedynie do strony technicznej można mieć lekkie zastrzeżenia. Mianowicie dość mocno widać przejścia na górze kadru, a wielka szkoda, bo taka praca powinna być "dopieszczona".

Jednak biorąc pod uwagę przekaz i klimat całości, technikalia w drugim rzędzie siedzą ;).

Nikonozaur
07-01-2011, 22:54
[...] Jedynie do strony technicznej można mieć lekkie zastrzeżenia. Mianowicie dość mocno widać przejścia na górze kadru, a wielka szkoda, bo taka praca powinna być "dopieszczona". [...]
Sęk w tym, ze ja wspomnianych przejść nie widzę, miałem z nimi problem wcześniej zanim załapałem nie tyle jak, co kiedy zapodać gradient. Na FF zdjęcie przeszło bez problemu, a tam to dopiero kwiat aptekarstwa siedzi... :shock:
Myślę, że to wina ścieżki elektronicznej jaką każda fota musi przejść zanim trafi przed oblicze widza, serwer, nie znam się. ;)

krzysztofz24
07-01-2011, 23:02
Gradient, który udaje szarą połówkę i filtr czerwony, reszta to duperele; uważasz to Krzysztofie za mocną obróbkę? ;)

Jak teraz piszesz to w sumie nie:-). Ale juz nie zaglebiajac sie w niuanse obrobki bo dla roznych osob slowo "mocna obrobka" ma rozne znaczenie. Doprecyzuje swoja wypowiedz i odczucia. Mam tylko na mysli efekt.
Specjalnie wyszukalem Prezesa (ale to brzmi;-)) w twoich watkach zeby go sobie na swiezo skonfrontowac z Wodzem.

I tak patrzac na tonacje nieba w Prezesie to widac ze obrobka byla(zawsze jakas jest;-)), ale odnosze wrazenie ze "baza" w postaci barwy nieba ktora zarejestrowal aparat i jak to wygladalo mniej wiecej na miejscu w jakims stopniu pozostala. Tak samo na niebie jest troche rozproszonego swiatelka.

A teraz wezmy na przesluchanie;-) Wodza. Czerwone niebo jak najbardziej wystepuje w naturze...ale nie az tak. Stad mam pierwsze skojarzenie z obrazem. Czernie na dole wydaja sie takie bardziej smoliste, i ta czerwien jest tak mocna, ciezka, moze dlatego ze przenika sie z tym czarnym. Czern i czerwony to jedno z najbardziej mocnych i kontrastowych zestawien kolorow jakie moze byc. Gasi to swiatlo na niebie ktore bylo w Prezesie.
I tu mam nastepne skojarzenie z obrazem.
Jest tak mocno i intensywnie ze "tak tam bylo" lub "tak tam bylo plus wizja autorska" dawno pouciekaly gdzie pieprz rosnie;-). Zostala tylko "wizja autorska".

Podsumowujac to wlasnie dlatego Prezesa uwazam za zdjecie a Wodza za malowidlo.
Wodz jest tak mocny w odbiorze, ten kontrast i cemnokrwista, przytlaczajaca wrecz czerwien...ze tylko wyobraznia malarza moze stworzyc taki obraz. Ty akurat posilkowals sie tu postprocessem zamiast farbami i plotnem.

Dlatego napisalem ze Prezes to zdjecie, a Wodz to obraz.

I nadal twierdze ze masz dobre zdjecie Prezesa i dobry(moooocny!!!) obraz Wodza:-).

Pzdr.

P.s Juz kiedys pisalem ze nie ma co tak pisac oficjalnie Krzysztofie, bo ja mam wszedzie nick krzysztofz24, na you tube, e-mail, i wszelkie inne serwery. Gdzies tam sobie dawno temu zakladalem konto jak mialem 24 lata...i tak juz klepie wszedzie zeby sie nie pomylic.
Dla kolegow z forum Krzysiek:-)

PABLOOK
07-01-2011, 23:03
Andrzej, tak jak wspomniałem w swoim poście nie jest to dla mnie jakaś duża ujma dla tego zdjęcia.
Bo przekaz emocjonalny i klimat w tej pracy jest najważniejszy.
A cóż poradzę, że u mnie na wyświetlaczu widać to co napisałem.
I tyczy się to wielu zdjęć, a w dużej ilości moich, nad czym wielce ubolewam ;).

Nikonozaur
07-01-2011, 23:14
[...] Zostala tylko "wizja autorska". [...]
Właśnie ona jest tu najważniejsza, to mi przyświecało. Z tej strony należy się zgodzić: zdjęcie jest potraktowane obróbką w stopniu mocnym. ;)

dem
08-01-2011, 12:04
Specjalnie wyszukalem Prezesa (ale to brzmi;-))

Krzysiek, przyjeżdżasz mi wyczyścić monitor :D

Natomiast co do zdjęcia... ja to widzę na okładce jakiejś płyty. Dla mnie świetna robota. Może dlatego, że uwielbiam połączenie czerni i czerwieni. Jeszcze raz, świetna robota Andrzeju.

fiolka
08-01-2011, 14:12
Pięknie podane...chusteczka z głowy...gratulacje :-)))

joksic
08-01-2011, 21:52
Twoje prace bardzo mi się podobają, a ta jest rewelacyjna!!!

Seeker
09-01-2011, 01:17
Lepsza dobra wizja niz byle jaki dokument ;) Przynajmniej jest na czym oko zawiesic.
Stosunek ilosci przekazu do ilosci obrazu jest tak duzy, ze z latwiscia przyjdzie
zapamietac to ujecie na dluzej.

tomgol
09-01-2011, 09:13
Bardzo dobre jak i pozostałe prace.
Pozdr.

d80
09-01-2011, 09:29
ŁAAŁ !!! Super! Brawo !

MarianS
09-01-2011, 09:54
Bardzo dobry kadr i technicznie dopieszczony jak zawsze zresztą. pozdrawiam