Zobacz pełną wersję : Oceniajcie
Zapraszam - swiatobrazu.pl/daj-sie-ocenic-i-oceniaj-fotografia-nr-14-22457.html
Maciek R
05-01-2011, 22:18
Zdjęcia oceniał nie będę, bo nie mam jakiegokolwiek porównania (chociaż bardzo subiektywnie - podoba mi się), natomiast nie spodobała mi się pewna sprawa.
Jest zdjęcie "miniaturka", jest zdjęcie większe, pod którym jest reklama i dopiero są Twoje dane. Rozumiem, że pieniążki ponad wszystko, ale... trochę nie tak.
Nie podoba mi się perspektywa, przez ten welon panna wygląda jakby była 2 razy wyższa.
Gorzej. Wygląda jakby miała 2x mniejsza głowę niż powinna. Chyba lepiej by wyglądało, gdyby wykorygować dystorsje.
Gorzej. Wygląda jakby miała 2x mniejsza głowę niż powinna. Chyba lepiej by wyglądało, gdyby wykorygować dystorsje.
Jakbyś skorygował dystorsje i wykadrował to cały urok tego zdjęcia, zniekształceń jakie daje szeroki kąt, poszedłby się paść. A nie o to chodzi.
Trzeba "elementarnej wyobrazni" żeby zrozumieć fote.
Podoba się.
edit/ Co tu korygować? Prawie proste linie? Przerysowanie wynika z ogniskowej i perspektywy, i wydaje sie że już jest po korekcji.
Sądzę, że jednak urok by pozostał. Ale nie przekonamy się, chyba że autor zdecyduje się na drugą wersje.
Sądzę, że jednak urok by pozostał. Ale nie przekonamy się, chyba że autor zdecyduje się na drugą wersje.
Innej wersji nie będzie.
Rzeczywiście można by odrobinę skorygować chociaż szczególnie w oczy nie razi. Szeroki kąt raczej ma to do siebie. Generalnie zdjęcie na plus.