Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] W 2011
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/01/w2B2011-1.jpg
źródło (http://1.bp.blogspot.com/_wR40buFKBEE/TSQI6j-E2cI/AAAAAAAAAZ4/Rciyj-3QodI/s1600/w%2B2011.jpg)
Podoba mi się. Ciekawy pomysł, fajne ujęcie.
Masz dobre oko:-)
'ideał sięgnął bruku'. znakomite.
pozdr. :)
jfalatowicz
05-01-2011, 17:43
dobre... choć brak mi jakiegoś nawiązania w górnej części kadru.
panoramix
05-01-2011, 21:47
Bardzo dobre. Co do nawiązania górnej części kadru ? No po prostu robi za tło, choć może rzeczywiście powinno być bardziej miękkie. Czy mimo to trudno wyłowić temat z tego kadru ? Nie sądzę.
Mz nie ma nic niezwykłego w tej gazecie, przypadkowo odwróconej zapowiedzią roku Miłosza.
Jak słusznie zauważył kolega, gdyby miało to jakiekolwiek odniesienie do reszty zdjecia, to moze i byłaby z tego jakas sytuacja.
A w tym przypadku najmocniejszym przesłaniem, dodatkowo podkreslonym plastikowym kubkiem, jest - nie smiecić!
Mz nie ma nic niezwykłego w tej gazecie, przypadkowo odwróconej zapowiedzią roku Miłosza.
Jak słusznie zauważył kolega, gdyby miało to jakiekolwiek odniesienie do reszty zdjecia, to moze i byłaby z tego jakas sytuacja.
A w tym przypadku najmocniejszym przesłaniem, dodatkowo podkreslonym plastikowym kubkiem, jest - nie smiecić!
Ja natomiast widzę fajne nawiązanie, wystarczy użyć trochę wyobraźni. Gazeta leży na bruku (kostka brukowa spełnia dość ważną rolę na tym zdjęciu). Jak już wyżej wspomniano można to zdjęcie zinterpretować na zasadzie, że czytelnictwo w Polsce sięgnęło bruku (znaczenie ma też stan tej gazety, wymiętolona, podeptana), a przecież mamy tak wspaniałych literatów, choćby Czesław Miłosz. W tle natomiast, toczy się zwyczajne, szare życie...
Jedyne do czego bym się przyczepił (tradycyjnie ;)) to konwersja i jej najpopularniejszy błąd -- zbyt szaro. :)
swider, uwazam, ze zdecydowanie zrobisz kariere w tvn24 :-D
swider, uwazam, ze zdecydowanie zrobisz kariere w tvn24 :-D
Twierdzisz, że mam parcie na szkło? :D
A poza tym siedź cicho... bo dobrze wiesz co ja myślę o interpretacjach zdjęć. ;)
Twierdzisz, że mam parcie na szkło? :D
Nie, na temat twojego parcia wiem niewiele :-D
Ale jak czytalem te interpretacje, to przypomiało mi sie jak panienka z tvn24 nawijała 45 minut o tym jak facetowi wpadło do kanału 10 groszy...
chichot_losu
08-01-2011, 16:37
Podoba mi się to, że uchwyciłeś taki kadr.
Że poświeciłeś się dla zdjęcia i ukucnąłeś, żeby złapać to ujęcie.
Ciekawe czy faktycznie będziemy w nowym roku czytać Miłosza.
Może twoje zdjęcie okaże się prorocze :)