PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szkielety

wpkx
04-01-2011, 22:48
http://wpk.eltrakon.pl/L1008229%20Szkielety.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008229%20Szkielety.jpg)

ekonet
04-01-2011, 22:56
Oooo, dobre, ładnie zaplanowane i podane. Jestem pod wrażeniem.

wpkx
04-01-2011, 22:58
Oooo, dobre, ładnie zaplanowane i podane. Jestem pod wrażeniem.

Eee... Tego, ten... Panie Krzysztof... Jaja Pan sobie robisz... ;)

Nikonozaur
05-01-2011, 00:07
Z największym żalem zawiadamiam, że też należę do tych, co im się podoba Twoja fota Wojtku...

pes
05-01-2011, 00:11
Mnie też pasi :D

Anja_G
05-01-2011, 00:13
Wrócił psychodeliczny niebieski. ;) Fajne macie te stojaki. Na Arktyce są pewnie podobne. :D

wpkx
05-01-2011, 00:19
Wrócił psychodeliczny niebieski. ;) Fajne macie te stojaki. Na Arktyce są pewnie podobne. :D

Oczywiście...
Zapewne i fasola na Arktyce jest podobna... ;)

Anja_G
05-01-2011, 00:24
Zapewne...
Oczywiście nie tylko fasola. Może i śnieg. ;)

krzysztofz24
05-01-2011, 02:59
Az 3 stojaki na fasole:-):-):-), no przesadziles;-);-);-).

wpkx
05-01-2011, 09:47
Az 3 stojaki na fasole:-):-):-), no przesadziles;-);-);-).

Hmmm...
Zamiast "aż 3" powinno być chyba "tylko 4", nie sądzisz? Zrzucam to na karb późnej pory - pewnie ciemno miałeś w pokoju... ;)
Ale mógłbyś nie pisać tak głośno! :razz:
Jakby się niektórzy zorientowali, że to stojaki, to raportom nie byłoby końca... :mrgreen::D

Greg77
06-01-2011, 03:07
Rewelacji nie ma, ale patrzac na twoje pierwsze prace z tymi badylami to widze ogromny postep!;)

mark3
06-01-2011, 12:51
światło jest niesamowite

Seeker
06-01-2011, 14:59
Ciekawie uchwycone, tylko w kadrze przyciasno troche.

gromi
06-01-2011, 16:28
Dobre zdjęcie "z niczego". Chyba cięższe do zrobienia niż przeciętne czegoś ładnego :-)

krzysztofz24
07-01-2011, 21:17
Hmmm...
Zamiast "aż 3" powinno być chyba "tylko 4", nie sądzisz? Zrzucam to na karb późnej pory - pewnie ciemno miałeś w pokoju... ;)
Ale mógłbyś nie pisać tak głośno! :razz:
Jakby się niektórzy zorientowali, że to stojaki, to raportom nie byłoby końca... :mrgreen::D

Moja pomylka...ale, ale, to nie przez to, ze w pokoju bylo ciemno;-), mysle ze na moj osad mogla wplynac wczesniejsza obecnosc na spotkaniu towarzyskim z udzialem alkoholu:-P.

No ale pomylka moja...wiec zeby zatrzec negatywne wrazenie;-) postaram sie jeszcze poprodukowac przy tresciwej ocenie i analizie zdjecia:

Samo zdjecie po otwarciu nie wywoluje we mnie jakichs emocji, ani negatywnych, ani pozytywnych...tak nie zatrzymuje na dluzej. I o ile przy drugim spojrzeniu zauwazam to bardzo ciekawe oswietlenie w centralnej czesci kadru, dobrze podkreslone umiarkowana winieta...to glowne ksztalty na zdjeciu(formy), czyli rzeczone stojaki mimo dobrego rozmieszczenia w kadrze nie sa dla mnie...atrakcyjne. Moze i troche przypominaja szkielety, ale nie widze tu jakiejs symboliki, motyw mi po prostu nie gra...no to sa stojaki:-). I chocbym nie wiem jak wysilal swoja percepcje i wyobraznie to nie jestem w stanie przypisac im czegokolwiek, jakiegos znaczenia.

Przypomnij sobie np "Odyseje Kosmiczna 2001" i motyw Monolitu. Symbolika jest tu bardzo wyrazna i mocna( juz nie bede dalej analizowal jaka;-))
A tu te stojaki, zwykle patyki zetkniete w jakis ksztalt tylko po to zeby sluzyc tak prozaicznemu zadaniu jak podtrzymywanie pedow fasoli...

Choc wlasnie przed chwila mi blysnal tali ciag myslowy: stojaki podtrzymuja pedy->pedy pna sie do gory->mozna to skojarzyc z rozwijajacym sie zyciem->ale tutaj nie ma pedow(zycia)->...i zostaj tylko martwe SZKIELETY.
Dodatkowo specyficzne swiatlo w srodku kadru to moze byc pozostalosc tego zycia ktorego juz nie ma, bo zaraz winieta ze swoim mrokiem saczacym sie z rogow otuli calunem ciemnosci te martwe szkielety...

Podsumowujac, to po tej analizie ktora mi sie przed chwila wylegla(ale to rozkminilem;-)) nie wypada kwitowac oceny zdjecia zwyklym podoba mi sie/nie podoba, bo to byloby zbyt proste.

Mam nadzieje ze docenisz moj stopien zaangazowania w "tresciwosc" komentarza;-).

wpkx
07-01-2011, 21:29
Mam nadzieje ze docenisz moj stopien zaangazowania w "tresciwosc" komentarza;-).

No pewnie, że docenię... Ale dopiero jak wyjdę ze wstrząsu spowodowanego szokiem... albo może odwrotnie... :D

krzysztofz24
07-01-2011, 21:31
Czasami mnie nachodzi na wypracowanka...:-).