Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zaćmienie
mwysocki
04-01-2011, 20:05
Jako, że mieliśmy okazję dziś zobaczyć takie a nie inne zjawisko wrzucam swoją "interpretację" wykonaną na miarę możliwości (szkolna klasa z wierzbą za oknem... :D)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://lh5.ggpht.com/_T1ihELIBtBk/TSM-xjCnBeI/AAAAAAAAEXw/PDVQ01aWNUs/s912/DSC_4682%20kopia.jpg)
mwysocki
05-01-2011, 14:37
150 wyświetleń i nic...? Panowie (i Panie oczywiście :) ), proszę. :) Chciałbym się czegoś nauczyć, a bez opinii to jak bez efektu końcowego... :D
No nic bo zdjęcie nieudane. Zasłoniłeś główny temat przez co wyszło szaro , buro i ponuro.
No nic bo zdjęcie nieudane. Zasłoniłeś główny temat przez co wyszło szaro , buro i ponuro.
no fakt, bo przecież zaćmienie Słońca to przeciez historycznie taki radosny moment - jak ma być inaczej niż szaro i ponuro skoro zaćmienie od początków historii człowieka było utożsamiane z czymś groźnym, niebiezpiecznym i ponurym
mwysocki dodaj do zdjęcia parę radosnych fajerwerków, jakieś baloniki, pompony, wstążki i serpentynki i będzie "lepiej" ;)
no fakt, bo przecież zaćmienie Słońca to przeciez historycznie taki radosny moment - jak ma być inaczej niż szaro i ponuro skoro zaćmienie od początków historii człowieka było utożsamiane z czymś groźnym, niebiezpiecznym i ponurym
mwysocki dodaj do zdjęcia parę radosnych fajerwerków, jakieś baloniki, pompony, wstążki i serpentynki i będzie "lepiej" ;)
?
?
to się nazywa ironia :)
Racj zdjecie nie udane, glownie przez balagan w kadrze, nie mogles sie gdzies przeniesc gdzie nie ma tylu badyli, gdzie masz tylko czyste niebo? Kadrowo lezy niestety.
widziałem dziesiątki fotek zaćmienia z wtorku,
to jest na swój sposób oryginalne i autorskie.
zyskuje po kolejnej odsłonie.
zabawa z GO w tym przypadku dodaje lekką nastrojowość obrazowi.
pochwała za własne poszukiwania dla autora.
oczywiście ideałem byłby pierwszy plan z elementem ciekawie
podanego krajobrazu... może kolejnym razem...
mwysocki
06-01-2011, 15:46
bahuone nie mogłem, bo robiłem je w czasie lekcji w klasie.
Nareszcie coś innego a nie samo słońce z chmurami. Podoba sie.
"Nareszcie coś innego a nie samo słońce z chmurami."
Pod tym wzgledem i do mnie trafia, lecz chyba wylacznie pod tym, a szkoda.