PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Joanna x 1

Strus
04-01-2011, 19:09
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img291.imageshack.us/i/41163780.jpg/)

mOSAd
04-01-2011, 19:22
Nuuuda. Techniczne, poprawne, ale nic nie wnosi. Może wniosłaby więcej cała sylwetka, jakiś układ łagodnych linii ciała, czy pokazanie kreacji. Tak mamy tu niemal perfekcyjnie wykonany nudny studyjny pstryk. (Dla mnie ciut za ostre kontury, uzyskane chyba podbitym mikrokontrastem). Biżuteria nie do końca zgrana - jeszcze ona mogłaby uratować to zdjęcie, ale złote obręcze, kolczyki i do nich czarna opaska we włosach... to nie to - nie mieszajmy blasku złota i codzienności. Rzuca się tez w oczy łokieć modelki, który wyszedł tu gigantycznie i drapieżnie. To kolejny element zakłócający odbiór i psujący harmonię.

Strus
04-01-2011, 19:27
Zgadzam sie w całej rozciągłości. Fotka z sesji na potrzeby projektantki ciuchów, gdzie projektantka zażyczyła sobie że ma być prosto i bez fajerwerków. Czyli nuuuuda :)

klojtas
04-01-2011, 21:12
na tym zdjęciu to uwaga się skupia na biżuterii, jeżeli to taka projektantka to zdjęcie bardzo ok

mOSAd
04-01-2011, 22:00
na tym zdjęciu to uwaga się skupia na biżuterii, jeżeli to taka projektantka to zdjęcie bardzo ok

Według mnie nie do końca. Gdybym to ja projektował biżuterię, nie byłbym zadowolony z tych zdjęć, bo jest ona pozbawiona szczegółów i w sporej mierze wypalona błyskiem. Biżuterię trochę inaczej się chyba pokazuje i jest to bardzo wymagająca dziedzina.

PS. Natomiast sukienka oraz makijaż na plus.

Kwiatek111
05-01-2011, 13:53
przeciez kazdy wie ze z niektorych modelek nie da sie nic wiecej wyciagnac,
zdjecie poprawne, szalu nie robi ale nie ma sie czego wstydzic

kewlas
05-01-2011, 13:56
Jak dla mnie to za dużo szarego i to jedyne co mi przeszkadza.

pietrobas
05-01-2011, 14:37
moim zdaniem i projektanta może z tej konkretnej fotografii nie być zadowolona, nawet nie widać całej kiecy :P

Strus
05-01-2011, 18:23
To sie ustosunkuje ogolnie :)
- gdyby to mialy byc zdjecia bizuterii to byloby to zrobione zupelnie inaczej
- z modelek czasem cos ciezko wykrzesac. Szczegolnie jak maja 13 lat i pierwszy raz stoja w studiu z blyskajacymymi lampami naprzeciwko obiektywu. Joanna i tak zachowywala sie wrecz wzorowo.

- jakby bylo biale albo czarne albo czerwone tlo to zawsze mozna powiedziec ze jest za duzo bialego albo czarnego albo czerwonego.....
- to jest jedno zdjecie z 200 ktore sa w trakcie obrobki. Chyba troche na wyrost jest stwierdzanie ze projektantka nie zadowolona bo kiecy nie ma calej. Zapewniam Cie ze jest. I to nie jeden kadr z cala kieca.
- To nie jest kieca tylko top :)

Dzieki za wizyty i komcie :mrgreen: