PDA

Zobacz pełną wersję : Allegro, tanie wystawianie -50%

co4en
04-01-2011, 14:46
Taka wiadommosc otrzymalem z tego serwisu jednak nie wiem czy dotyczy to rowniez ceny minimalnej?

Niby jest informacja:

5 stycznia wystawisz o 50% taniej na Allegro!

Opłaty obniżamy za wystawienie aukcji w licytacji i Kup Teraz! Tanie wystawianie obejmie wszystkie kategorie, za wyjątkiem Nieruchomości, Pracy, Wakacji oraz Motoryzacji. Promocja potrwa całą środę, zacznie się o godzinie 0:00, a zakończy o 23:59. Nie dotyczy prowizji od sprzedaży, opcji dodatkowych oraz Sklepów Allegro.

Skorzystaj z okazji, pozbądź się niechcianych przedmiotów i zarabiaj!

Pozdrawiamy,
Zespół Allegro

oraz http://tanie.allegro.pl/ ale nic nie ma tamat tego co jest najistotniejsze dla sprzedjacych?!

Przyklad:
Wystawiajac aukcje z cena minimalna 5200zl, oplata za wystawienie wynosi 2zl, a za minimalna 50zł...

Jak to zatem jest? 50% dotyczy tych 2zl? 50zl? czy moze calosci?

MR
04-01-2011, 14:58
podczepie sie pod watek. Mam maly problem.

Jakies 2-3 miesiace temu zrobilem oplacilem rachunki za allegro przelewem, okazalo sie niedawno ze przelew nie przeszedl (nie wiem dlaczego). Nie dostawalem zadnej informacji od allegro telefonicznej ze mam zadluzenie, czy tam maila. Okazało sie, ze niedawno przyszedl na moja skrzynke (do spamu, przypadkiem tam zajrzałem, nigdy tego nie robie) mail od firmy która niby przejela ta sprawe z numerem tel pod ktory mam dzwonic. Aha i chodzi o kwote 9.90 zł.
Teraz pytanie, czy zadzwonic do nich czy poprostu wplacic na konto allgero ta kase? Nie daj Boze zeby komornik mnie za niecale 10 zl scignał.

photoaction
04-01-2011, 15:00
Jest opcja podglądu wystawianej aukcji - widzisz opis przedmiotu i koszt wystawienia. Wystaw aukcję do tego momentu, uzyskasz odpowiedz ;) Jesli się okaże, że znizka nie dotyczy całości i jednak nie zdecydujesz się wystawić, klikniejsz na anuluj i zrezygnujesz z wystawiania.

jaromir
04-01-2011, 15:04
Ja wystawiałem aukcje w takim dniu. Według informacji:
Nie dotyczy prowizji od sprzedaży, opcji dodatkowych oraz Sklepów Allegro.

Połowa prowizji jest tylko od ceny wystawienia, opcje dodatkowe nie wchodzą w grę. Np. opcją dodatkową jest miniaturka - i za nią cena jest już normalna.

Aras
04-01-2011, 15:16
Z ciekawości sprawdziłem... wystawiam przedmiot z ceną wywoławczą 1 tyś zł, ceną minimalną 1,5 tyś zł i ceną "kup teraz" 2 tyś zł (w opcjach zaznaczam: planowane wystawienie w tym "promocyjnym" dniu, tj 5 stycznia) - opłata za wystawienie przedmiotu faktycznie 1zł zamiast 2 zł (ale wszystkie pozostałe opłaty bez zmian). Czyli zamiast 17,25 zł zapłaciłbym 16,25 zł.

Promocja równie śmieszna jak całe to alledrogo :)

co4en
04-01-2011, 16:05
podczepie sie pod watek. Mam maly problem.

Jakies 2-3 miesiace temu zrobilem oplacilem rachunki za allegro przelewem, okazalo sie niedawno ze przelew nie przeszedl (nie wiem dlaczego). Nie dostawalem zadnej informacji od allegro telefonicznej ze mam zadluzenie, czy tam maila. Okazało sie, ze niedawno przyszedl na moja skrzynke (do spamu, przypadkiem tam zajzalem, nigdy tego nie robie) mail od firmy która niby przejela ta sprawe z numerem tel pod ktory mam dzwonic. Aha i chodzi o kwote 9.90 zł.
Teraz pytanie, czy zadzwonic do nich czy poprostu wplacic na konto allgero ta kase? Nie daj Boze zeby komornik mnie za niecale 10 zl scignał.

Nigdzie nie dzwon bo moze byc to tak noworoczna niespodzianka, w ktorej koszt polaczenia wyniesie dosc spore pieniadze ;)

To ze przelewy nie przechodza to nie wina Allegro. Sprawdz dokladnie operacje w swoim banku a wszystko bedziesz wiedzial :) Oblookaj tez historie swoich wplata na koncie Allegro w zakladce Rachunki. Niejasnosci bardzo szybko wyjda na jaw.

Komornika sie nie obawiaj bo ma problemy z wyegzekwowaniem duzo wyzszych kwot i to za sprawy sprzed iks lat;)

MR
04-01-2011, 16:10
dobra, wplace to na konto allegro. Bank mial problemy z przelewem jakies i poprostu nie poszedl. Nie kumam, aczkolwiek kasy z konta tez nie ubyło.

Greg77
04-01-2011, 16:19
Komornika sie nie obawiaj bo ma problemy z wyegzekwowaniem duzo wyzszych kwot i to za sprawy sprzed iks lat;)

Wlasnie dlatego, ze ma problemy z duzymi kwotami zajmuje sie takimi jak kolegi, albo mandaty za 10zl:D

co4en
04-01-2011, 16:28
dobra, wplace to na konto allegro. Bank mial problemy z przelewem jakies i poprostu nie poszedl. Nie kumam, aczkolwiek kasy z konta tez nie ubyło.

Wszystkie informacje odnosnie wplat, zadluzen itd powinienes otrzymac droga mailowa na adres jaki podales w swoich danych Allegro badz listownie. Sa to jedyne formy jakimi Allegro kontaktuje sie z Toba. W przypadku dluzszego okresu nieoplacenia naleznosci Allegro blokuje konto do czasu ich uregulowania. Nie mozesz wtedy nic sprzedawac ale kupowac mozesz ;)

Co do tej "PROMOCJI" -50% to jest to widze taki chwyt marketingowy dla naiwnych ;)

credka
02-11-2011, 16:07
Allegro wprowadziło nowe opcje dla ogłoszeń usługowych:

"Jeśli wystawiasz w Allegro ogłoszenia o usługach, umieszczaj je w nowej, przeznaczonej dla nich kategorii Usługi. nowa kategoria Usługi
Teraz lepiej dopasujesz kategorię do profilu Twojej działalności, a Kupujący łatwiej znajdą Twoją ofertę.
Nowa kategoria ma charakter ogłoszeniowy. Dlatego obowiązuje w niej stała opłata za wystawienie ogłoszenia w wysokości 9 zł, nie płacisz natomiast prowizji od sprzedaży. Opłaty za opcje dodatkowe są takie, jak w całym Allegro. "

Jacek_Z
03-11-2011, 13:17
Działu poświęconego usługom fotograficznym w rzemiośle nie umieścili. To jest kultura i sztuka? Trochę przesadzili (np zdjęcia legitymacyjne).

Stach2008
03-11-2011, 14:22
ciach...
nie zauważyłem daty wpisu :/

JanJakubowicz
03-11-2011, 21:51
Masz problem to czytaj i pisz na Allegro w Cafe - do administratora.
Tam wyjaśniają i proszą o takie sprawy, żeby ostrzec innych przed złodziejami.
ja ostrzegam przed człowiekiem o e-mail [email protected] wystawiał na Tablicy i Gumtrre.
Podawał, że D3x kosztuje 1 500 usd. W dodatku pisał łamaną polszczyzną za pomocą translatora.