Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tilt - szeroki kąt

zdyboo
03-01-2011, 12:23
Witam!

Nabyłem Biometara 80/2,8 z adapterem tilt i pierwsze efekty są dosyć obiecujące, to chciałbym teraz coś szerszego do kompletu. Ze szkieł do P-Sixa jest Flektogon 50/4, ale standardowa ogniskowa mnie jakoś nie kręci, a wobec tego zostaje normalny Mir 45 mm f/3.5 (wiem, że w sumie to samo co 50/4) oraz rybi Zodiak/ Arsat 30 mm f/3.5.
Zastanawia mnie tylko jak będzie ten fish obrazował na 35 mm, szczególnie jeśli wchodzi w rachubę wyginanie go. Jakoś w sieci nie mogę znaleźć żadnych przykładów.
A może co innego z mocowaniem P-sixa w rozsądnej cenie? Tilt, to akurat obiektyw do zabawy i nie będę go za dużo używał, zatem nie widzę większego sensu na ładowanie w to kasy.
Za wszelakie pomysły z góry dziękuję.

kazzi
04-01-2011, 18:36
Mam tego Arsata 3,5\30 w wersji do kieva 88 i przejściówkę więc jutro za dnia mogę zrobić jakieś przykładowe
zdjęcie swoim d700.

zdyboo
04-01-2011, 22:15
Mam tego Arsata 3,5\30 w wersji do kieva 88 i przejściówkę więc jutro za dnia mogę zrobić jakieś przykładowe

Bardzo bym prosił. :) Na PW podesłałem mejla, jakby były kłopoty z wystawieniem. Nie musi być w super rozdzielczości.
Dzięki z góry.

conik
04-01-2011, 22:19
to sie kurna w koncu pochwal co tam wystrugales z tego tilta;)
ps. wlasnie sie dowiedzialem ze za dwa tygodnie bedzie przejsciowka tilt do szkiel hasselblada;)

zdyboo
04-01-2011, 22:27
to sie kurna w koncu pochwal co tam wystrugales z tego tilta

Zrobiłem testowo dwie rolki po 24 klatki, ino się w Rossmanie wołają. Nie jestem pastwisko, żeby C41 w chałupie wołać. :) Do końca tygodnia, mam nadzieję się pochwalę. Cierpliwości Konradzie. :)

TOP67
05-01-2011, 12:30
A tak z ciekawości. Kupiłeś ten zestaw robiony z amortyzatora czy jakiś fabryczny adapter?

zdyboo
05-01-2011, 12:53
A tak z ciekawości. Kupiłeś ten zestaw robiony z amortyzatora czy jakiś fabryczny adapter?

Jakbym miał chwytne stopy albo trzy ręce, to bym może i kupił taki z gumą od kiblowej przepychaczki. :)
Mam zestaw ze zgrabnym adapterem do szkieł od P-Sixa.