Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o Tmax-a 3200 a w zasadzie odbitki z niego...

elf
12-01-2007, 00:19
Załózmy ze wywolam sobie sam negatyw, w laboratorium ktore to zrobi i sobie odpowiednio policzy :) a zeby miec tansze odbitki zaniose to do pierwszego lepszego labu kodaka i dam do wywolania na zwyklym kolorowym labie, bedzie ok ???? czy odbitki tez sa wywolywane w innej technologi np. recznie ????

gALL
12-01-2007, 01:04
Spartola az milo, wsadza w maszyne, dostaniesz odbitki z zafarbem a nie cz-b, do tego z rysami gratis.
Jak juz chcesz wolac w labie to tylko skan.
Aby bylo dobrze musialbys znalezc lab ktory jeszcze wie jak sie uzywa powiekszalnika i robi to recznie.

MzMarcin
12-01-2007, 01:25
Załózmy ze wywolam sobie sam negatyw, w laboratorium ktore to zrobi i sobie odpowiednio policzy :) a zeby miec tansze odbitki zaniose to do pierwszego lepszego labu kodaka i dam do wywolania na zwyklym kolorowym labie, bedzie ok ???? czy odbitki tez sa wywolywane w innej technologi np. recznie ????
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16789
Serio dogadaj się i kup ten powiększalnik...
Sam bym kupił opemusa 6, gdybym już nie miał 2 innych ;) Polecam.
Ps.Hmmm tylko obiektyw będziesz musiał dokupić 50-ątke do małego obrazka jeśli chcesz robić powiększenia większe niż 20x30..., ale to grosze teraz.

al
12-01-2007, 01:30
Ps.Hmmm tylko obiektyw będziesz musiał dokupić 50-ątke do małego obrazka jeśli chcesz robić powiększenia większe niż 20x30..., ale to grosze teraz.

polecam się.. obiektyw to fakt.. tu jest 80-a ;)

jarcioo64
12-01-2007, 15:59
Ja od dawna zrezygnowałem z usług laba.sam obrabiam filmy jak i robię odbitki do formatu 40x50,a skanuję sobie negatywy w sposób prowadzę archiwizację zdjęc i filmów ze w razie czego wiem gdzie szukac odpowiedniego zdjęcia.

elf
13-01-2007, 01:32

Tak sie sklada ze mam powiększalnik i cala reszte tylko ze w domu i jakos nigdy nie chce mi sie zabierac za to, glownie dlatego ze chcialbym miec pomieszczenie w ktorym moze sobie stac i nie bede musial tego składac i rozkładac, ale sie nie moge z rodzinka dogadac, a poza tym siedze we wro

MzMarcin
13-01-2007, 03:10
Tak sie sklada ze mam powiększalnik i cala reszte tylko ze w domu i jakos nigdy nie chce mi sie zabierac za to, glownie dlatego ze chcialbym miec pomieszczenie w ktorym moze sobie stac i nie bede musial tego składac i rozkładac, ale sie nie moge z rodzinka dogadac, a poza tym siedze we wro

Aaa to inna sprawa, a co do tego innego pomieszczenia to masz w pełni rację... Siedzenie w dusznej małej łazience/piwnicy jest bezsesnowne(i jeszcze później ten smrodek unoszący się na wszystkim przez parę dni...). Ja w tej chwili też zrezygnowałem z cyganienia pomieszczeń itd. Jak wszystko dobrze pójdzie to na nastepną zimę urządzę sobie własną,w tylko do tego celu przeznaczonym pomieszczeniu ciemnię. Ehhh a jakie plany są... wentylatory, oświetlenie z osobną instalacją ehhh oby oby :)