Zobacz pełną wersję : Banalne pytanie...
Witam, mam takie może i banalne pytanie... no ale jakoś muszę się tego dowiedzieć..
Mam teraz Nikona D3000 + obiektyw 18-55mm . To moja pierwsza lustrzanka kupiłem ją Bo wtedy Nic totalnie nie wiedziałem na temat sprzętu (moja wiedza nadal jest niewielka, no alle..) Zamierzam dokupić sobię do niego obiektyw : 50mm 1,4 AF-S... I Mam takie pytanie Bo zaczełem się interesować fotografią portretową, narazie pomęcze troche tego d3000. Ale nie oto chodzi... Kiedyś napewno będę zmuszony do kupna nowego aparatu (kiedyś) zakupię d3, lub d700 i mam takie pytanie czy np. ten obiektyw : 50mm 1,4 AF-S będzie współpracował z d3?
Pozdrawiam.
cybermar
01-01-2011, 20:39
Witam, mam takie może i banalne pytanie... no ale jakoś muszę się tego dowiedzieć..
Mam teraz Nikona D3000 + obiektyw 18-55mm . To moja pierwsza lustrzanka kupiłem ją Bo wtedy Nic totalnie nie wiedziałem na temat sprzętu (moja wiedza nadal jest niewielka, no alle..) Zamierzam dokupić sobię do niego obiektyw : 50mm 1,4 AF-S... I Mam takie pytanie Bo zaczełem się interesować fotografią portretową, narazie pomęcze troche tego d3000. Ale nie oto chodzi... Kiedyś napewno będę zmuszony do kupna nowego aparatu (kiedyś) zakupię d3, lub d700 i mam takie pytanie czy np. ten obiektyw : 50mm 1,4 AF-S będzie współpracował z d3?
Pozdrawiam.
Z D3 jak najbardziej, z D3000 tez ruszy;)
No, piękny rozrzut:)
Z d3000 na d3...
Rozbrajające pytanie jak na przyszłego posiadacza d3;)
Obiektyw oczywiście współpracował będzie.
A te wszystkie co do D3000 te AF-S bedą chodziły, to będą wszystkie z D3 działały?
TristisAnima
01-01-2011, 20:44
No weź teraz na czystą logikę, czemu miałby nie działać? jeszcze tego by brakowało, żeby Nikon, do każdej serii aparatów, wypuszcza oddzielne obiektywy :/.
Nie no hmmm jak to powiedieć nie bd się odrazu na d3 przezucał bo mnie na to jesczez niestać chyba..
Po d3000 gdy już się zapoznam z nim i wogóle... Będe umiał wykorzystywać go w 99% to może pomyśle nad jakimś D90..
Ale przedemną długa droga...
@EDIT
OK a więc wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
jackrabbit
01-01-2011, 20:45
A te wszystkie co do D3000 te AF-S bedą chodziły, to będą wszystkie z D3 działały?
bedzie wszystko dzialalo poza obiektywami z oznaczeniem DX, chociaz te tez beda dzialaly na upartego ;)
Aby nie było za różowo...
z hasselbladem nie zadziałają ;)
panoramix
01-01-2011, 21:33
Ja myślę, że autor kupi jednak to D3... KIEDYŚ ;) Gdy wiodącym będzie "de naście". Wtedy D3 będzie miał taką cenę, że bez problemu trafi "pod strzechy" :).
Z komputerami też tak było...
Nie no jeśli do tego czasu minie kilka lat to nie bedę przecież zapatrzony ciągle w to D3... Jeśli pojawi się coś ciekawego w interesującej mnie cenie to wiadomo...
Ale do tego mam jeszcze czas
joannasfoto
01-01-2011, 22:38
ja bym pewnie D3s wolała.. tak teraz. a za jakiś czas kto wie
Dobra, odpowiedź na pytanie padła -- nie jedna, zaczyna się pitolenie. Zamykam