Zobacz pełną wersję : Traktor
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/i/137sxd.jpg/)
Kondi3012
02-01-2011, 19:41
A mi tylko brakuje podpisu
Na sprzedaż!
Ciągnik URSUS C-360!
pes robiłeś lepsze foty, ta tak naprawdę wygląda mi na dobrą fotkę do ogłoszenia, nic więcej
No tak, ciągnik wygląda ciekawie, ale ten śnieg.... fuu :P nie dało się jakoś śniegu zostawić ? albo go tylko bardzo lekko podciągnać ?
damciop03
04-01-2011, 17:13
Nie widzi mi się to zdjęcie w takiej postaci, nie wiem dlaczego ale pojazdy typu koparki, traktory jakieś maszyny budowlane ostatnio widzą mi się tylko w HDR.
Widziałbym go od przodu z agresywnie podniesionym spychem :)
Ten ciemny śnieg to zapewne sadza, która opadła po kilkukrotnym odpaleniu tego ustrojstwa :-) :-) :-)
Nie widzi mi się to zdjęcie w takiej postaci, nie wiem dlaczego ale pojazdy typu koparki, traktory jakieś maszyny budowlane ostatnio widzą mi się tylko w HDR.
Tzn jakiej ? ja może się nie znam, ale to mi wygląda właśnie na hdr, i właśnie chyba dlatego m.in. ten śnieg tak wyszedł
damciop03
08-01-2011, 01:20
Tzn jakiej ? ja może się nie znam, ale to mi wygląda właśnie na hdr, i właśnie chyba dlatego m.in. ten śnieg tak wyszedł
Zwracam honor mój błąd przyznaje się może dlatego tak uznałem bo oglądałem zdjęcie na starym monitorze a teraz na laptopie od razu widać co innego, następnym razem odpale od razu lepszy monitor i dopiero napisze coś.
Pozdro:)
Zwracam honor mój błąd przyznaje się może dlatego tak uznałem bo oglądałem zdjęcie na starym monitorze a teraz na laptopie od razu widać co innego, następnym razem odpale od razu lepszy monitor i dopiero napisze coś.
Pozdro:)
Każdemu sie zdarza :)
Pes, myślałeś żeby coś w szopie podziałać ? np. śnieg wstawić w miarę "oryginalny", nie z HDRowany ?
W sumie to nie myślałem o tym, może coś podziałam...
panoramix
10-01-2011, 11:53
Śnieg w HDR wygląda fatalnie. W zasadzie to widok tego śniegu odrywa uwagę od tematu zdjęcia. Kadr musiałby mieć nazwę "traktor w śniegu". Ale mikrokontrasty czy wyciąganie DR na śniegu - zdecydowanie na nie. Ponadto za dużo zaburzeń obrazu w tle. Przeszkadzajki skutecznie utrudniają identyfikację tematu. Nie ma na czym się skupić.