Zobacz pełną wersję : Tania lampa MINI-FLASH FV-120 120Ws
mamil_km
30-12-2010, 19:47
Czy ktoś widział, używał takiej lampy? Cena kusząca ale czy to nie jakaś jednorazówka ? Ktoś ma takową ? Czy moc 120Ws wystarczy do małego domowego studia ? Czy z 3 takimi lampami jest szansa powalczyć i pobawić się w domowe studio?
Używałem identycznej jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny pod nazwą bodajże Boling czy cóś takiego.
A używałem jej długo i dosyć intensywnie dokładnie cztery lata:).Co mogę powiedzieć.
Używanie praktycznie bezproblemowe
Jest szansa pobawić się w domowe studio.Do portretów ujdzie,do doświetlania idealna-mała ,lekka,prosta w obsłudze(dużo zależy też od modyfikatora jaki na nią założysz)
Mój egzemplarz pracował i chyba dalej pracuje u nowego właściciela bez wymiany palnika i nawet bez wymiany pilota.
Z moich obserwacji ma faktycznie około 100 Ws(subiektywne).
mamil_km
31-12-2010, 10:17
Czy starcza jej mocy do oświetlenia całej postaci ? Da sobie radę z softbox-em 80x80 ?
rafste89
09-01-2011, 20:54
Ja używam 2 takich lamp i powiem że do portretów jak najbardziej starczają. Cała postać hmmm nie można się spodziewać kokosów ale można powalczyć;)