PDA

Zobacz pełną wersję : Kaspersky z Allegro

rychu_cmg
29-12-2010, 22:57
Muszę kupić Kaspersky Internet Security z licencją na 3 komputery. Na allegro jest masa ofert nawet za trzykrotnie mniej niż w sklepie na stronie Kasperskyego. W większości są to wersji BOX z UK. Czy można zainstalować polską wersje i używać jej z dołączonym kluczem do wersji angielskiej legalnie użytkować ?
chodzi mi konkretnie o tą ofertę:
http://allegro.pl/kaspersky-internet-security-2010-11-box-3pc-1rok-i1377345696.html

w tej chwili mam licencje na jeden komputer ale kosztowała ona 110 zł. Z czego wynika tak duża rozbieżność cenowa ?

mkwiek
30-12-2010, 01:54
Miałem kiedyś wersję z UK w kasperskym IS 2009. Kod z UK nie działał na PL.

elanek
30-12-2010, 14:09
Sam mam podobny problem - po dwóch latach trzeba zakupić kolejną licencję Kasperskiego - widzę, że w tej aukcji ludzie kupują jak szaleni, a sprzedawca ma 100% pozytywów.

rychu_cmg
30-12-2010, 14:26
Sam mam podobny problem - po dwóch latach trzeba zakupić kolejną licencję Kasperskiego - widzę, że w tej aukcji ludzie kupują jak szaleni, a sprzedawca ma 100% pozytywów.
Też na to zwróciłem uwagę. Pytanie czy kupujący nie wystawiają komentarza zaraz po otrzymania klucza. Wtedy nawet jak klucz trafi na czarną listę nie mogą już wystawić negatywa.

wisa
30-12-2010, 14:55
Mam złe doświadczenia z takimi zakupami antywirusa.... Kupiona w taki sposób licencja działała normalnie przez rok ale jak przyszło do jej przedłużenia po zakupie upgrade to się wszystko popierdzieliło. Więc ludziom sprzedającym na aukcjach w super cenach dziękuję. Wolę iść i kupić w salonie komputerowym. Drożej ale za to pewniej.

darkiz
30-12-2010, 22:51
Mam i używam na 3 PC wersję z Uk. Działa identycznie jak w wersji PL. Nawet osoba nieznająca języka jest w stanie bezproblemowo użytkować ten program. Wersja polska z kluczem z UK nie działa. Upgrade? Nie robię. Po prostu co roku kupuję nowy program.

Articool
02-01-2011, 10:57
Też na to zwróciłem uwagę. Pytanie czy kupujący nie wystawiają komentarza zaraz po otrzymania klucza. Wtedy nawet jak klucz trafi na czarną listę nie mogą już wystawić negatywa.

W podlinkowanej aukcji jest wersja BOX, czyli nie wysyłają klucza via mail tylko pocztą program.

Ja kupowałem wersję elektroniczną z USA w wersji EN dawno dawno temu. :) Wszystko działa jak należy, oczywiście program w wersji angielskiej (Nie sprawdzałem PL). Aktualizacje programu bez problemu. Przedłużenie licencji bez problemu. Instalacja programu po odświeżaniu systemu (czyt. format) bez problemu. Generalnie jestem zadowolony.

askorka
04-01-2011, 18:58
Ja kupiłem 1 stycznia, gość z allegro podał mi linka z działającą wersją polską. W mailu wysłał klucz oraz skan klucza. Zarejestrowałem go na siebie na stronie kasperskiego i wersja polska działa. Rejestracja też bez problemu. Można było kupić u tego samego gościa wersję pudełkową ale koszty wieksze ze względu na przesyłkę. A i tak trzeba by było ściągać program z Internetu bo na płycie z reguły jest stara wersja. Mogę podać linka do aukcji wtedy dotrzecie do tego samego sprzedwcy. Jak co to piszcie na maila podam linka [email protected]

reggy
04-01-2011, 19:18
Od dwóch lat kupujemy na 3 domowe komputery licencję Norton Internet Security na allegro (właśnie od użytkowników zamieszkałych w UK) i nigdy nie było problemów (raz mieliśmy wersję BOX, raz sam serial). Aktualizuje się ładnie, nigdy nie było błędów.

Esc
08-01-2011, 21:28
Nie chce wywolywac wojny ale czy nikt z was nie zwrocil uwagi ze majac 4 rdzenie komputer z kasperskim chodzi jak zaledwie p4 :) - kasperski moim zdaniem bardzo sie zepsul. No ale sa pewne utarte standardy tak jak ze "Sony to dobry sprzet". Ale nie to jest meritum sprawy - u wiekszosci sprzedawcow podejrzewam ze i u sprzedawcow kasperskiego mozna negocjowac cene zwlaszcza biorac pare licencji a juz nie mowiac jak na pare lat.

ratg
11-01-2011, 23:22
Też nigdy nie miałem z tym problemów.