Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Smoke one the water
Starszy juz material, wracam do szuflady bo czasu brak, goscie w domu......moze w Sylwestra mi sie cos uda ustrzelic:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img225.imageshack.us/i/dsc98401024.jpg/)
Ładne to... Co tu więcej pisać :)
jacekz40
29-12-2010, 02:14
moze w Sylwestra mi sie cos uda ustrzelic :D
Grzegorz w Sylwestra to Ty żegnaj stary i witaj NOWY ROK :wink:
A co do obrazka jest super, górna półeczka :)
Świetny kadr, światło i kolory.Pozdrawiam
klasyka, Twoje łodki są zawsze świetne :)
Paablitos
29-12-2010, 09:36
klasyka, Twoje łodki są zawsze świetne :)
Ładne to... Co tu więcej pisać :)
Nic dodac nic ujac.
nie ma co się rozpisywać...rewelacja!
Ładnie poukładałeś w kadrze Grzesiu :-)
Piękny kadr super wygłaskany :).
Master95
29-12-2010, 11:23
Świetna kompozycja :)
Stary, ale jary. Pozazdrościć miejscówek. Zdjęcie przedniej urody.
Ależ zdjęcie!Poprostu pięknie.Jedynie dołu obciąłbym jakiś centymetr by symetrii więcej zyskać.
Ależ zdjęcie!Poprostu pięknie.Jedynie dołu obciąłbym jakiś centymetr by symetrii więcej zyskać.
Horyzont jest idealnie na srodku....50/50;)
Horyzont jest idealnie na srodku....50/50;)
Niemalże.
Lewa strona leci nieco w górę.
Nikonozaur
29-12-2010, 16:14
Chłodno i pięknie.
Co prawda wchodząc do tego wątku miałem nadzieję że będzie też "fire in the sky", ale i w wersji spokojnej bardzo mi się podoba ;)
borregaard
29-12-2010, 18:08
Podoba mi się ,ale z małymi uwagami...
Widzę to jak niżej...proszę nie patrzeć na dokładność wykonania..;)
http://img222.imageshack.us/i/dsc98401024.jpg/
Podoba mi się ,ale z małymi uwagami...
Widzę to jak niżej...proszę nie patrzeć na dokładność wykonania..;)
http://img222.imageshack.us/i/dsc98401024.jpg/
Powiem Tobie, ze mam wersje "posprzatana", tez mi to przyszlo do glowy, zrobilem to sterylnie i po stemplowaniu wydalo mi sie plastikowe....teraz jednak patrze na twoja wersje i jest ok....jest to jakas opcja;)
Grześ, zdjęcie przepiękne. Łódka jako sztafaż w tej kompozycji doskonale odgrywa tu swoją rolę i sprawia iż monotonny krajobraz staje się ciekawy,interesujący co zatrzymuje nas przy tym kadrze na chwilę.Szacun.
anonymos
29-12-2010, 23:19
Wszystko mi się podoba poza tym cyplem z prawej, jakiś taki on zbędny tutaj :) .
Rallynitros
29-12-2010, 23:27
jest Git majonez ;)
jurek1906
30-12-2010, 18:11
Koledze się Purple zachciało :),ładnie wszyło.
Zbyszek66
30-12-2010, 22:17
Extra-fota i obróbka,może kiedyś też "coś"na tak wysokim poziomie stworzę:)
Choć kadr dla mnie bardzo ładnie się przedstawia, ale nie wiem dlaczego, kolorystycznie (obróbkowo) zdjęcie nie przemawia do mnie - jest nienaturalne.
Piękny kadr super wygłaskany :).
Wygłaskany to on napewno jest natomiast kadr niezdecydowany zupełnie,prawa strona nie komponuje się z resztą,w kadrze jest za dużo elementów,wygląda trochę na przypadkowy.Kadr powinien być bardziej zdecydowany-by podkreślić ten spokój,który nawiasem mówiąc czuć z tej foty.Ale jak mówie poza szerokością,przestrzenią kadr oddaje za mało emocji .Przynajmniej dla mnie.
Wygłaskany to on napewno jest natomiast kadr niezdecydowany zupełnie,prawa strona nie komponuje się z resztą,w kadrze jest za dużo elementów,wygląda trochę na przypadkowy.Kadr powinien być bardziej zdecydowany-by podkreślić ten spokój,który nawiasem mówiąc czuć z tej foty.Ale jak mówie poza szerokością,przestrzenią kadr oddaje za mało emocji .Przynajmniej dla mnie.
Masz racje kolego, mialem akurat aparat i pstryknalem zdjecie.....no i tak jakos wyszlo....poza tym lodka miala byc na srodku, ale potknelem sie i aparat sie omsknal........boszeeeeee....czy ty zle spedziles sylwestra.....co za bzdet! Za to TU masz perfekcyjna kompozycje i w pelni przemyslane zdjecie z ciemnica tez przemyslana (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=167405)!
Ale czemu ty się unosisz...kolego?Odmiennego zdania na klatę nie umiesz przyjąć?To jest moje zdanie na temat twojego zdjęcia i koniec.Chyba ty miałeś nieudanego sylwestra,ale nie dziwią ci sie.Pojechałeś po raz enty w tą samą miejscówkę i kolejny raz serwujesz łódki-to musi rodzić frustrację.
I weż mi tu nie linkuj,bo mowa jest o twoim zdjęciu,nie moim.Ja nie liczę na oklaski od wszystkich ,ale staram się bronić zdjęć pod postami negatywnymi.Mam coś do opowiedzenia o zdjęciu.Ty za to unosisz się jak primadonna.Sorry ake kto tu bzdety pisze?
I tak dokładnie- ta fota wygląda...jak byś wziął aparat i pstrykną.Zresztą czemu ty się nie czepisz np.Kultena(pisałem swoją opinie suwerennie-bez czytania postów pod zdjęciem,żeby wszystko było jasne).Też zauważył zbędność prawej.Wogólę to trochę wiecej kultury by sie Ci przydało...jak możesz nazywać czyjąś opinię bzdetem.Widzę że tak już obrosłeś w piórka iż nie można nic powiedzieć.Jeżeli nie życzysz sobie moich bzdetów w twoich wątka...luz.Masz to jak w banku.
Mnie nie trzeba powtarzać dwa razy.Pa.
no bombowy kadr i warunki dopisały faktycznie.
joannasfoto
01-01-2011, 23:07
Świetne ujęcie! naprawdę ładnie się wszystko trzyma razem.
Pokój Panowie!
Fota broni się pod każdym względem.
Chwała autorowi, że potrafi ograniczyć retusz/oczyszczanie kadru,
opracowanie kolorystyki pozostawia wrażenie naturalności.
Wyważona nienachalna obróbka.To takie nie uleganie pokusie, gdzieś trzeba się zatrzymać.
Prawa nie pasuję do lewej? Tzn. skałka nie pasuję do krzewów, nie rozumiem logiki.
Dwa plany, faktury, przestrzeń.
Nie róbmy z tego forum pabu, proszę...
Pokój Panowie!
Fota broni się pod każdym względem.
Chwała autorowi, że potrafi ograniczyć retusz/oczyszczanie kadru,
opracowanie kolorystyki pozostawia wrażenie naturalności.
Wyważona nienachalna obróbka.To takie nie uleganie pokusie, gdzieś trzeba się zatrzymać.
Prawa nie pasuję do lewej? Tzn. skałka nie pasuję do krzewów, nie rozumiem logiki.
Dwa plany, faktury, przestrzeń.
Nie róbmy z tego forum pabu, proszę...
Nie chodzi o to że nie pasuje(prawa strona)...destabilizuje poprostu:-)(dla mnie przynajmniej).Ja powtarzam,to jest moja opinia-aubiektywna ,którą wyraziłem w kulturalny sposób myśle.Myślę również iż odpowiedz autora jest już zaczepna conajmniej.Ja uważam zresztą iż atmosfera pubu i tak jest zdrowsza niż atmosfera zatęchłych oparów nadwornych,dlatego zawsze piszę to co myślę.
Pozatym podoba mi się w całości to co napisałeś sebb-sensownie i merytorycznie.Zgadzam się-technicznie jest b,dobrze(choć nie na moją nutę-ale potrafię docenić to) ,przyroda też dopisała bardzo,natomiast kadr już mi mniej pasuje.Czyli opinia jak każda,dlatego nie wiem czemu autor tak alergicznie reaguje.Będę kończył.
Co prawda wchodząc do tego wątku miałem nadzieję że będzie też "fire in the sky"
Tego mi w tym zdjęciu brakuje...poweru. Gdyby tytuł był z mgłą, nie purpurowym dymem...gdyby tytuł wskazywał dwoistość kadru (zimy dół i prawa, ciepłe góra i lewo). A tak mamy coś, co kompletnie nie koresponduje z tytułem, albo na odwrót. :p
Tego mi w tym zdjęciu brakuje...poweru. Gdyby tytuł był z mgłą, nie purpurowym dymem...gdyby tytuł wskazywał dwoistość kadru (zimy dół i prawa, ciepłe góra i lewo). A tak mamy coś, co kompletnie nie koresponduje z tytułem, albo na odwrót. :p
Z wszystkim sie zgodze, ale nie z purpura!
Tytuł jest parafrazą utworu Deep Purple, co się tłumaczy głęboka purpura. Fani DP często używają tego określenia (np purpurowa muzyka).
Tytuł wiąże się z pożarem hotelu, w którym DP mieli nagrywać płytę. Nosi więc w sobie elementy tragizmu, potęgi ognia, nagłości zdarzeń...tu mi tego brakuje. Zdjęcie jest za spokojne i bardziej kojarzy mi się z mgłą poranka/zachodu niż z nagłością pożaru.
Tytuł jest parafrazą utworu Deep Purple, co się tłumaczy głęboka purpura. Fani DP często używają tego określenia (np purpurowa muzyka).
Tytuł wiąże się z pożarem hotelu, w którym DP mieli nagrywać płytę. Nosi więc w sobie elementy tragizmu, potęgi ognia, nagłości zdarzeń...tu mi tego brakuje. Zdjęcie jest za spokojne i bardziej kojarzy mi się z mgłą poranka/zachodu niż z nagłością pożaru.
Oczywiscie wiem czyj to kawalek, zreszta szanuje i uwielbiam DP. Takiej wiedzy o tym utworze nie posiadam:D Smoke on The Water bo sie dym unowi nad woda......a to, ze gleboka purpura to tez wiem, tlumaczyc umiem:D
Myslalem, ze piszesz o kolorze mgly:D:D
Tak jakos drugi dzien na kacu z rana zagladam:D
Przez kilka lat byłem w zarządzie polskiego fan-clubu DP (DPAS in Poland) :D
Bardzo ladnie wypatrzone.
pięknie kadrowane, pięknie uchwycone
Pablo 77
02-01-2011, 21:00
Kolejne bardzo dobre:)