Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimowa szarówka
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/52030172191770853328.jpg)
piotrekjeczen
28-12-2010, 17:01
Dla mnie świetne ujęcie, mająca specyficzny klimat fotografia. Ja zdecydowałbym się na b/w nasycone chłodem.
Podroznik
28-12-2010, 17:03
A gdzie szarówka? ;)
Ja zdecydowałbym się na b/w nasycone chłodem.
Jak wygląda BW nasycone chłodem ? serio pytam albo po prostu nie wiem co masz na myśli?
piotrekjeczen
28-12-2010, 18:26
serio pytam albo po prostu nie wiem co masz na myśli?
Np. takie w stylu minimalistycznych obrazów (krajobrazów) Philippe Mougin'a... gdzie zazwyczaj na niebie panuje ciemność a dobrze wkomponowane w obraz światło uwydatnia motyw główny w kadrze. Ogólnie przeważa czerń, która tworzy chłodny i mroczny klimat.
Jak wygląda BW nasycone chłodem ? serio pytam albo po prostu nie wiem co masz na myśli?
:D:mrgreen::mrgreen:
Np. takie w stylu minimalistycznych obrazów (krajobrazów) Philippe Mougin'a... gdzie zazwyczaj na niebie panuje ciemność a dobrze wkomponowane w obraz światło uwydatnia motyw główny w kadrze. Ogólnie przeważa czerń, która tworzy chłodny i mroczny klimat.
i na wlasne oczy widziales taka szarosc ? Chłód chlodem ale sa tez barwy bieli na sniegu .
piotrekjeczen
28-12-2010, 18:44
Chłód chlodem ale sa tez barwy bieli na sniegu .
niebieski śnieg ? tak jakby autor niedokładnie ustawił WB ? i wątpię w to by był to cel zamierzony.
Świetne w swojej prostocie. Pozbył bym się tylko tego "ustąp pierwszeństwa".
Paablitos
28-12-2010, 19:16
Dobre. Ladny prosty kadr. Na temat kolorow sie nie wypowiem.
p.s. znak faktycznie moznaby stemplem.
Dla mnie OK. Kard ciekawy, mimo iż szarawy :-).
Dzięki za odwiedziny. Znaku nie usunę bo bynajmniej mi przypomina, że jest to droga prowadząca do czyjegoś domu. A że nie przejezdna dla większości osobówek tego dnia to już inna sprawa :) Resztkę koloru zostawiłem celowo bo tak zapamiętałem to miejsce ale na wszelkie sugestie dotyczące obróbki jestem otwarty :)
PS. Przyjemne fotografie ma pan Philippe Mougin, nie znałem wcześniej toteż z chęcią sobie na nie popatrzyłem. Może zainspirują mnie do obróbki innych zdjęć.
Zajrzałem sobie na stronę tego Pana i fakt foty ma bardzo fajne z klimatem, natomiast BW nasyconego chłodem nie widzę lub nie czuję tego