Zobacz pełną wersję : Telefon do fotografowania (jaki?)
Który telefon robi "dobre" zdjęcia umożliwiające odbitkę 15x21?
Wiem, że Sony Ericsson przoduje ale może podzielicie się swoimi typami.
Najlepiej konkretny model, wady/zalety i może jakieś zdjęcie lub link.
Mój HTC Diamond2 5 mln pix nie nadaje się do niczego.
mój znajomy ma sony ericsson vivaz, zdjęcia sobie chwali (przegląda na ekranie monitora), odbitek jednak z tego nie robił...
Jeśli ktoś pamięta plener u Tomajka w 2008 to pamiętam, że ktoś (Hesja?) tam pokazywał właśnie odbitki 15x21 (albo 13x18 - minęły ponad 2 lata to pamięć zawodzi ;)) z jakiegoś telefonu (Nokia?) i wyglądały te zdjęcia całkiem, całkiem. Czy ktoś to jeszcze pamięta i uzupełni moją wypowiedź o dokładniejsze dane?
Albo Sony Ericsson Satio - 12mpx z AF i jest to SE
Albo Samsung Omnia i8910 - 8mpx z AF - nagrodzony jako telefon z najlepszym aparatem w 2009 roku.
Jeden z lepszych aparatów w telefonia ma teraz nokia N8, z tego co ostatnio czytałem.
Miałem N82 dawała radę, jako jeden z niewielu telefonów ma ksenonowego flesza.
pozdr
ThomasVoland
27-12-2010, 14:20
Nokią N8 robili sesję zdjęciową do Vivy :)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11701
Jak widziałem te zdjęcia w cropie, to straszny shit, ale do wydruku się nada.
Wszystkie SE z 2mpix kamerką - mam w900i, robiłem odbitki i były git ;)
Każdy kolejny telefonowy aparat, na z którego obrazki patrzyłem robił tylko większe szumy, mniej detali i więcej pikseli..
Maciek R
27-12-2010, 17:59
Kluczowe będzie ile pieniędzy chcesz na niego przeznaczyć.
Mam tego sporo w domu, bo kupując telefon 'starszyzna' kładzie spory nacisk na aparat i kamerę.
To ile?
Kwiatek111
27-12-2010, 18:45
Sony Ericsson Satio. Koniec.
mam N8 i dosyć dobrze daje radę nawet we wnętrzach bez lampy.
Xperia X10 robi pomimo swoich 8 megapixeli średnie zdjęcia. Uwazam, że lepsze robi nowy Iphone. Czasami naprawdę mnie zaskakuje jakością fotek pstrykanych na szybkiego...
rowniez polecam iphona4. nacieszyc sie gnojkiem nie moge, a ilosc aplikacji fotograficznych wrecz zacheca do robienia zdjec. rekordowo wydrukowalam, ale to z 3, zdjecie na A4 zrobione przy naprawde dobrym swietle.
dzis np. mam dzien lomowania ;)