PDA

Zobacz pełną wersję : Malezja i okolice - co warto?

Pawel.j.m.
26-12-2010, 23:00
Witam
Pod koniec marca wybieram się do Malezji na jakieś 3 tygodnie. Oprócz Kuala Lumpur mam w planach Penang i Melaka. W planach mam też wypad do Indonezji i Tajlandii, ale jeszcze bez szczegółów. Co polecacie zobaczyć?

akustyk
26-12-2010, 23:18
z okolic Malezji bylem tylko na Singapurze i mi sie podobalo.
i zdaje sie elektronika i optyka jest tansza ;)

Pawel.j.m.
27-12-2010, 09:50
No Singapur jest na liście rezerwowej, ale dzięki.

robsonzbydzi
28-12-2010, 13:05
Moja rada nie szalej z ilością miejsc, jak chcesz zobaczyć za dużo to nie styknie czasu, byłem w kuala lumpur, singapurze, kilka razy w indonezji i tajlandii, jak masz jakieś pytania to wal na priv.
ja bym zaliczył tzw petlę południową malezja - singapur - (ew. borneo) - jawa. Bilety singapur - jakarta są w miarę tanie, ja leciałem za 450 zł w obie strony liniami emirates. Na jawie są bardzo fajne pociągi, polecam przejazd do miasta yogjakarta obok masz prambanan i borobodur, no i aktywny ostatnio niestety wulkan merapi. Na jawę tydzień wystarczy. Na singapur 2 dni również, samo kuala lumpur to również 1-2 dni. Między kuala a singapurem jest masa połączeń autokarowych i lotniczych, ja z racji oszczędności czasu leciałem linią singapore airlines lot niecałe 40 min zamiast 6 godzin autobusem, koszt około 300 zł, teraz może być drożej bo wtedy był niższy kurs dolara. tyle na szybko, chesz więcej porad to pisz na priv