PDA

Zobacz pełną wersję : jak wiezie UPS

miron19j
26-12-2010, 17:52
zamówiłem sobie gadżet pod choinkę z Chin. Wiezie go UPS.
Dziś sprawdziłem status przesyłki. Ciekawa trasa :-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img3.imageshack.us/i/upskb.jpg/)

Obi
26-12-2010, 17:55
Spoko, spoko :D Siódemka ostatnio zrobiła taką akcję, że film, który nadałem pojechał nie na tą sortownię. I leżał tam kilka dni dopóki nie powiedziałem im, że tam jest :D I co? I nic :D Oni to mają w dupie. Dopiero jak powiedziałem, Pani jak mam zamiar obciążyć ich finansowo, bo kopia filmowa to nie prezent na święta tylko realne pieniądze, które zarabia to się ruszyło. A tak MAAAASSAAKRA!!!

miron19j
26-12-2010, 17:59
mnie bardziej zaciekawiło, jaka trasą ją wiozą: Chiny, Tajlandia (x2), Indonezja, Emiraty, Niemcy.

bulinko
26-12-2010, 18:13
Dobre, :D
Ja przed świętami miałem paczkę, która wyruszyła z Warszawy a następnie, Koszalin-Gdańsk-Poznań-Rzeszów-Wałbrzych i w końcu dotarła do mnie:D
3 dni jeździła po Polsce:)

freefly
26-12-2010, 19:21
mnie bardziej zaciekawiło, jaka trasą ją wiozą: Chiny, Tajlandia (x2), Indonezja, Emiraty, Niemcy.

W Kolonii jest główna sortownia UPS w Europie. Teraz już wiesz, gdzie UPS ma swoje sortownie w Azji.

miron19j
26-12-2010, 20:06
W Kolonii jest główna sortownia UPS w Europie. Teraz już wiesz, gdzie UPS ma swoje sortownie w Azji.
Kolonia OK, tak jak większość transportu morskiego płynie do Hamburga. Ale myślałem, że z Chin to raczej bezpośrednio do Europy.

freefly
26-12-2010, 20:12
Ale myślałem, że z Chin to raczej bezpośrednio do Europy.

Nie ma tak. ;-)

miron19j
26-12-2010, 20:13
Nie ma tak. ;-)
teraz już wiem :-)

onia
26-12-2010, 21:22
Ale co w tym dziwnego ? oni maja swoje przelotowe trasy i je stosują. Dla mnie to mogą nawet paczki jeździć przez nowa Zelandię Australię i być przeładowywane na Grenlandii.
Dynda mnie to ... ważne żeby było na czas :)

Paczki jadą do nas z UK dwoma drogami. Albo Holandia i przeładunek w Eindhoven albo Przez Austrię.
przy pierwszej trasie paczka ląduje w Poznaniu a w drugim przypadku w Katowicach.
Przy pierwszej trasie doręczenie jest zawsze podkreślam zawsze w terminie doręczenia przesyłki drogowej przez UPS czyli max 5 dni.
Przy trasie numer dwa tadaaaaaaaa da się to samo zrobić w 3 dni robocze.

I niech mi to ktoś wyjaśnić :)

miron19j
26-12-2010, 21:39
Ale co w tym dziwnego ?
to popatrz na mapę :-)
Najkrótsza droga to nie jest

downandout
26-12-2010, 21:57

Mumbai to po naszemu Bombaj, a to w Indiach, nie w Indonezji;)

miron19j
26-12-2010, 22:08
Mumbai to po naszemu Bombaj, a to w Indiach, nie w Indonezji;)
co nie zmienia faktu, że trochę naokoło ją wieźli :-)

freefly
26-12-2010, 22:12
co nie zmienia faktu, że trochę naokoło ją wieźli :-)

Wg. Ciebie, którędy mieli lecieć. Paczki z Chin np. do Indii mieli wysłać osobnym samolotem?:smile:

downandout
26-12-2010, 22:13
dla jednej paczki ups nie będzie wysyłać samolotu do europy;)

miron19j
26-12-2010, 22:30
Wg. Ciebie, którędy mieli lecieć. Paczki z Chin np. do Indii mieli wysłać osobnym samolotem?:smile:
a do Mongolii czy Rosji musieli. :-)
Spodziewałem się raczej trasy Chiny - Rosja - Niemcy

dla jednej paczki ups nie będzie wysyłać samolotu do europy:wink:
ee tam, zaraz jednej. Cały świat kupuje prezenty świąteczne w Chinach.
O, mini21 też zamówił coś w Chinach, to już dwie paczki.