Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pływając Kanałami
Witam,
Jak zwykle - czekam na krytykę.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/16450936121852000079.jpg)
anonymos
26-12-2010, 15:43
Chyba ciąży w lewo ale poza tym super kadr i zupełnie coś innego, do czego nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić :) .
Chyba ciąży w lewo ale poza tym super kadr i zupełnie coś innego, do czego nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić :) .
Ta gora chyba sie wali w lewą stronę:-)? Nie mam pojecia jak to prostowac - do czego:-)
Mam jeszcze kilka kadrow. Niestety, wiekszość poszła do kosza - popelnione przed wschodem slonca, z reki, plywajac lodzia, przy minusowej temp. - braki sprzetowe ( Iso w d80 nie daje rady)
Gdybys jeszcze cos wypatrzyl, to czekam:-)
Dzięki.
anonymos
26-12-2010, 16:20
Drzewa, dach chatki to wszystko wskazuje na to, że ciąży w lewo. Prostuje się zanim montuje się kwadrat, jak prostować chyba wiesz? Co do szumu to tylko kwestia umiejętności w jego usuwaniu. Najnowszy ps lub lr radzą sobie z tym znakomicie. Ja mam D200 i obecnie nawet pstrykam na ISO 1600, które kiedyś uznawałem za bezużyteczne, ale zredagowałem swój pogląd. W krajobrazie ISO 640 można spokojnie używać na CCD. Jak chcesz przykład to mogę zalinkować.
Drzewa, dach chatki to wszystko wskazuje na to, że ciąży w lewo. Prostuje się zanim montuje się kwadrat, jak prostować chyba wiesz? Co do szumu to tylko kwestia umiejętności w jego usuwaniu. Najnowszy ps lub lr radzą sobie z tym znakomicie. Ja mam D200 i obecnie nawet pstrykam na ISO 1600, które kiedyś uznawałem za bezużyteczne, ale zredagowałem swój pogląd. W krajobrazie ISO 640 można spokojnie używać na CCD. Jak chcesz przykład to mogę zalinkować.
Fakt, po dachu widac. Ja prostowałem "na czuja" i wydawalo sie byc ok;-)
Naturalnie, jak prostowac wiem:-)
Słyszalem, ze LR3 jest duzo lepszy do LR2, którego uzywam. PS-a nie uzywam, jakoś nie mogę sie do niego pzryzwyczaić.
Dawaj przykłady
Nikonozaur
26-12-2010, 16:38
Spokojny, kojący obrazek w dobrym BW.
Al Koholik
26-12-2010, 17:16
Jedno z ciekawszych zdjęć jakie tu ostatnio się pojawiły... tylko jak dla mnie mocno leci w lewo :wink:
Jedno z ciekawszych zdjęć jakie tu ostatnio się pojawiły... tylko jak dla mnie mocno leci w lewo :wink:
Ale chyba nie az tak mocno, ze woda z jeziora wylew Ci sie z monitora:-) Hehe. Wiem, wiem, leci jak ch... ale bedzie poprwione.
Dzięki.
nic nie leci, tak ma byc i jest dobrze! dobre foto
cheyenne
26-12-2010, 18:54
dla mnie super i chcę wiecej takich klimatów
Bardzo ciekawe. Chciałbym zobaczyć to zdjęcie w kolorze
Paablitos
26-12-2010, 19:56
Bardzo dobre BW robisz... co nadaje pracy klimatu. Podoba sie.
Bartekkw
26-12-2010, 20:19
świetne foto. I kadr i konwersja
petrus33
26-12-2010, 21:10
Klimatyczna fotka, aż mi zaleciały zapachy egzotycznych przypraw. Takie skojarzenie mam.
Nic w lewo nie leci, poza głowami co niektorych obserwatorów :)) Jest idealnie.
zgadzam się w pełni :)
jurek1906
26-12-2010, 23:21
Bardzo piękny kadr,świetna fotografia.
Interesujący kadr. Opowiada jakąś historię. Szkoda, że tylko jedno - czemu tak oszczędnie prezentujesz foty? :D
Interesujący kadr. Opowiada jakąś historię. Szkoda, że tylko jedno - czemu tak oszczędnie prezentujesz foty? :D
Tu raczej wrzucam, zeby ktos mi moje niedopatrzenia wytknął.
Zaprezentuję całośc na swojej stronie wkrótce.
Dzieki wszystkim.
Tu raczej wrzucam, zeby ktos mi moje niedopatrzenia wytknął.
Zaprezentuję całośc na swojej stronie wkrótce.
Dzieki wszystkim.
To ślij od razu do kultena ;-) ja przez tego skurczybyka musiałem monitor zmienić bo syfów nie widziałem na matrycy :twisted:
To ślij od razu do kultena ;-) ja przez tego skurczybyka musiałem monitor zmienić bo syfów nie widziałem na matrycy :twisted:
:=) Dokladnie, on jest bardzo czujy i wypatrzy wszystko:-)
Bardzo dobry z klimatem kadr.Pozdrawiam
anonymos
27-12-2010, 11:12
Fakt, po dachu widac. Ja prostowałem "na czuja" i wydawalo sie byc ok;-)
Naturalnie, jak prostowac wiem:-)
Słyszalem, ze LR3 jest duzo lepszy do LR2, którego uzywam. PS-a nie uzywam, jakoś nie mogę sie do niego pzryzwyczaić.
Dawaj przykłady
LR3 jest fantastyczny.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2205737#post2205737 - tu wrzuciłem przykłady.
LR3 jest fantastyczny.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2205737#post2205737 - tu wrzuciłem przykłady.
Kurcza, az nie do wiary - zero szumu.
Marcin, może bym mógł na meila cos tam napisać, tzn Ty mi o LR3? Gdybyś miał chwilka czasu;-)
anonymos
27-12-2010, 11:24
Kurcza, az nie do wiary - zero szumu.
Marcin, może bym mógł na meila cos tam napisać, tzn Ty mi o LR3? Gdybyś miał chwilka czasu;-)
Daj maila.
krzysztofz24
27-12-2010, 12:52
Kolejny fajny egzotyczny obrazek, ma klimacik.
anonymos
27-12-2010, 12:54
haha, dopiero teraz to zauważyłem :D . Dziękuję.
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Z tego bedzie dobra seria.
Cóż rzecz przy tej pracy, można się nią tylko zachłysnąć - bluzeczka pięknie pokazana i inne szczegóły, a przy tym ładny kadr :smile:
borregaard
27-12-2010, 23:08
Super fota,gratki.
Mi się bardzo widzi, z chęcią bym sobie powiesił taki obrazek na ścianie.
No, ta fota Radku jest elegancka :).
Bardzo mi się podoba :).
ostrytux
28-12-2010, 23:28
Bardzo dobry fot.
Piękne zdjęcie.Gratuluję.
Świetna robota - każdy jej aspekt