PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Na mokro

lukiii
26-12-2010, 13:44
Glamour, nie glamour, nie mogłem się zdecydować :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i202.photobucket.com/albums/aa141/lukiii3/forumnikon/_DSC1738.jpg)

Pchelek
26-12-2010, 14:04
MZ lepiej by wyszło gdyby modelka trzymała głowę prosto, a włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo

lukiii
26-12-2010, 14:09
włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo
Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>

marteenez
26-12-2010, 14:29
No bo przecież naszym życiem rządzi przypadek :mrgreen:
Mi się to podoba, nawet bardzo.

Shreku
26-12-2010, 15:01
Podoba się i piękne oczy hmmm;-)

szymonvader
26-12-2010, 15:08
zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa;)

lukiii
26-12-2010, 15:17
zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa;)
Otóż to 8-):mrgreen:

santo
26-12-2010, 19:47
Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>

Nawet gdyby wszystko było przypadkowe, to jest to zwyczajnie bez znaczenia - zdjęcie nie stanie sie lepsze tylko dlatego, że wyszło nie przez przypadek.
W tym przypadku, moim zdaniem, włosy nie układają się "ciekawie" na twarzy - poza tym fajna fotka.

chichot_losu
27-12-2010, 01:55
A mi się wydawało, ze z modelki będzie na tym zdjęciu ciekło, a ona ma tylko ntyci tyci mokre włosy i tyle.
Za mało wody!
Makijaż idealny, usta nie rozmazane, włosy prawie suche. Nieee.... Więcej perwersji i wody do tego typu zdjęć :P

mOSAd
27-12-2010, 21:33
A ja zwrócę uwagę na kadr, który wraz z fizjonomią modelki, wyjątkowo mi tutaj nie podpasował. Chodzi o kształt twarzy, wpasowany w górne 2/3 kadru, obcięty od góry, geometryczny... Ja tu widzę zamiast kobiety, jakąś taką geometryczna figurę, może maskę teatralną, pozbawiona górnej części. Być może to efekt kontrastu kolorów, a być może samej kompozycji. W każdym razie - kompletnie zaburza odbiór. I co z tego, że dobrze doświetlone, wyraźne, ostre, a modelka ładna. Raz widząc pewne formy, nie wyrzucę ich z umysłu. Poza tym zabrakło tu trochę... delikatności do w pełni romantycznego wizerunku, sugerowanego przez makijaż. Do namiętności z kolei zabrakło większego zdecydowania w stylizacji. Widać, że to nie praca amatora, zatem i ocena też na innym poziomie. I jeszcze jedna uwaga do kadru... Takie objęcie go kosmykami włosów z obu stron nie wygląda za dobrze. Chyba większe szaleństwo i skosu byłyby w tym wypadku bardziej korzystne.

Strus
28-12-2010, 11:20
Mi ujecie pasuje ale jedna rzecz mnie strasznie razi - samotny wijacy sie wlos na dolnej wardze. Tego bym sie pozbyl

foto-oko
28-12-2010, 15:29
Ladny portret, ale czemu zasloniete sa oczy. To najwieksza zaleta modelki. Te mokre wlosy sa niezbyt ciekawie ulozone, np.dotykaja dziurek nosa. Poza tym wolalbym mniej wymuszona mimike.

SHOX!
28-12-2010, 21:31
Trochę mało mokro jak na moje oko

YarekM
03-01-2011, 23:16
Ja równiez bym usunął kosmyk z ust, okolic nosa i trochę bardziej odkrył oczy. No i chyba za dużo szyi widać...
Kobieta ma piękne pełne usta, ale wg mnie swiatło od spodu spowodowało pojawienie się cienia nad górną wargą. Dodge tool w PS da radę :)

slowik-k-g
09-01-2011, 21:07
Mało mokro ale pięknie:)