Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Na mokro
Glamour, nie glamour, nie mogłem się zdecydować :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i202.photobucket.com/albums/aa141/lukiii3/forumnikon/_DSC1738.jpg)
MZ lepiej by wyszło gdyby modelka trzymała głowę prosto, a włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo
włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo
Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>
marteenez
26-12-2010, 14:29
No bo przecież naszym życiem rządzi przypadek :mrgreen:
Mi się to podoba, nawet bardzo.
Podoba się i piękne oczy hmmm;-)
szymonvader
26-12-2010, 15:08
zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa;)
zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa;)
Otóż to 8-):mrgreen:
Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>
Nawet gdyby wszystko było przypadkowe, to jest to zwyczajnie bez znaczenia - zdjęcie nie stanie sie lepsze tylko dlatego, że wyszło nie przez przypadek.
W tym przypadku, moim zdaniem, włosy nie układają się "ciekawie" na twarzy - poza tym fajna fotka.
chichot_losu
27-12-2010, 01:55
A mi się wydawało, ze z modelki będzie na tym zdjęciu ciekło, a ona ma tylko ntyci tyci mokre włosy i tyle.
Za mało wody!
Makijaż idealny, usta nie rozmazane, włosy prawie suche. Nieee.... Więcej perwersji i wody do tego typu zdjęć :P
A ja zwrócę uwagę na kadr, który wraz z fizjonomią modelki, wyjątkowo mi tutaj nie podpasował. Chodzi o kształt twarzy, wpasowany w górne 2/3 kadru, obcięty od góry, geometryczny... Ja tu widzę zamiast kobiety, jakąś taką geometryczna figurę, może maskę teatralną, pozbawiona górnej części. Być może to efekt kontrastu kolorów, a być może samej kompozycji. W każdym razie - kompletnie zaburza odbiór. I co z tego, że dobrze doświetlone, wyraźne, ostre, a modelka ładna. Raz widząc pewne formy, nie wyrzucę ich z umysłu. Poza tym zabrakło tu trochę... delikatności do w pełni romantycznego wizerunku, sugerowanego przez makijaż. Do namiętności z kolei zabrakło większego zdecydowania w stylizacji. Widać, że to nie praca amatora, zatem i ocena też na innym poziomie. I jeszcze jedna uwaga do kadru... Takie objęcie go kosmykami włosów z obu stron nie wygląda za dobrze. Chyba większe szaleństwo i skosu byłyby w tym wypadku bardziej korzystne.
Mi ujecie pasuje ale jedna rzecz mnie strasznie razi - samotny wijacy sie wlos na dolnej wardze. Tego bym sie pozbyl
foto-oko
28-12-2010, 15:29
Ladny portret, ale czemu zasloniete sa oczy. To najwieksza zaleta modelki. Te mokre wlosy sa niezbyt ciekawie ulozone, np.dotykaja dziurek nosa. Poza tym wolalbym mniej wymuszona mimike.
Trochę mało mokro jak na moje oko
Ja równiez bym usunął kosmyk z ust, okolic nosa i trochę bardziej odkrył oczy. No i chyba za dużo szyi widać...
Kobieta ma piękne pełne usta, ale wg mnie swiatło od spodu spowodowało pojawienie się cienia nad górną wargą. Dodge tool w PS da radę :)
slowik-k-g
09-01-2011, 21:07
Mało mokro ale pięknie:)